Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 7 februari 2013

Jag har en frågaJag har en fråga till er som lagar min kattmat: Varför stoppar ni alltid i en bit som man inte kan äta???

Efter åratal av vetenskapliga studier kan jag konstatera att ingen förbättring skett på detta område. Det följer i princip alltid med en oätlig bit. Vad är syftet?

Detta oskick får förmodligen negativa ekonomiska konsekvenser för matfabriken. När det ligger kvar en bit kan ens människa invaggas i tron att katten är mätt, vilket givetvis inte är fallet! Följden kan bli att det inte serveras påfyllning = mindre försäljning!

Jag vill härmed alltså allvarligt uppjama er som lagar kattmat att omedelbart se till att samtliga bitar i varje påse ska kunnas ätas med en njutning!

    

12 kommentarer:

 1. Viktig fråga, det där. Tänk att inte tillverkarna själva kan tänka ut sånt här, utan en redan strängt upptagen katt ska behöva påpeka en sån självklarhet som att ALLA bitar i maten ska vara njutbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket märkligt, för det är flera år sedan jag påjamade det här första gången. Och INGENTING HAR HÄNT!?? Nästan alltid måste jag lämna denna enda bit. Varken Piff eller Puff vill heller ha den, så jag är inte ensam om att tycka så här!

   Radera
 2. Helt klart en viktig fråga! Bra att du tar upp den, blir ofta över en bit eller två här också. Sen såg vi att ni ha skummisar i hallen, bra att ni turas om att ha koll på läget,Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju förstås inte bara vara jag som drabbas av detta. Tänk så många oätliga bitar som slängs i landet varenda dag! Så konstigt att alla vi tre ratar just de här bitarna?

   Radera
 3. Hm, det där ser lite skumt ut. Här blir det nämligen inga matbitar kvar, det kan jag lova. Undra om det kanske har nåt att göra med det skånska vattnet, när det kommer i närheten av sagda foder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag har inget vatten i närheten? Matte har ställt vattenskålarna långt bort! Nä, det måste finnas någon annan förklaring...fast vilken fattar jag inte? För det har ju varit så här i olika sorter också. Mycket besynnerligt.

   Radera
 4. Du slog huvudet på spiken där! I min mat, av olika märken, är det också minst en bit som inte är ätlig, varje gång jag serveras. Här får ju kompostmaskarna den, men tänk om de inte heller kan njuta av den, hemska tanke. Och hemskt slöseri med plats i burken som ju borde vara proppfylld med läcker mat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, nu blir jag nästan litet brydd...ÄNNU en likhet!! Och det känns skönt, för ibland har tanken slagit matte att vi skulle vara, hör och häpna, BORTSKÄMDA på nåt vis!! Nästan genant för henne, eller hur? Precis som om hon själv skulle äta sånt som smakade illa? För så är det ju, det vet både du och jag, vissa bitar luktar inte bra = de äter man inte!

   Radera
  2. Matte äter ju bara sina grönsaker o sånt men husse är verkligen bortskämd och lämnar en hel del godsaker på sin tallrik. Ibland får jag kolla om det är något som faller mig i smaken, oftast inte. Men tänkt en saftig, lite fet kant på en stek...*torkar mig om munnen*,fettkanten på skinka, kycklingben... Hmm, ska nog se om det finns något i min skål.

   Radera
  3. Min matte äter fisk som tur är, för det gillar jag allra bäst. Ändå har hon inte utnyttjat min disktalang i den utsträckning hon borde. Husse äter kött, och han brukar tappa bitar ibland när han äter. Har visst svårt att hantera en gaffel? Han får därför ofta litet extra bevakning av mig. Nån måste ju städa när han skräpar ner!

   Radera
 5. Har själv förskonats från denna typ av ruskiga upplevelser, men om det är så vanligt som du jamar så borde det ju undersökas ordentligt. Kanske skulle man tipsa Uppdrag Granskning, de belyser ju viktiga samhällsfrågor och vet säkert hur man på bästa sätt tar tass om ett så angeläget ärende.
  Visst drabbas tillverkarna av minskad försäljning, men värst slår problemet mot oss katter, som går miste om många portioner eftersom våra människor felaktigt tror att vi är mätta *ryser*
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men har du haft sån tur? Kan det vara så att du inte får blötmat från påsar? Det är där det värsta oskicket varit, enligt min erfarenhet. Uppdrag Granskning låter som rätt forum. Tänk att få se reportern ställa tillverkarna mot väggen, och höra deras krystade ursäkter när de ska slingra sig undan. Ska genast kontakta Janne och de andra.

   Radera