Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 4 februari 2013

Både dumt och bra


Stort suckjam! Hon har övergivit mig, min favoritkliare. I fredags vinkade hon hej då, men jag har inte riktigt gett upp hoppet än. Om hon skulle ångra sig, har jag vaktat hennes säng och hållit den varm så gott jag har kunnat. 

Bortsett från det tråkiga, har min helg varit riktigt behaglig. Massor med sol i pälsen, och ett längre studiebesök i växthuset. Där var det sommarvarmt, så jag passade på att undersöka hur det gick att meditera? Matte hade idéer om att jag skulle följa med henne ut, när hon gick därifrån, men just då var jag som mest koncentrerad i min meditation, så det gick ju inte! Hon fick allt komma tillbaka när jag var färdig, vilket hon också gjorde. Ibland är hon förvånansvärt väluppfostrad!

Idag var det slut på solen. En massa blött har gjort stora pölar på min gård. Det har fått bli fönsterspaning mest hela dagen. Tänk så mycket det finns att hålla under uppsikt där ute! Ibland är det nästan så man sitter och slöar till, men helt plötsligt dyker det upp något som påfordrar omedelbar skärpning. Riktigt långtråkigt blir det aldrig.
 

8 kommentarer:

 1. Synd att favirotkliaren åkt hem. Undrar om hon förstår vilket service du bistår med. Håller hennes egen katt hennes säng varm, tro? Sen tycker jag matte var duktigt som förstod att hon inte skulle störa dig i meditationen. Tvåbeningar har ju annars lite svårt att förstå hur viktigt det är att vara helt fokuserad på det man gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. VÄLDIGT dumt! Vet inte om hennes egen katt har sängvärmarservice, kanske är vi rätt lika där. Vi är visst väldigt lika på många sätt.
   Jag är också nöjd med att jag fick avsluta min meditation i egen takt. Det är jag inte riktigt van vid, åtminstone inte i växthuset på vintern.

   Radera
 2. Det där växthuset låter riktigt trevligt i all synnerhet som matte förstår behovet av meditation! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växthuset är nästan allra bäst på vintern när solen lyser, för då blir det sommar där inne!

   Radera
 3. Ett växthus kan uppenbarligen användas till många trevliga aktiviteter. Man kan väl säga att man växer genom att meditera också - om inte annat växer förmågan till mjaufulness. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna BO i växthuset! Smiter in där så fort jag har en chans. Och så rätt du har i det sista! Att du kom ihåg min specialitet! :)

   Radera
 4. MEN Gustav då, har din favoritkliare åkt hem, suckjam. Du får jama till favoritkliaren att komma tillbaka snart igen, mjau
  Växthus känner vi inte till riktigt hur det fungerar, Men vi gissar efter vad du jamar om det, så är det säkert att bra hus, där man kan meditera mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan avtalat med henne om ett nytt besök när det blir vår. Så nu försöker jag skynda på våren ännu mer!

   Radera