Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 26 november 2013

Säsongsöppet!Det finns faktiskt ytterligare en fördel med kyla, förutom
Tyvärr helt tomt i restaurangen just nu
den att fästingarna går i ide. Min fågelrestaurang har öppnat för säsongen! Där kan man välja bland alla möjliga sorters fjäderkotletter. Det fiffiga är att kotletterna först göder sig själva i automater där ovanför. Sedan hoppar de ner på marken, och ingår därmed i min meny!


Tyvärr är bästa vägen till restaurangen fortfarande spärrad, den genom rhododendronbusken. Det tycker jag är dumt, för det var så praktiskt att kunna sitta där inne och i lugn och ro kunna välja ut lämplig mat utan att själv synas. Nu
Men...kom där en gäst i alla fall???
får jag lita på min snabbhet på ett annat sätt, och det är mycket svårare. De rackarna har ju inte riktigt insett sin roll i näringskedjan? Min, alltså...

16 kommentarer:

 1. En sån restaurang vore verkligen drömmen att ha! Tyvärr har vi ingen fågelautomat för matte påstår att man inte får ha det när man bor i lägenhet. Hoppas det kommer ner många välgödda fjäderkotletter och gästar din restaurang.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag det beviljat? Men så jag mycket nöjd också, och tittar till restaurangen många gånger om dagen. Man måste ju se till att gästerna trivs!

   Radera
 2. Du skulle varit hemma hos mig idag, när en talgoxe förirrade sig in på vår inglasade balkong. Matte hade ett förfärligt sjå och fick tillslut ta den i händerna och kasta ut den.
  Tyvärr måste jag erkänna att jag var fullt upptagen med att sköta om min viloplats framför biblioteksfönstret - förfärligt förargligt......Vaknade - förlåt, hade inte tid menar jag - förrän den landade på fönsterbrädan just utanför för att vila ut.
  Matte säger att den var på väg att flyga in genom balkongdörren två gånger men hon lyckades förhindra det i sista sekund. VADÅ FÖRHINDRA*?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken jamarns otur att du missade detta! Förstår inte heller vad din matte tänkte när hon hindrade den från att flyga in igen, när den nu så gärna ville det? Men jag vet, de är såna där, mattarna! Jag har minsann också blivit snuvad på ett flertal måltider, och det mitt framför nosen!

   Radera
 3. Jag kan tänka att det är flera problem förknippade med menyn på din favoritrestaurang. Jag hoppas du hittar en lösning och att utbudet snabbt ökar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt ovanligt att det är tomt där. Av någon anledning brukar det sammanfalla med min närvaro? *oförstående*

   Radera
 4. Oj, vilket smörgåsbord av kotlettstekar det finns på restaurang 'Goda steken'! Muuums! Men varför är entren via rhododendronbusken spärrrad? Har jag missat något?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför? Jag har klagat på detta arrangemang, men matte gör underliga prioriteringar? Hon säger att stekarna inte har nån chans när jag "lurar" i busken. Jaha. Och???

   Radera
 5. Vilken härlig tillvaro du har. Det finns alltså något positivt med den här kylan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det verkligen bra! Det är härligt att bo så här, så jag kan ha min frihet. Och jag återgäldar det genom att alltid hålla mig nära huset!

   Radera
 6. Hoppas att "Goda Steken" snart ordnar ett välfyllt julburd. För dig, alltså. (Matte håller inte riktigt med?! Vi förstår inte varför?) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sedan många år kunnat konstatera att min och mattes syn på avsikten med "Goda Steken" skiljer sig radikalt! Men jag struntar i vad hon tycker, för jag vet ju vad som är bäst för mig!

   Radera
 7. Bara känslan av att man faktiskt har chansen att få en kotlett gör en ju glad! Hoppas på goda fångster! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får ju också en och annan emellanåt, men jag har förstås litet större chans. Om de bara kunde hålla sig litet mera stilla!

   Radera
 8. Inser att det finns fördelar med att vara utekatt. Bland annat är fjäderkotlettstillgången betydligt större. Vi har ju talgbollar i fönstren, men vi bor högst upp i huset och de dumma flygfäna tycks inte fatta att de måste flyga upp dit för att hitta dem. Och vi bor ju inte i en skyskrapa precis, huset är bara fyra våningar högt.
  Förstår att det kan vara svårt att få till själva överraskningsmomentet när buskarna inte längre fyller sin spaningsfunktion. Men du har ju så lång erfarenhet som jägare så det ska säkert gå bra ändå!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte nog med att de måste flyga högt, de ska ju IN också! Och det är nog det marigaste, gissar jag? Och jodå, visst lyckas jag stundom med ett race, men det hade onekligen underlättat att vara utan nät till restaurangen!

   Radera