Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 7 juni 2013

Fågel eller fisk?Jam, vilken typ är du? Själv är jag nästan helt och hållet 'nere', men någon gång emellanåt kan det bli 'mitt emellan'. Aldrig 'uppe' för min del! Piff är 100% 'uppe', och Puff är ungefär som jag. 

Vad gäller det, undrar ni? Var man helst vill befinna sig på en liggande människa, förstås! En liten undersökning så här inför helgen.

Så här års händer det förstås också att jag varken är det ena, andra eller tredje. Då får mina människor klara sig helt utan nattligt sällskap. De får ursäkta, men ibland blir nattens lockelser där ute för starka för att stå emot. Jag är ju trots allt en katt.

Det verkar bli en solig och varm helg. Hoppas ni kan njuta av den, ute eller inne!

18 kommentarer:

 1. JAg har funderat mycket på om jag ska bli en uppe-, nere- eller mittemellankatt när jag får ett eget hem. Tror det blir nödvändigt att testa lite innan jag bestämmer mig. Men nåt ska det bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag också, att du kommer få en favoritställe. Och jag hoppas du kommer få testa vilket väldigt snart!

   Radera
 2. Vi är nog på katter. Mysigast när matte ligger i sängen :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ni på katter? Förstår nog inte riktigt? Ni kanske menar att ni är på = över hela matte när hon sover? Nåjam, huvudsaken att det är mysigt!

   Radera
 3. Jag är mittemellan. Jag gillar att ligga vid husses mage när han ligger på sidan i soffan. Då kan han liksom gosa med mig. Faran är förstås att hans hängmage knuffar ner mig från soffan. Det har hänt förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju också mittemellan när det gäller husse, men med matte är det mest nere. På nätterna ligger jag alltid vid hennes fötter.
   Att bli nerknuffad av en hängmage låter inget vidare. Fast jag förstår att du tar risken, gos kan ju vara värt det mesta!

   Radera
 4. Mårrgan är helt nere, Bosse är mest nere men ibland tycker han det är mysigt att ligga mot mattes mage under täcket så han är lite mitten också. Jag har bara sovit i mattes säng en gång och då var jag också nere, jag har inte bestämt mig än om jag skall göra om det.
  Ha en trevlig helg!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om jag tillhör en majoritet. Piff är visst rätt ensam om att alltid vilja ligga mot mattes ansikte. Kul att få läsa om alla olika vanor!

   Radera
 5. Jag brukar börja med att ligga uppe vid mattes huvud och när hon börjar snarka så flyttar jag ner till husses fötter :)
  Trevlig helg på er med !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan husse fick sin antisnarkmask kunde man inte ens vara i samma rum, han fick sova ensam. Så om du bara flyttar till husses fötter är det nog inte så farligt!

   Radera
 6. Mjausan här är vi både uppe, nere och mitt-emellan
  Det beror på situationen, *Fniss*
  Mest uppe då.

  Tass tass
  Trevlig helg p åer alla

  Läste inne hos Sippo att du Gustav: skulle säga till matte att köpa boken om katten Dewey.
  Gör det jamar vi
  för våran matte har oxå läst om katten Dewey
  En jamars bra bok, tassarna upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, mest uppe är ni. Det som jag aldrig är. Och jag har jamat åt matte att hon måste göra slag i saken och beställa den där boken!

   Radera
 7. Maja: Är lite mitt emellan och nere. Ligger gärna på husses (och mattes) ben när dom sitter i fåtöljen och läser. Ligger ibland på husses mage när han ska sova och kryper gärna ner och ligger vid husses fötter på natten.

  Kolfart: Är lite uppe och lite nere men sällan mitt emellan. Brukar sova tillsammans med matten på hennes kudde ibland. Maja brukar störa oss för hon blir avundsjuk och då går jag därifrån och hon följer efter mig (suck!). Ibland sover jag (och Stök-Maja) vid husses fötter.

  Matten: Sover gärna i sängen på kudden kind mot kind med Kolfart. Vill också passa på att verkligen rekommendera boken om Bibliotekskatten Dewey. Underbar bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maja och jag verkar ha väldigt lika vanor. Det där med att vara i ansiktet på matte eller husse är inte min grej. Medan Piff gärna ligger mot mattes kind, som Kolfart. Och här ska läsas om Dewey!

   Radera
 8. Vilde: Sover oftast i fotändan av sängen. Han tycker om att ligga bakom mattes nacke på soffans ryggstöd och sova på kvällarna när matte tittar på tv.

  Tassa: Sover alltid på en egen kudde brevid matte i sängen. På dagarna /kvällarna brukar hon smita in i klädkammaren och ta sig en liten sovpaus mellan utespring och lek.

  Yama: Jag sover antingen brevid matte, vid hennes knäveck. Eller också hoppar jag upp och sover i dockvagnen som mattes barnbarn har här. Matte har täckt över den med ett lakan för att jag sover där så ofta. Hon säger att det är för att jag hårar ner den.

  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken lyx att ha en egen kudde intill matte! Tur för henne att de andra verkar vara nere-sovare, annars skulle det nog bli gruff. En dockvagn låter helt perfekt som sovplats tycker jag! Rätt ofint att förhindra sovning med lakanet, tycker jag. Det är då ett evigt tjat om våra pälshår! Precis så är det här också.

   Radera
 9. Definitivt uppe! Gäller både om jag ligger PÅ matte eller BREDVID henne, vilket jag gör varje natt.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, där ser man, du är en uppekatt! Om vi hade haft samma matte hade vi inte behövt konkurrera då! ;)

   Radera