Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 20 december 2012

Jag befaller


Min sovfåtölj har blivit detroniserad som favoritplats på natten. Den har annars varit mitt ständiga sovställe under mycket lång tid. Men igår kväll upptäckte jag något mycket bättre!

Om ni bara visste hur skönt det var, och hur gott jag kunde sova, i den tomma vedkorgen?! Varför har en massa ved fått ligga i den på nätterna hittills? Den kan väl ligga var som helst? Inte njuter den av värmen där? Men det gör jag, så mycket som en katt kan njuta!

Nu har jag beställt kvällstömning av korgen varje dag! Eventuella kvarvarande vedträn skall lämpas över i kopparbunken där intill.Detta är en order, åtminstone tills den hemska kylan har försvunnit.
  
Och så måste jag stolt jama att jag fått ett alldeles eget julkort! Bara mitt, alltså!


    

10 kommentarer:

 1. Ett helt nytt sätt att använda en gammal pryl på - jamarsmart! Om jag inte minns fel så började det med att du använde korgen som färdmedel när du ville till vedboden. Och nu har den alltså upphöjts ytterligare. Påminner lite om när min matte gjorde om tvättkorgen till mysplats åt mig. Fast du kom ju på idén själv, det är mycket coolare!
  Kul att Kjelle skickat ett julkort bara till dig :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vedkorgar kan användas till massor av bra saker! Till exempel upp och ner som väntekoja utanför dörren. Fast då måste handtaget bort, förstås. Och så ska det finnas ett liggunderlag där inne. Plus som transportmedel. Och sovplats framför brasan. Jama om användbar!!

   Radera
 2. Antar att den där korgen funnits där länge och att den bara använts för vedträn. Man skulle ju kunna tycka att ens människor kunde tänka ut alternativa användningssätt, typ det du nu kommit på. Med din arbetsbörda hade de ju varit välkommet med lite avlastning, men det är precis som vanligt. Vi måste både komma på och göra allt själva. Tur att vi har sån kapacitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det egentligen ganska fantastiskt vad många uppfinningar och idéer vi kan komma på. Smarta lösningar som ingen tänkt på. Vi bara SER och GÖR. Sen kan de stå där och beundra oss. Det tror jag de gör i alla fall?

   Radera
 3. Men Gustav, är inte det där samma vedkorg som du bodde i förra året med? Trodde dina människor hade lärt sig att alltid tömma den så du kunde få ta en liten lur i lugn och ro.
  Visst är det kul med julkort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag har nog inte haft den som sovplats såhär PÅ RIKTIGT förut. Men nu när har jag upptäckt hur underbart det är där så nära brasan, vill jag förstås sova där jämt! Fast på sennatten måste jag flytta, om jag inte kan uppfostra mina människor att hålla fyr i brasan.

   Radera
 4. Vilken toppoenplats, ser så skönt ut! Kul med eget julkort! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara alla katters dröm att kunna ligga framför en brasa i lugn och ro!

   Radera
 5. Hoppas att kvällstömmningen av vedkorg fortsätter att funka VARJE kväll !
  Var så lite så med julkortet , är varje katts kattighet att få minst ett eget julkort tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så jamarglad över julkortet, det var det första alldeles egna julkort jag fått i hela mitt liv! :)

   Radera