Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 februari 2013

Att känna sig välkommen


På minussidan den här helgen: Alldeles för mycket ny snö som ramlat ner.
På plussidan: Husse är tillbaka. 

Det var de stora händelserna. Egentligen ska jag väl inte klaga så mycket på snön, för jag vet att många av er som bor norrut har mycket större anledning till det. Jag kan ju ändå tassa omkring överallt där ute utan att få snö på magen. Nä, det jobbiga var all arbetstid som inte kunde utnyttjas utomhus. Att tassa omkring i snöfall är inte min melodi. Så litet vill jag ändå framföra klagomål på det vita.

En bonusfördel med att husse kommit hem är att min favoritgranne kommer hit och kollar den där bollen på teve. Det blir tyvärr aldrig såna besök när bara matte är hemma. Igår kom han redan mitt på dagen, och det passade fint in i mitt schema. Hade precis avslutat den meditation jag oftast gör på förmiddagen, efter första arbetspasset. (Jo, jag hade gjort en snabb kontrollrunda ute.) Alltså kunde jag ägna mig helhjärtat åt min gäst. 

Han uppmanade mig förresten att komma och hälsa på  oftare. Jag vet att dessa besök blivit aningen eftersatta. Det kommer bli ändring, bara väderförhållandena förbättras. Därmedrenklas mina besök, eftersom han brukar lämna dörren på glänt. Jag kan då bara lätt slinka in, när jag tassar förbi. 

Att känna sig välkommen hos en vän är en skön känsla.

8 kommentarer:

 1. Tycker det ser ut som om plussidan ganska starkt överväger minussidan. Det är så det ska vara. Bra att de har bollprogram på TV så din favoritgranne kommer på besök. Och rätt som det är kommer värmen och du kan tassa in till honom istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är nog mer plus än minus. Egentligen är det dumt att klaga när man har ett eget varmt hus att bo i. Jam, tänk när värmen kommer...och jag kan ligga under min hasselbuske...

   Radera
 2. Jag tycker fortfarande att dina människor kunde ta och gräva en tunnel åt dig till dina favoritplatser. Då skulle du liksom inte hindras av dumt väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det vore förstås optimalt. Men husse tycker nog att han varit duktig när han skottat runt huset till mig. Men tänk, en tunnel...*drömmer*

   Radera
 3. Härligt när alla man gillar är på plats och skönt att kunna ta en vända till grannen när man behöver lite extra gos och kanske lite korv.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag längtar tills när jag kan vara ute hela dagarna. Då ska jag minsann hälsa på grannen så han inte ska behöva klaga!

   Radera
 4. Vad!? Kan du tassa omkring ute utan att få snö på magen! Avis-tassar!!! Vi har så mycket snö så att om vi tassar ut där inta människan kört med skottarmackapären så syns inte ens svanstippen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag klagar, så måste jag erkänna att det inte är mycket vitt. Går knappt över tassarna. Svanstippen syns definitivt. Stackars er!

   Radera