Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 15 februari 2013

Kom ihåg!
Vill du leva med någon som du kan kommendera, som tassar precis vid dina sida och sätter sig ner när du vill det? Välj inte mig! 

Det ska du däremot göra om du uppskattar en självständig och egen vilja, någon som lyder dig när det är befogat och som ger dig kärlek bara om du är värd den.

Jag är min egen ledare, med en suverän och instinktiv känsla för hur jag ska hantera olika situationer. En katt. Jag är en katt.

Önskar er alla en kattligt fin helg! Även om det bara är mitten av februari än, kan ni kanske hitta något litet vårtecken? Här har olika fåglar börjat sjunga vårsånger, och i växthuset börjar vindruvsbladen slå ut. 


 

11 kommentarer:

 1. Det där stämmer så väl in på oss katter. Vi finner oss minsann inte i att bli körda med eller beordrade. Vi gör som vi själva vill! *stampar*
  Några vårtecken har vi tyvärr inte sett än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, och det är viktigt att människorna förstår det. En del människor tycker det är jobbigt att vi handlar efter eget huvud. De ska hellre bo med en sån där som gillar att lyda.

   Radera
 2. Blogghjälpen brukar säga att om man har dåligt självförtroende ska man inte välja en katt som kompis. Sen är det så att vissa tvåbeningar TROR att de har dåligt självförtroende men väljer ändå att skaffa katt. Då visar de för omvärlden att de egentligen inte alls har dåligt självförtroende, utan både bra självförtroende och bra omdöme!

  SvaraRadera
 3. Rätt, vill man ha en som lyder och gör sig till ska man välja en skällis. Även om det finns såna som mera är som vi.
  Och vårtecken, jodå, grönfinkarna sjunger så det ekar i backen och i en av mattes krukor på söderväggen tittar lite av bladtopparna på tulpaner upp.
  Tassligt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det börjar sticka upp grönt var dagens goda nyhet! Då finns det hopp om litet färskt gräs också om jag letar vid min södervägg. Måste undersökas i morgon!
   Och jag önskar förstås dig och dina människor detsamma!

   Radera
 4. I ett av våra blogginlägg visar vi två filmer. Båda utspelar sig på ett löpband, den ena med två katter, den andra med en hund. Hunden lubbar på för allt vad han är värd, och vill vara husse och matte till lags. Katterna larvar omkring, hoppar upp, tassar lite förstrött, trillar av så fort farten ökar, och hittar på sätt att fixa det hela med minsta möjliga ansträngning. Vad deras människor tycker struntar de fullkomligt i :-) Jamarkul när den ena kommer på att man kan sitta med bakbenen utanför och bara jobba med tassarna :D
  I alla fall - de två filmerna jamar allt om skillnaden mellan katt och hund, tycker jag. Vi gör saker efter vårt eget huvud!
  Här är en länk till inlägget med filmerna om du vill kolla - och få dig ett gott skratt:
  http://gunillaofrasse.allas.se/katten-jag-menar-hundan-vad-lika-vi-ar/
  Önskar dig och de dina en fortsatt trevlig helg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka lärorika och intressanta filmer, jag har studerat båda med stort intresse! Rätt utnyttjat, och på egna villkor, skulle jag kunna tänka mig litet sån motion. Får ha ett jam med matte om saken. Hon skulle minsann behöva springa sådär, hon också!

   Radera
 5. "...bara jobbar med FRAMtassarna" skulle det ju stå när jag jamade om den lata löparkatten. Så går det när man skriver för långa kattentarer :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Klart som Tonfiskspad att man gör som man vill när man är katt :)
  Trevlig helg på dig , Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet varenda katt, förstås, det gäller bara att få tvåbeningarna att fatta det också!

   Radera