Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 12 juni 2013

Som en skata på gräsmattan
Det finns en egenskap hos Piff jag inte förstår mig på. Hon gillar vatten? Så fort hon hittar vatten måste hon absolut ställa sig i det. Både länge och väl. 

Matte hade tagit ett fotbad, och Piff ville ner i vattnet hela tiden. Eftersom det var nån slags salt i vattnet, hindrade matte henne. Själv tassade jag förbi några gånger, men ägnade självklart inget intresse åt baljan. När matte var klar hällde hon ut det salta vattnet och fyllde i litet rent vatten i stället.

Det tog inte många sekunder förrän Piff stod med båda tassarna i baljan. Nu tassade jag förbi igen, och noterade Piffs underliga position. Någon egen vattenundersökning hade jag dock inte en tanke på. För mig är vatten lika intressant som en skata på gräsmattan.   

8 kommentarer:

 1. Märkligt beteende hos Piff tycker jag. Kan det vara så att hon varit så mycket med tassarna i vattnet att hjärnan blivit fuktskadad? Det skulle förklara varför hon inte är riktigt säker på att du är du ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har då verkligt bra teorier om saker och ting! Ska försöka hålla henne ifrån vatten i framtiden och se om hon hennes syn förbättras!

   Radera
 2. Även om man kan tycka (och det med rätta) att vissa individer uppträder märkligt, ligger det i vår natur att ha överseende. Visst är Piffs beteende märkligt, men det stör ju ingen egentligen. Låt henne hålla på i vattnet. Blogghjälpen har berättat att hon också har en katt som tar varje tillfälle att sitta i handfatet i badrummet med vattnet rinnande. Visst är det märkligt, men det finns ju många märkliga tvåbeningar också, minst jamat. Fördragsamhet är vårt varumärke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är klart att det inte stör någon, jag skulle bara aldrig själv kunna tänka mig att göra som hon. Det där med handfatet gör Piff förstås också, men där försvinner ju vattnet hela tiden. I bunken på bilden gick vattnet långt upp på benen. Nej, fyjam för att bli så blöt!

   Radera
 3. Mjau, det kommer bilder på oss frammåt helgen på våran blogg. Liknande bilder som Sippo och hans husse, mjau
  Det är på mig/Tarzan och matte, så tassa in ngn gång under helgen eller fredag,
  eller jam, dom kommer ju att finnas där hela tiden, men vi lägger in dom under helgen iaf

  Tass tass

  SvaraRadera
 4. Mycket märkligt beteende! Visserligen är småkillarna inte det minsta rädda för vatten men att stå med tassarna i vatten? Men matte berättade att en gammal jobbarkompis till henne hade en katt som älskade att bada och som gärna simmade om den fick chansen. Mattes katt Lisa som hon hade när hon var liten älskade att leka i vatten och att bada när hon var kattunge/ungkatt sen växte hon ifrån det.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom Piff är elva år kan jag inte tro att hon växer ifrån det. Hon är garanterat ensam om denna vattenälskan av oss tre katter. Hennes syster avskyr vatten ännu mer än jag. Tänk vad olika vi är!

   Radera