Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 februari 2013

Dags för utelivet


Det är faktiskt så att jag saknar min husse särskilt mycket på helgerna, för det är då han och jag brukar ha långa, härliga pass tillsammans i soffan. Matte verkar jag aldrig kunna uppfostra till att lägga sig där? Hon lånar min fåtölj. Dessutom -när hon sitter där- envisas hon med att alltid ha ett tygstycke i händerna. Det sticker hon i med en nål. Det där tyget är i vägen för min rörelsefrihet hela tiden! Så ni förstår hur mycket bättre det är med en husse, som dels ligger ner, och dels gör det stilla och länge!

Men det har varit riktigt skönt ute några dagar. Igår kväll hade jag för första gången i år ingen större lust att komma in. Matte fick ropa många gånger innan jag var klar med allt. 

Och idag! Jag har varit ute hela dagen! Bara kommit in en liten sväng några gånger för att kolla om det händelsevis ställts fram någon tallrik med delikatesser på golvet? Med oönskat resultat, förstås. Men den förtreten har snabbt varit glömd där ute i solen. 

Ett minus dock för behandlingen jag fick i morse, just för att det börjar bli varmt. Sprut i nacken. Varje år vid den här tiden kommer det loppor på mig. Snöloppor. Nu har jag fått något som ska hålla borta lopporna. Det gör det säkert, om de tycker lika illa om det blöta som jag gjorde. 

 

12 kommentarer:

 1. Det är ganska obegripligt att någon av ens tvåbeningar smiter iväg när de behövs som mest. Man förstår aldrig hur de tänker, eller om de tänker. Skönt att du kunde jobba ute i alla fall, så du slapp gå inne och längta efter husse. Har man tassarna fulla går ju tiden fort i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, nu börjar livet bli normalt igen. Det är SÅ skönt att få göra sprinterlopp igen där ute, och använda klorna i trädrusningar. Men det ska ändå bli mysigt när husse kommer tillbaka på torsdag.

   Radera
 2. Det låter som våten är på väg hem till dig! Härligt att vara ute även om man kan tänka sig att vara ute utan loppor! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det känts som vår! Bara den sista isen och snön försvinner blir det helt perfekt. Jam, förutom lopporna, då.

   Radera
 3. Jag förstår helt klart varför du saknar din husse. Att ligga i soffan och gosa är ju var katts rättighet och hur ska man kunna gosa med någon somt sitter och dessutom håller på med farliga nålar? *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår väl hur bra du har det med en husse som är hos dig nästan alltid, och som tydligen inte har något vapen när du vill sitta i hans knä? Fast jag har det ganska bra på andra sätt, och jag fortsätter min uppfostran av människorna oförtrutet.

   Radera
 4. Den där nålen låter allt lite läskig, så vi förstår att du föredrar husses mage - i liggande ställning dessutom. Det låter som om ni har riktigt skönt väder. Fast lopporna kunde ju hålla sig borta, förstås. Tycker de borde bli informerade om att restaurang Gustav inte tar emot bokningar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att de får den informationen i sprutet, så jag inte har misshandlats förgäves!?
   Och om tre dagar ska jag få njuta mjukmage igen. Då kan matte sitta där med sin nål bäst hon vill.

   Radera
 5. Åh vad härligt med uteliv! Det börjar bli lite varmare hos oss också. Och ljusare längre på kvällarna. Men bara snö överallt inget smaskigt gräs än. Snöloppor är otrevliga små varelser.
  Bra att din matte skrämmer bort dom så där.
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns nästan ingen snö alls mer! :D Och det börjar komma nytt gräs på en del ställen. Inte konstigt att jag vill vara ute, va?

   Radera
 6. Typiskt mattar att dom alltid har något i händerna som är ivägen för gosnödiga katter :(
  Min husse har också bästa gosmagen här hemma och jag är glad för att han sällan rymmer hemifrån :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, då har du tur som lyckats behålla honom hemma. Och din matte är också en sån där som håller på med onödiga saker? Jag försöker göra mitt bästa för att ha min rättmätiga plats i hennes knä, men det är inte lätt.

   Radera