Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 26 juni 2013

Nytt användningsområdeJag har upptäckt ett nytt användningsområde för min hasselbuske. Tidigare har jag bara legat där och njutit i solen. Nu har jag upptäckt buskens ypperliga skuggförmåga. Och dessutom att den med sina stora blad fungerar hyfsat som paraply! Men då måste jag krypa riktigt, riktigt långt in. Så långt, att man vid en första anblick inte ser att det ligger en katt där. Ja, man och man, en matte eller husse menar jag förstås! En mera skarpsynt katt skulle naturligtvis upptäcka mig direkt!

Tänk att en hasselbuske kan vara så användbar!? Fattas nu bara att jag hittar något ätbart på den också? Hasselbuske = hasselnöt = ekorre = JÄPP!

En bild från bättre dagar. Idag var det FÖR blött. Man kan ju inte kräva vad som helst av en hasselbuske!

14 kommentarer:

 1. Din Hasselbuske verkar vara en alldeles purrfekt buske till allt möjligt , tror säkert att den fungerar bättre som bredband än vad Telias ledningar fortfarande gör här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, det tror jag med! Det finns nog INGENTING min hasselbuske inte skulle användas till! ;D

   Radera
 2. Jag måste jama att du verkar ha en nästan magisk buske. Jag skulle jättegärna vilja ha en jag med, men jag får nöja mig med plastblommorna i fönstret. *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min absoluta favorit i trädgården. Synd att du inte kan få en. Tur du har din favorithörna i alla fall!

   Radera
 3. Undrar om man skulle kunna börja sälja hasselbuskar? Men din fantastiska reklam skulle det nog vara en bra affär. Pengarna som kom in skulle man kunna skänka till seriösa katthem, t ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hasselbusken är klart underskattad i reklamen. Jag har aldrig sett den i någon broschyr. Mycket märkligt med tanke på alla användningsområden. Jag kanske skulle kunna ordna demonstrationer här? Visst självplock möjlig också, för det kommer småbuskar litet varstans. Jam, vilken bra affärsidé!

   Radera
 4. Saker med sån där multifunktion ska man vara rädd om! Hoppas nu ekorren eller en fjäderkotlett eller två hittar dit.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahadå, ekorren är jag i alla fall HELT säker på, för matte får aldrig några nötter, fast det brukar bli fullt av såna. Ekorren bryr sig inte om ifall de är omogna, tydligen. Och jag gillar ekorrar med eller utan nötter i magen!

   Radera
 5. Vilken jamarbra buske du har! Du får försöka locka dit lite ekorrar eller fjäderkotletter så blir det purrfekt. Har hade vi bara lite blött i morse, sen har vi haft som och flämtvarmt hela dagen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekorrarna kommer dit helt frivilligt. Jag får bara vänta några månader. Men det gör jag SÅ gärna!! :)

   Radera
 6. Mycket användbar buske på min ära! Snyggt foto också! Synd att jag bara har en gran att tillgå, det blir ju inga nötter på en sån. Men matte matar ekorren med frön, i närheten av min gran...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din matte kan väl hänga upp litet hasselnötter i granen? Man vet aldrig, KANSKE går ekorren på det? ;)

   Radera
  2. hmm, bra tanke där, kan man ju prova

   Radera
  3. Och dessutom kommer det se originellt ut, som en INSTALLATION. Din matte kan hitta på ett tufft namn på det hela. Sedan kan människor komma och beundra konstverket och betala med gottisar!

   Radera