Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 8 februari 2013

Är det bra att va'!!
Vi har redan konstaterat det massor av gånger, hur våra kattliga egenskaper borde vara en ledstjärna för våra människor. Egentligen är det svårt att plocka ut bara tre värdefulla drag, men en envis och tålmodig optimist får förmodligen rätt många av sina målsättningar infriade.

Själv är jag kanske tålmodig i överkant, men jag tror ändå det har gagnat mig i det långa loppet? Så jag känner att jag har ganska torrt på tassarna, när jag vidarebefordrar dessa mina råd till tvåbeningarna.

Det verkar som om både tålamodet och optimismen behövs just nu för den som väntar på vår och litet värme, men jag önskar ändå alla mina vänner en härlig helg!


8 kommentarer:

 1. Husse säger att jag är ovanligt envis, även för en katt. Så säger han bara för att jag fortfarande, efter tio år, vägrar sluta med persiennharpa trots att han säger till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det vet jag förstås att vi är envisa på ett bra sätt. Nu är ju min klokbok för tvåbeningar just en vägledning för våra människor. Men jag förstår också av vad du jamar att även din husse besitter dessa egenskaper, eftersom han fortfarande tror att du ska sluta dina konserter. Kanske med ett litet frågetecken för tålmodig?

   Radera
 2. Det brukar ju oftast ge utdelning när man varit envis länge nog! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att våra människor också ska träna på dessa egenskaper så mycket de kan. De måste ju jobba mycket mer med sig själva än vi!

   Radera
 3. Med de här tre egenskaperna klarar man sig bra. Tänk så tokigt det skulle bli om vi vore tvärtom: viljelösa, deppiga, rastlösa? Nä, du har prickat in de viktigaste egenskaperna, som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker själv att jag valt några av de viktigaste egenskaperna. Våra människor behöver mycket vägledning, jag vet inte riktigt vad de håller på med? Tror de skulle behöva upprepa för sig själva att de är envisa tålmodiga optimister minst hundra gånger om dagen. Fast de som jobbar på katthemmen har nog redan gjort det sedan länge?

   Radera
 4. Fördelningen av dessa egenskaper här hemma är lite ojämn, kan man jama. Tre stycken besitter dem, medan en lider påtaglig brist på dem. Gissa vem? :) Kurr och burr.

  SvaraRadera