Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







onsdag 19 juni 2013

Har ni hört om katten som...


Jag fick berättat något alldeles oerhört för mig härom dagen. Det finns en katt som har två människor heltidsanställda! Vad de har för arbete? Enbart passa upp katten och se till att den har det bra! 

Varje morgon får kissen frukost på finaste porslinet. Självklart är det inga burkar eller påsar som öppnas där, inte. Patéer och annat mumsigt av de allra bästa råvarorna är vad som bjuds. Sedan ser de anställda till att katten får en dag full av aktiviteter och vila. Den behöver vara vifta litet med tassen, och framföra sina önskemål.

Men det finns naturligtvis en hake. Pedikyr är något som också ingår i kattens liv. Vad jag kan förstå innebär detta tvångsavlägsnande av den viktiga klospetsen? Jag har minsann sett och hört både Piffs och Puffs utlåtande om denna behandling!  

Så vid närmare eftertanke undrar jag om jag skulle vilja byta? Fast det är klart, litet mer uppassning kunde jag gott tänka mig!

10 kommentarer:

 1. Å, det låter som rena drömmen det där. Jag tror nog jag kan offra min klospets för att få ha det så där mysigt. Husse brukar ju klippa den ändå, så varför inte få lite lyx samtidigt. Nu ska jag visa husse vad du skrev! *springer iväg*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter det härligt, meeeen då måste du ju byta husse också, för jag tror inte han har lust att betala lön till två stycken? Och där kanske det blir litet problem ändå?

   Radera
 2. Jag offrar också mina klospetsar utan att tveka! särskilt nu, när matte hotar med att sätta mig på den där jamarns DIETEN. Men det är klart, om man som du är ute mycket på egen tass så är det ju viktigt att ens vapen är långa och välvässade.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Dieten", uschjam vilket hemskt ord! Man kan inte tänka sig en diet bestående av kalvpaté och fiskfärs? Nähä, inte det...
   Jo, jag har tur som är utekatt, och att man inte ska klippa klorna då. *pustar ut*

   Radera
 3. Visserligen längtar jag efter ett eget hem, men jag är ju inte van vid så stor uppassning, så jag skulle nog känna mig lite obekväm. Jag skulle vara jamarnöjd med ett vanligt hem där nog älskade mig och tog väl hand om mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha ett sånt hem är nog värt mer än all uppassning i världen! Nu tror jag att den här katten var/är väldigt älskad av sin husse också. Hoppas han ger pengar till katthemmen i sitt land också, nu när han verkar ha så stor plånbok!

   Radera
 4. 2 anställda? *stoora ögon*
  Men tassikyren är jag ytterst tveksam till, jag håller mig nog till matte fast jag tycker att hon är på det där jobbet alldeles för ofta.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den inställning jag också har. Men jag hoppas matte tagit intryck och serverar paté och annat läckert litet oftare. Vilket porslin som används är mindre viktigt!

   Radera
 5. Instämmer med Alice, inget tassikyr tack. Då äter jag hellre färdiglagad mat på burk och påse. Bortsett från lite slarv med tidspassningen är ju min service förstklassig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstklassig service, det var värst vad du fått pli på dina människor! Jag har nog ytterligare saker att fila på när det gäller uppfostran. Men jag byter inte heller, för visst är jag rätt nöjd för det mesta!

   Radera