Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 12 december 2012

Smarta jag


Det händer att jag är så smart, att jag nästan överraskar mig själv. Säkert är, att jag åtminstone överraskar matte och husse! Som igår, till exempel.

Jag hade legat i husses säng och vilat funderat på olika jaktstrategier en rätt lång stund. Det var ganska ensamt där inne i sängkammaren, så jag tassade iväg till kontoret för att lägga mig på min kontorsstol i stället. Tankearbete utförs med fördel på en sådan stol, hade jag räknat ut. Det var bara ett problem. Någon satt redan i min stol! 

Först gjorde jag det mest naturliga. "Flytta på dig, tack", jamade jag till husse. Men vid det här laget borde jag ha insett, att människor inte förstår de enklaste jam. Ingen reaktion, alltså. Då  kom jag på det!

Jag satte mig vid dörren, och jamade "res dig och kom hit, så jag kan sätta mig på den där stolen". Precis som jag räknat ut, hörde husse i stället "jag vill ut". Deras uppfattningsförmåga för de olika nyanserna i jamspråket är verkligen skrattretande! Husse reste alltså på sig för att släppa ut mig. Så fort han kom till dörren såg jag min chans, och skyndade mig tillbaka till min kontorsstol. 

Husse kunde väl själv gå ut, när han ändå var vid dörren. Sopa bron, eller nåt. Huvudsaken jag fick en stund att filosofera klart på min stol.  

12 kommentarer:

 1. Hi-hi, så smart av dig. Man måste lära sig att utnyttja tvåbeningarnas begränsningar och språkliga okunskap. Bara inte husse lärt sig nåt av det här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då, inte fattade han nåt...I så fall hade han väl inte skrattat?

   Radera
 2. Hahaha-jam! Jag skrattar så morrhåren dansar. Vilken kupp du gjorde! Jag har själv gjort liknande saker, men aldrig så utstuderat som detta. Fyra tassar av fyra möjliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag höjer svansen och tackar så mycket! :D

   Radera
 3. Riktigt smart!Gissar att husse kände sig liite lurad! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aningens snopen såg han ut! Fast han borde ju veta vid det här laget att katt = smart!

   Radera
 4. Smart på min ära! det ska jag använda om min stol skulle vara upptagen någon gång.Husse tror att det är hans, men men ... Sitter jag där så tar han bara en annan stol, det har jag lärt honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl OCKSÅ smart! En väluppfostrad husse är ju lönande i längden, så att jama! Mitt trick går nog bara att utföra någon emellanåt, är jag rädd.

   Radera
 5. *Fniss* Så smart du var Gustav, det ska vi komma ihåg här hemma oxå, mjau
  Jamars tack för tipset,

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var själv riktigt nöjd med hur väl allt funkade. Man kan visst jama vad som helst till husse? Han går på allt!

   Radera
 6. Ha Ha Ha , du är smart du Gustav :)
  Nästan precis så där brukar jag göra , fast jag jamar och går mot köket så matte tror att min matskål är tom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, det är ju samma princip! Ytterdörren skulle hon aldrig gå på, förstås, eftersom du inte tassar ut själv. Då är vi smartingar, både du och jag!

   Radera