Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 10 juni 2013

Rädd för mig?


Den här helgen har det varit extra skönt att kunna vara ute. Där inne har det nämligen pågått städning. Så fort det ska komma gäster, är detta visst ett nödvändigt göromål? Nu har det inte stört mig, jag har ju haft mitt att sköta utomhus.

Men kan det bli litet annorlunda inne i mitt hus de närmaste dagarna, fram till torsdag. En av gästerna är nämligen litet rädd för katter. Det blir en ovan situation för mig, som gärna buffar och är social mot människor. Nu kommer jag säkert ha fullt upp med inspektioner och annat där ute, så det blir nog inte att vi träffas så mycket.

Jag är, som jamat, mest ute. Måste förstås in och kolla ibland om det ska finnas något nytt och spännande i matskålen. Tyvärr inträffar det väldigt sällan, så visiterna blir mycket korta. In, kolla skålen, vända på tassen, ut. Och inget blött har det kommit i pälsen på länge. Inte på gräset heller, för den delen, så man kan slå sig ner och njuta överallt. Jag skulle gott kunna tänka mig att alltid ha det så här!

12 kommentarer:

 1. Men hur kan man vara rädd för oss katter? Vi som är så snälla. *förvånad*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor kan visst vara rädda för alla möjliga konstiga saker? Fast jag tror inte hon var så jätterädd för mig faktiskt, men jag tog det väldigt lugnt också. Och det gjorde Piff och Puff med. De kan uppföra sig när de vill.

   Radera
 2. Förstår inte heller hur man kan vara rädd för katter! *oförstående*
  Här hade vi skyfall igår och idag har det också kommit en massa blött. Men matte säger att det behövs för gräset började bli gult ute.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle nog behövas regn här också, fast det långa gräset är fortfarande grönt. Och det är det viktigaste anser jag!

   Radera
 3. Tror nog du är rätt katt att visa att vi inte är farliga! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så jag tror det, jag med. Jag måste jama att jag är en fridens och lugnets katt. Och första kvällen gick riktigt bra. Skönt.

   Radera
 4. Såna människor är till för att omvändas. Och vem är bättre att omvända dem än du? Skulle inte förvåna mig om vederbörande blir kattägd inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag tror redan hon är litet bättre? Men kattägd...nä, det blir nog först den dagen jag blir jagad av muslingar...

   Radera
 5. Vad jamar du, Gustav? skulle det finnas några som är rädda för oss katter???? Funderar. Vi katter är ju inte farliga, vad tror dom?
  Njam, det är så jamas dumt jamar vi.
  Här har det varit blandat väder hela dagen.

  Undrar när den riktiga sommaren kommer??

  Tass tass på dig du fina katt  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju människor som är rädda för knappar, så de kan nog vara rädda för alla möjligt.
   Har ni ingen riktig sommar än, era stackare? Här har det varit riktig sommar länge nu. :)

   Radera
 6. Hmjam, man undrar vad som är så skrämmande med oss katter... Vi är ju betydligt mindre än tvåbeningarna... och mycket mjukare... och dessutom gillar vi som du så riktigt jamar att buffa och kela. Måste bero på någon form av MISSuppfattning. Och så fort gästen träffar dig kommer han eller hon säkert på andra tankar!
  Städning är ett otyg, här förekom också mycket av den varan inför vårt fina besök i helgen - tassa in så får du se vem som hälsade på! :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att min gäst är mer positivt inställd oss katter efter bara en dags behandling. Vi har hjälpts åt för en gångs skull, Piff, Puff och jag genom att vara superlugna och hållit oss på lagom avstånd.
   Det sämsta med all städning är att de får alldeles för litet tid att ägna åt VIKTIG verksamhet, som kattvård! Nu blir jag nyfiken vem som hälsat på...

   Radera