Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 27 december 2012

Annars får det va'


Hoppas ni haft en bra jul? Själv har jag varit mycket nöjd med de senaste tre dagarna, för då har det varit så grönt och vackert där ute igen. Dagen innan julafton kom det en hel mängd med onödigt vitt. Tråkdag. På själva tomtedagen försvann matte och husse mitt på dagen, och kom inte hem igen förrän efter mitt i natten. Tråkdag igen! Dessutom var jag ju bara tvungen att tassa ut när de kom, fast det ösregnade. Och blåste. Nä fy, det var inget vidare. 

Nåt annat dumt på julafton, var att matte serverade mat som inte var god. Husse hade fiskat när han var i norra landet, och tagit upp en fisk som vägde som nästan två Gustav. Hette öring. Matte kokade en bit av den, och påstod att vi skulle få en festmåltid. Där gick man på en blåsning! Inte gott alls. Piff åt väl litet, och Puff, som äter allt som kan tuggas, slukade både sin portion och nästan allt som blivit över hos oss andra också. Nä, vitfisk vill jag ha, annars får det va'.

Sen var det en sak till. När mina människor kom hem där mitt i natten kändes tydligt en märklig lukt? 
Vaddå, jag luktar väl inget???
Kan ni tänka er, Piffs och Puffs första husse har bett två andra katter att komma och bo hos honom och hans matte och minis!! Om han frågat mig, skulle jag med varm tass ha återrdat Piff och Puff till honom! Fast på ett sätt var det väl bra, för de två kattungarna bodde hos dumma människor som inte ville ha dem. Deras tre syskon hade redan "försvunnit". Nu fick de här leva i alla fall. 

När det blev juldagen, och matte och husse äntligen kom upp ur sängarna, upptäckte jag att det var helt grönt där ute! Och så har det varit sedan dess. Livet leker igen! Jag är ute hela dagarna, och så mycket jag får på kvällarna också. Julen började litet motigt, men den tog sig, och blev allt bättre och bättre. Nu är jag så nöjd jag kan vara, när det trots allt är vinter.


20 kommentarer:

 1. Din helg låter ungefär som jag tror mitt liv kommer bli. Trist och motigt i början, men sen blev det bra. Trots allt är det bäst att ta det tråkiga först. Bra att de där människorna du berättar om tog hand om 2 katter som inte hade nåt bra hem. Önskar fler gjorde så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att ta det tråkiga först, det håller jag helt med om! Och jo, det är såklart bra att kattungarna fick komma till minisen och hans människor. Men de kunde gott tagit Piff och Puff också, tycker jag. Har jamat det till matte, men hon vill absolut behålla dem här. *suckjam*

   Radera
 2. Min Jul har varit braig , förutom att min matte jobbat ALLA juldagarna !
  Tur att husse varit hemma i alla fall :)
  Så Öring var inget gott att äta ??
  Då vet man det och kan jama om för matte att hon INTE behöver servera det här hemma :)
  Snällt av Piff so Puffs första husse att ta tass om dom två små stackars kattungarna !
  God fortsättning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ha en människa extra hemma!
   Inte vet jag vad du gillar, men jag ville inte ens smaka på öringen. Kände redan vid provslickning att det inte var något.
   Jo, det var väl snällt. Bara det inte går som med Piff och Puff, att jag helt plötsligt har FYRA tjejer här hemma. Nä, då får jag allt sätta ner tassen!

   Radera
 3. Så härligt det låter med grönt ute! Då gör det liksom lite mindre att matte och husse var på rymmen första dagen. Vi katter kan verkligen tycka olika om en och samma mat. Minns ju hur det var när matte försökte servera kycklinglever till oss. Preferenserna var med sås, utan sås och inte alls! Undrar vad vi skulle tycka om öring? Så tillägger matte att hon är mäkta imponerad av din husses fiskelycka. Vilken öring! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter, och tar tillvara alla tillfällen till utetassande nu. Förut, innan det vita kom, kunde jag tycka att det var litet för kallt. Det tycker jag inte längre. Inte nu, när jag har något att jämföra med.
   Ni hade gärna fått hela min portion att prova på. Synd att ni bor så långt borta. Och husse var själv imponerad, det var den största fisk han någonsin fått!

   Radera
 4. MEN vad jamar du Gustav, har du haft grönt i jul
  kan du inte tassa hit lite grönt, så vi oxå får grönt att gå på, *Fniss*

  Du verkar haft en jamars fin jul iaf.
  Bra det.

  Öring har vi inte smakat, så det vet vi inte hur det smakar, mjau

  Tass tas på dig
  mjau, till Piff och Puff oxå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag har så mycket grönt att jag gott kan dela med mig! Ni kan väl komma hit och hämta, vet ja'!
   Tass på er också!

   Radera
 5. Jobbigt med tråkdagar, men nu blir det bättre om det kommer fram lite mer grön.
  Öring har jag aldrig smakat och efter ditt utlåtande så låter jag nog bli.
  Tur att kissarna fick leva i alla fall. Heders!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga mer tråkdagar, bara bradagar! Åtminstone så här långt.
   Jo, kissarna är säkert lyckliga över att de får leva och busa som de gör. Synd bara att inte Piff och Puff OCKSÅ bor där igen.

   Radera
 6. Nu blir jag nästan grön! Av avund! Vi har massor med äckligt vitt här.
  Och främmande katter i huset dessutom för matte har blivit jourmatte. Så jag veeet precis hur du känner med oron för nya dofter, du har ju redan fått dela ditt hus. Mitt hus e delat med galler för jag e inte förtjust. Matte vill inte ha nåt bråk säger hon så de får låna gästsviten på två rum o tvättstuga och en del av mattes tid.Eller mycket, för hon sitter ofta där o gosar med dem, säger att de behöver det*fnys*. Husse e de lite rädda för så han städar bara lådan och kollar mat o vatten, sen går han. Jag går till gallret ibland och påminner om vems matte är och huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner STOOOR sympati för dig! Det är självklart din rätt, plikt och skyldighet att upplysa de inneboende om vems hus de vistas i! Man vet ALDRIG vilka friheter de tar sig annars. Av egen erfarenhet vet jag dock att det är DIN MATTE som främst måste upplysas om äganderättsförhållandena. Det var något jag missade, och vips fick hon för sig att Piff och Puff skulle bo här, alltid. Så passa dig noga!

   Radera
  2. Oj kompis, tack för påjamelsen. Fast jag hoppas verkligen att det inte sker i vårt fall, för de har en ägare som älskar dem och vill ha dem, fast inget hem just nu. Så de ska flytta, nån gång. Sak påminna matte om vems hon e, lovar!
   Matte e ju sån att hon gosar en katt på jobbet och så kan hon inte säga nej till de som behöver en hjälpande ta...hand menar jag. Så snart kommer det en skällis också och ska bo här ett tag, med vidhängande mycket gosvänlig matte.

   Radera
  3. Med en sån matte är det nog på sin plats med påminnelser emellanåt. Kanske skulle du tillverka en skylt "PELLES" och sätta på henne?

   Radera
 7. God fortsättning Gustav. Så skönt att du har det grönt, här är det fortfarande vitt.. Tänk att det finns fisk som inte är god..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte gilla lax så väldigt mycket heller, men någon bit brukar slinka ner. Men öring...fy jamars!

   Radera
 8. Bättre en dålig början och ett bra slut än tvärtom, skulle jag vilja jama. Förstår att de två nya katterna kom som en överraskning men samtidigt blir man ju så glad när man hör om snälla människor som räddar kattliv.
  Visst är det skönt att det vita har försvunnit - hoppas det är för gott!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, hos dig är det förstås också så här underbart grönt och fint!? Idag kändes det nästan som vår, så jag håller tassarna för vi slipper mer vitt.
   Jag får väl acceptera att Piff och Puff aldrig flyttar tillbaka till sin förre husse. Det är väl bättre med dem än med två kattungar som busar hela dagarna. Åtminstone lugnare.

   Radera
 9. Mjau Gustav, Jag Mimmi, tassar runt till alla våra katt kompisar och bjuder alla på fest på nyår.
  Jag Mimmi fyller år då, jamars jag blir 14 år.
  Jag bjuder bl.a på grädde, tonfisk räkor + ngt mer
  så välkommen om du har tid och lust, så ses vi på nyårskalas

  Tass tass/
  Mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul det ska bli med nyårsfest! Och tonfisk är jamargott! *slick om nosen*

   Radera