Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 12 november 2013

Mitt udda intresse

Kolla vad jag hittade igår! Sol! Inte var den särskilt varm, men nog är det ändå något visst med att få sola pälsen?

Jag låg där och njöt, när matte kom ut för att hänga tvätt. Det är något jag gillar. Tvätthängning. Så jag skyndade mig bort från vedboden och fram till tvättkorgen. Nosade rutinerat igenom innehållet, och satte mig sedan för att följa själva häng-proceduren. Kanske är detta ett aningen udda intresse hos mig? Har aldrig hört talas om någon annan hänga-tvätt-intresserad katt, men det är å andra sidan kanske inte något man jamar ut heller?

Hur som helst är jag glad över stunden i solen på vedbodstrappan, för idag skulle bara en riktig självplågare ligga där! 

16 kommentarer:

 1. Hej Gustav, vad fin du är när du ligger där och gonar dig i solen, man kan ju faktiskt nästan tro att det är en vår bild! Jag heter Sven och är en katt på 1 år, har följt din blogg hela mitt lilla liv å de' e skönt att du nu är tillbaka från hotellvistelsen! Saknade dina inlägg massor! Du e så klok och erfaren, nästan som en mentor för en liten ungkatt som jag!
  Tasshälsning/Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sven! Jag blev väldigt glad av att både höra ifrån dig och åt komplimangen! Ja, det är nog inte så stor skillnad på hur bilden skulle sett i nu eller i mars?! Tänk, ett år bara....hoppas du får ett lika långt och fint liv som jag!

   Radera
 2. Matte går alltid ner med smutstvätten i tvättstugan och sen när hon tar upp den igen är den torr och ren, så jag vet inte om det skulle vara roligt med tvätthängning. Men ren tvätt luktar jamarns gott och är alltid populär här hemma så varför inte.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste tycka litet synd om dig som går miste om denna aktivitet! Ren och våt tvätt är intressant på sitt sätt, faktiskt mer än torr, tycker jag.
   Sen är det mysigt med den sociala samvaron vid hängningen. Förresten sammanfaller denna alltid med vackert väder, och det är också ett plus!

   Radera
 3. Att hitta sol så där oförhappandes är verkligen lycka! Här lyste solen igår, även om den inte värmde nämnvärt. Tyvärr regnade det idag, men det gäller att ta vara på allt vackert väder som råkar dyka upp. Av tvätthängning har vi samma begränsade erfarenheter som Alice och brorsorna. Ibland hänger matte upp något blött plagg i torkställningen över badkaret, men hon är MYCKET noga med att vi inte ska nå tvätten. Möjligen har det något samband med att Rasmus har gnagt sönder... ehum, snyggat till fållen på en del kläder? Men det låter som en helt annan sak att vara med utomhus och hänga tvätt. Särskilt om det på något mystiskt vis hänger ihop med sol. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att man måste ta tillvara alla soliga stunder! När regnet kommer kan man alltid drömma sig tillbaka till stunden i solen. Här finns ingen som håller på med sömnad, det enda vi gör med tyger är att ligga på dem! Rasmus har verkligen speciella gåvor!

   Radera
 4. Vi har ju alla olika intressen. Jag tycker ditt intressse för klädhängning förtjänar all respekt. Själv kommer jag nog att få flera intressen så fort jag får en egen familj att ta tass om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det? Ja, matte är också nöjd, så då är det väl bara bra!? Och jag undrar just vilka dina intressen ska bli när du får en egen familj? Hoppas det blir SNART!

   Radera
 5. Sol! Sååå härligt även om den inte är så varm! Vi gillar också tvätt fast när den är torr och nytvättad. Njut du! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det VAR verkligen härligt där på trappan! Och litet, litet varm var den faktiskt. Nåjam, tvättintresset har vi ju gemensamt. Våt eller torr, det är inte så noga...

   Radera
 6. Så härligt att du hittade en smula sol där vid husväggen , Gustav !
  Jag är inte speciellt intresserad av att hänga tvätt , men desto mer intresserad av att tvätta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har ju sett din mus-tvätt! Men det är ju ändå inom samma sfär, så att jama!

   Radera
 7. Mjau, vi jamar som Findus, isak och Rasmus, våran matte hänger oxå tvätten, så vi inte kommer åt den, Suckjam, förstår inte det.
  Ser så trevligt ut där du ligger i solen och solar när din matte hänger tvätt.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste tycka litet synd om alla er som inte fått uppleva den spännande korgen full med blöt tvätt, och sedan få sitta bredvid människan och se på när tvätten hängs upp! Men ni har förstås andra mysiga saker att uppleva!

   Radera
 8. Jamdå, jag tittar på ibland när husse hänger tvätt. Mest för att jag brukar slå vad med tjejerna om att husse kommer tappa allt på golvet och få tvätta om det igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen någon som vet vad jag jamar om! Klart att litet vadslagning ger det hela en extra krydda! Jag är ju ensam där ute, så jag har ingen att slå vad med. Förresten skakar matte bara tvätten om något skulle ramla i gräset.

   Radera