Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 17 december 2012

Över??


Det värsta verkar vara över? Åtminstone för den här gången. Nästan allt det vita har försvunnit! Och det går att överleva ute en ganska lång stund. Igår kväll var jag ute riktigt länge. Gissa om det var härligt att kunna göra en riktig mörkerkontroll igen?!

Sedan var det rätt mysigt att komma in igen, för jag upptäckte min favoritgranne sittandes i min fåtölj. Gjorde honom sällskap, förstås. En stunds gosande i värmen framför brasan satt perfekt när man varit ute i kylan.

På jam om kyla, i fredags när det var sådär isande kallt, gjorde jag något riktigt smart. När husse skulle ut och hämta ved följde jag med. I vedkorgen! Perfekt att få komma till min vedbod utan att förfrysa tassarna. Gjorde snabbt det jag skulle där under, och skyndande mig upp till husse igen. Tyvärr fick jag inte samma service tillbaka. Det fick bli ett snabbrace till dörren. När husse öppnade dörren, var jag inne på en millisekund. 

Jag vill inte ha mer sånt kallt!! 18 kommentarer:

 1. Smart att lifta till vedboden ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast husse tyckte inte det, han påstod att jag var LAT? VA??

   Radera
  2. Husse kunde själv gått där ute utan sina stora skor! Det e ju kallt om tassarna nu. Jag går bara ut på balkongen lite om där inte är snö(inget just nu) och på mattes arm

   Radera
  3. Det har du rätt i! Kunde han gott ha fått känna på. Att bara vara ute på mattes arm låter behagligt. Frågan är om du kan dressera henne till att springa runt litet på tomten också?

   Radera
  4. jam du Gustav, hon lärde sig det alldeles i början, under mina första två veckor här i huset, alldeles av sig själv faktiskt. Ibland blir jag förvånad över vad de kan, de tvåbenta. Sen när jag fick göra den där otäcka operationen så bar hon mig ute i trädgården igen. Runt, runt på reviret, fick inte sätta ned en tass själv. Men det påste påjamas att jag inte dresserat henne, nån annan måste gjort det tidigare.

   Radera
  5. VA!!?? Har aldrig hört jamas om en så väluppfostrad matte förut!? Hon borde ställas ut nånstans! Då skulle hon komma hem med såna där rosetter och andra fina priser, det är jag alldeles säker på. Om inte du dresserat henne, undrar just vem som gjort det? Kan vara värt att forska litet. En sån begåvning borde tas tillvara för oss övriga med mindre dresserade människor hemma.

   Radera
 2. Förstår inte husse att han skulle tagit ur några vedträn ur korgen på tillbakagången så du fick lite service även då? Så mycket service som du ger din familj borde de verkligen kunna bjuda på lite komfort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min uppfostran av mina människor är bristfällig, det medges. Hade jag lyckats fullt ut, hade det givetvis blivit som du påjamat! Bara att kämpa på!

   Radera
 3. Jamar helt med dig om att det är en välsignelse att det kalla verkar vara på reträtt. Nu tassar jag i och för sig inte ut på vintern (utom i mycket sällsynta undantagsfall) men det handlar om principer och motvilja mot kyla är en viktig sådan för mig.
  Smart drag att åka snålskjuts på vedkorgen!
  Måste också jama om att vi har en liten tävling på bloggen i dag, där man kan vinna presentkort och prylar. Klicka på länken så kommer du direkt till inlägget:
  http://gunillaofrasse.allas.se/tavling-gissa-julklappen-och-vinn-presentkort/
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyla kan ju också komma in innanför fönsterna, så visst ska man vara anti mot kyla! Vad nyfiken jag blir på tävlingen, ska genast tassa över!

   Radera
 4. Lyckans dig som slipper det vita. Vi verkar få dras med det ett tag till. Smart manöver med vedkorgen, men nog tycker jag att husse kunde bjussat på lift hem också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så lycklig så länge som det håller sig borta! Varken snö eller kyla! Nåjam, inte iskyla åtminstone. Jag tyckte också jag kunde förvänta mig lift tillbaka, men ibland är han hård och känslokall, min husse.

   Radera
 5. Kul att du också kunde komma på mitt party :)
  Här är nästan all snö borta också och det är väldigt mörkt och vått ute :(
  Tyckte nog allt att den där pudriga snön var betydligt bättre !
  Smart drag att lifta med din husse ut till vedbon , men det var allt lite dåligt att din husse inte orkade bära dig också ovanpå veden på vägen in ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade du snön bättre? Där har vi inte samma smak! Men så blir det inte så blött här heller, för här är det bara sand. Allt det våta försvinner.
   Och självklart missar man inte ett party hos Kjelle! Jag är väl inte dum, heller?!

   Radera
 6. Rackarns så blött det har varit idag men vi har mycket vitt kvar här. Smart sätt att ta sig till vedboden! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bara här nere nästan allt det vita försvunnit. Glad jag bor här!

   Radera
 7. MEN vad jamar du Gustav, fick du inte skjuts tillbaka i vedkorgen, HMPF Vilken snål husse du har.
  Tycker att han kunde ta bort några vedbitar, så du kunde få skjuts med hem oxå.
  Här har vi fortfarande vitt på marken.
  Det vita lär inte försvnna, så långt våra morrhår är kvar, *Fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också han kunde slopat några vedbitar. Eller ännu hellre gått dit en extra gång. Det finns mycket kvar att uppfostra.

   Radera