Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 10 december 2012

Något bra i alla fall


En positiv sak har hänt sen sist. Husse har kommit hem igen! Och nu har han lovat att inte överge mig på många veckor. Det kunde knappast ha passat bättre än nu att få tillbaka husse med tillhörande trampvänliga mjukmage! Vilket eländigt väder det har varit! Kallt, blåst och snö, rikligt av allt. Desto skönare då att ha en hussemage att krypa upp på. Att han sen försöker begränsa min tassmassage struntar jag i! Jag bara måste få utlopp för mina känslor!

Trots att jag tassar ut, (motvilligt,) bara ett par gånger om dagen, har jag hittills kunnat undvika besök i den otäcka lådan. Matte har gjort i ordning en egen låda till mig. Den får fungera som nödbromsen på ett tåg. Enbart vid akut fara. Matte är litet fundersam på hur en katt -jag- kan klara att göra ifrån sig det den behöver bara två-tre gånger per dygn? Det skulle ju aldrig hon göra? Nä, så är hon heller inte lika väl konstruerad som jag!  

12 kommentarer:

 1. Visst är det rörande att se tvåbeningarnas tappra försök att förstå sig på vår geniala kroppskonstruktion? Att göra sina behov är ju en estetisk såväl som behovsstyrd angelägenhet och det är många komponenter som ska vägas in innan man kan skrida till verket. Men sånt lär aldrig våra kära tvåbeningar förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är mycket de aldrig kommer kunna förstå. Det kan ju heller inte vara lätt för dem att inse hur begränsade de själva är! Om de gör det?

   Radera
 2. Skönt att du fått tillbaka din trampvänliga mage när det nu är så dåligt väder. Jag tycker faktiskt att han kan ta och ställa upp min mage, nu när du måste få utlopp för dina känslor. Vi katter har ju såna vi med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara hur skönt som helst! Jo, han får faktiskt ge sig, för jag är envis när det gäller. Och vad kan vara mera positivt än att berätta hur mycket man gillar någon? För det är ju det jag gör.

   Radera
 3. Härligt med husse hemma! Alltid bäst när alla är hemma som de ska! Klart att du måste visa din uppskattning! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så härligt, så härligt! Och visst mår man bäst när alla är där de ska!

   Radera
 4. vilken tur du har som fått hem din husse nu, lagom till det otäcka vita eländiga har kommit.
  Nu kan ni ju ligga inne och mysa hela dagarna långa... härligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen precis i tid! Tycker matte också, för hon slipper skotta. Och mycket mys blir det!

   Radera
 5. MEN Så roligt Gustav, att du har fått hem din husse igen, mjau. Hoppas han stannar hemma ett tag nu, så du får vara på hans mjukmage, maju

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han har LOVAT, så det litar jag på! Hoppas det blir ända tills snöeländet är borta.

   Radera
 6. HÄÄRLIGT att din husse kommit hem och ska stanna hemma i flera veckor !
  Kan jama om att jag klarar av att hålla mig i minst 12 timmar när jag är på utställning för där kan man ju inte använda toalådan till sina behöv för vart ska man annars sova ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara flera, utan mååånga har han lovat. :)
   Jam, det har jag försökt förklara för matte också, att vi katter kan anpassa oss efter förutsättningarna. Det fattar ju inte hon, som går på lådan massor av gånger varje dag.

   Radera