Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 17 juni 2013

Vedhelg


Så blev det en alldeles vanlig helg. Jag har lagt ner mycket tid på att kontrollera hur husse lagt veden inne i vedboden. Förut låg den vid staketet. Det tyckte jag var bättre, för ibland använde jag den traven som spaningsplats. Inne i vedboden är spaningsobjekten försvinnande få. Dessutom är där nästan alltid låst. 

Förr, för länge sedan, innan den Stora Stormen kom och gjorde om min spaningstall till en ynklig förväxt stubbe, spanade jag ju alltid därifrån. Jag älskade min tall. Trots att själva liggplatsen fortfarande finns kvar på den, har jag inte förlikat mig med det nya utseendet. Har provlegat bara nån enstaka gång. En egenskap är dock intakt, som klösträd duger det alldeles utmärkt!

Och hurra för mitt växthus, som jag numera har full tillgång till. Eftersom dörren alltid är öppen, är det perfekt att kunna smita in där när någon öppnat vattenkranen där uppe. Särskilt igår hände det många gånger att någon vred på för fullt. Idag har det varit soligt och fint, men jag tassar ändå in i växthuset ibland och tar en paus i min stol. Det är jag värd.

8 kommentarer:

 1. Det är ju tråkigt att husse inte kan stapla veden enligt dina önskemål och anvisningar, men tyvärr har ju tvåbeningar generellt lite svårt att förstå hur saker och ting ska vara. Bra i alla fall att det förstått att dörren till ditt växthus ska vara öppet. Det verkar ju vara en riktig oas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om JAG fick bestämma skulle det vara vedstaplar längs hela staketet runt om tomten. Det vore helt perfekt! Men visst, jag är tacksam för att jag när som helst kan krypa upp på min stol i växthuset. Varmt, skönt och skyddat. Det är riktigt bra!

   Radera
 2. Har inte husse odlat fram en ny och likadan spaningstall åt dig än? Han som jobbar så mycket uppe i norr, borde väl kunna plocka med sig en hem i alla fall. Jag tror inte att det skulle märkas så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärtom, måste jag jama! Han rycker upp alla små tallar som försöker sticka upp. En spaningstall från norra landet skulle förstås vara fint. Undrar om han kan ta en som handbagage?

   Radera
 3. Våra tvåbeningar är tyvärr envisa ibland och vägrar lyda våra goda råd om hur saker bör göras. Det låter jamarmysigt med ditt växthus, alla katter som är ute på egen tass borde ha ett sånt tycker jag. Knepigt bara att din matte inte helt har förstått att det är ditt växthus.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har haft vissa svårigheter med tillgängligheten av mitt växthus, just därför att matte hävdat att hon "måste" ha en massa grönt där. Dels blev där fullt, dels var dörren stängd för att det inte skulle frysa? Lösningen är förstås att allt grönt ska bort! Så enkelt, men omöjligt att övertyga matte tror jag?

   Radera
 4. Det är för sorgligt med spaningstallen! Synd att det inte går att turbo-odla fram en likadan med den där härliga kröken att sitta på. Tur att det har ljusnat på växthusfronten, åtminstone. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, sorgligt är det...jag låg ju där varenda dag och spanade. Det är konstigt att det inte alls är detsamma längre, fast kröken finns kvar? Men en krök ska inte ta SLUT sådär abrupt förstås, det är nog det som är felet.

   Radera