Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 5 februari 2013

Jag gör ett fynd


När husse är i norra landet får matte en del underliga vanor. Som till exempel att ta med mattallriken in på kontoret, och sitta framför datorn och äta? Själv föredrar jag att koncentrera mig på ätandet, och är helt ointresserad av underhållning under måltiden. Jo, matte satt och tittade på någon slags teve på datorn, för vår vanliga teve har ont i magen och vill inte visa någon bild.

Hur som helst var jag mer än nöjd med arrangemanget, eftersom hon glömde kvar tallriken på skrivbordet. Min nos signalerade direkt att jag skyndsamt skulle bege mig upp på tallrikskontroll. Helt riktigt! Jag upptäckte den mest ljuvliga sås med ost- och fisksmak! Rena bingon, även om matte roffat åt sig nästan allting själv. När jag var klar, var tallriken skinande ren och blank. 

Eftersom husse tydligen måste ge sig iväg hela tiden, anser jag, att matte ska införa obligatorisk kontorsätning när han är borta. Samt dessutom lika obligatoriskt kvarlämnande av tallrik. Gärna med litet mer än bara sås. Ett par rejäla fiskbitar kan hon gott unna sin hårt arbetande katt.    


16 kommentarer:

 1. När jag tänker efter är jag osäker på om det utmärkta arrangemang du föreslår måste inskränka sig till att äga rum bara när husse är borta? Jag tycker båda borde införa rutinen att äta framför datorn för att sedan lämna rejäl portion till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är bara bäst! Att jag inte tänkte så långt? Varför nöja sig med horisonten när man kan nå månen? Hoppas de nappar på det bara!

   Radera
 2. Att få diska efter god mat är det bästaste vi vet också. Här blir det ofta fisk med med god sås när husse är i "stan" under vardagarna.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte riktigt haft kläm på det här förut, men att diska kommer bli en absolut favoritsyssla. Vad smarta ni är som tydligen gjort det länge!

   Radera
  2. Vi har gjort det sen vi var små :) Ett tips till om du vill ha... Glass-skålar är gottiga att diska också ;-)

   Radera
  3. Då kan jag bara jama att det äts glass ALLDELES för sällan i mitt hus! :(

   Radera
 3. Ypperliga förslag och nästan ett krav tycker vi! Härligt att du hann slicka rent.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, håller nästan på och slickar mig om nosen än! Mums!

   Radera
 4. Visst är det jamaes bra att vi kan diska åt våra tvåbeningar, så slipper dom göra jobbet, men då måste vi ju ha påökt av *jobbet* Fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis! Jag ser fram emot nästa löning!

   Radera
 5. Vår matte är väldigt dålig på att dela med sig av diskandet. (slickande alltså)
  Det är sällan vi får ta hand om några tallrikar. *suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit sorgligt sällan här med, men efter detta hoppas jag på en snar förändring till det bättre!

   Radera
 6. Va bra att du upptäckte tillfället. Här är det oftast husse som äter frukost vid datorn, och jag brukar få diska då. han lämnar gärna lite mera än bara sånt som lätt slickas upp, skinka, bacon, sånt gott. Disk är ett underskattat nöje, om det varit rätt saker på fatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra husse du har! Jag kommer nog aldrig få min husse att sitta och äta framför datorn. Han gillar nämligen inte den. Förresten vill jag inte ha hans grötfrukost. Nä, jag får ställa hoppet till matte. Dels äter hon god mat, och dels är det nog tänkbart att uppfostra henne till framför-datorn-ätande. Och du har rätt i att diska, det gör man förstås bara vid utvalda -goda- tillfällen!

   Radera
 7. Den där vanan har min matte också , om min husse inte skulle vara hemma :)
  Tyvärr så är min matte precis lika snål som din med att lämna några rester att tala om kvar på tallriken :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, en till sån matte, det betyder att både du och jag måste bli duktigare att uppfostra dem när det gäller rättvis fördelning av god mat!

   Radera