Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 december 2012

Åkte dit - IGEN!Piff låg under täcket i mattes säng, och jag låg på husses säng. Vi njöt en välförtjänt vila igår eftermiddag. Allt andades lugn och ro. Jag, som låg ovanpå sängen, insåg faran först. Matte kom in med en bur, som hon försiktigt ställde ner på sängen bredvid Piff. Sedan vek hon undan överkast och täcke, grabbade tag i stackars Piff, som knappt hann fatta något innan hon satt inne i buren. 

Det behövdes ju ingen större intelligens för att dra vissa slutsatser av detta, jag förpassade mig skyndsamt i säkerhet under sängen. Avvaktade en god stund. Inget mer hände, annat än att Piff flyttades till en stol på kontoret. Husse kom hem med bilen, och allt verkade normalt. Släppte litet på vaksamheten, och hoppade upp i ett fönster. Då slog hon till, matte! Att man alltid ska vara så naiv, och blåsa faran över för tidigt?

Som ni förstår var det dags att bli stucken, klämd på och vägd. Jag fick sitta där i min bur och höra hur Piff väste och morrade. Sände deltagande jam till henne, men jag tror inte det hjälpte. Sedan åkte jag upp på bordet. Reflexmässigt duckade jag i buren, av erfarenhet visste jag vad som väntade. Sticket gick väl an, och jag visade hjälpsamt upp mina tänder. Men så var det vikten. 

Nu är det ju som så, att jag faktiskt inte kan hjälpa, att jag inte kunnat träna som vanligt. Har därmed gått upp litet i pälsstorlek, vilket jag inte har några som helst problem med. Det är förresten bara bra att ha litet päls att ta av, när hårdträningen börjar igen där ute. Ett reservlager är väl aldrig fel?

14 kommentarer:

 1. Ojoj, jag känner med dig kompis! Våra tvåbeningar är allt bra snabba ibland.. Jamars asså.. Jag gillar det inte heller men vad gör man? Jag har lyckats rymma och gömma mig, öppna transporten.. Men det slutar inte där.. Suck.. Nu borde eran tvåbening ge er massa gottigt.. Ni förtjänar det!

  Nosbuffar och Stöttning (smyger fram med mjölkisar) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de flesta känner igen denna penibla situation? Har du till och med lyckats öppna den? Oj, oj, det har inte jag klarat av. Men det är ju som du jamar, det hjälper inte vad man gör, man trillar ALLTID dit till slut!

   Radera
 2. I vissa situationer är det lika bra att kattipulera. I kraft av den enda överlägsenhet tvåbeningar har gentemot oss, den rent fysiska, vinner de tyvärr alltid såna här slag. Att det är fegt och lömskt verkar inte bekymra dem det minsta. Nåjam, nu är det gjort och det var väl en bra julklapp till vettisen att få se hur en stilig katt ska se ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, *suckjam*, jag har mer och mer insett det oundvikliga. Hittills har jag aldrig lyckats vinna. Och LITE stilig tror jag hon tycker att jag är. Åtminstone väldigt snäll!

   Radera
 3. Tur att det "bara" var den årliga kontrollen i alla fall som ni skulle på :)
  Min matte säger att hennes föräldrars katt Gustav också går upp en pälsstorlek på vintern för att sen snabbt tappa den till våren när det är mer utetassar väder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är klart, jag har ju varit med om värre. Men det är PRINCIPEN. Man SKA inte buras in!
   Och beträffande storleken, vänta bara, till sommaren klagas det på att jag är mager. Alltså bryr jag mig inte.

   Radera
 4. Aj, oj. Förjamat vilken osis ni hade som åkte dit båda två. Även om vi är tuffa säkerhetskatter, så är det faktiskt inte så roligt att bli stucken och petad på hos en tokig vettis. Sen har du helt rätt i att det inte borde vara några problem med ett par pälsstorlekar större. Det är ju faktiskt vinter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte när det skulle passa bättre med litet tjockare päls än när det är vinter? Det är väl då man ska skydda sig bäst man kan? Att det ska vara så svårt att begripa?

   Radera
 5. Ibland är de lite för kluriga våra mattar och hussar men det måste ju vara något fel på vettisarna som klagar på ALLAS vikt. Du är ju perfekt.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tycka annat än att fem och ett halvt kilo är alldeles precis lagom vikt på en vinterpälsad katt!

   Radera
 6. MEN Gustav då, som era männiksor lurade er, fy jamars alltså så dumt.
  Vi vet precis h ur det är.
  Hur man än gör, så blir man *inhåvad* i transspotburen.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, *suckjam* det verkar inte gå på något sätt att komma undan. Hur smart man än är.

   Radera
 7. Hur mycket Vilde väger får vi inte jama om. Då blir han jätte sur. Men det är mer än dig Gustav.
  *fniss* Matte jobbar på att få honom att gå ner i vikt men det har inte gått så bra hitills.
  Vilken lömskhet av eran tvåbening att bura in er så där! Upprörande ju!!! Vad skulle dom själva tycka om att bli behandlade på samma sätt?
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig i alla fall inte ett endaste smack om vad jag väger. Ibland har jag minipäls och ibland tjockpälsen. Och allt känns lika bra!
   Jag är helt säker på att det skulle bli ett jamarns liv om någon spärrade in matte och husse! *fniss*

   Radera