Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 19 november 2013

Mitt starkaste protestjam!


Nu måste jag lägga in mitt allra starkaste protestjam! Ni kan aldrig tro vad jag utsatts för?!

De som följt mig en tid vet att det i mitt kök finns ett monsterskåp. Med detta menas inte ett enormt stort skåp, utan ett innehållande ett monster. Eller åtminstone ett jaktbyte av något slag. Om detta faktum är vi alla tre katter totalt eniga, även om jag är den som flitigast utövar tillsynen där.

Nu hade det gått ovanligt lång tid utan denna tillsyn, så jag hoppade in där, trots att skåpet var belamrat med skräp precis överallt. Att jag kunde klämma in min ståtliga kropp och komma förbi allt var en bedrift! Det är just att kliva över det första som är det svåra, för skåpet är smalt. Men det är också långt! Så långt, att det går in långt bakom spisen, och där inne vill människorna inte ställa prylar, eftersom de inte når dit. Naturligtvis är det just det utrymmet som hägrar!

När jag som bäst höll på med min inspektion där inne hörde
Precis utsläppt arg katt
jag en smäll. Dörren stängdes! Jag avvaktade en stund, men försökte sedan påkalla uppmärksamheten. Att låta kastruller slå mot varandra hörs. Kan man tycka. Och jodå, matte gick in i vardagsrummet och undrade om Puff, som stod uppe på soffkanten, vält ner något? 


Sedan gick en lång tid. Jag är ju en mycket tålmodig katt, van vid väntan, så jag avvaktade. Till slut tyckte jag ändå att nog fick vara nog, och ställde till med ett rejält brak där inne i mörkret. Då, äntligen, reagerade matte. "Är det nån som är instängd?" frågade hon husse, och strax efteråt öppnades dörren. 

Som jag redan jamat, är hyllorna där helt nerskräpade, så det tog en liten stund för mig att knixa mig ut. Jag visade med några väl valda jam vad jag ansåg om behandlingen jag utsatts för. Förutsätter att detta övergrepp aldrig ska upprepas! 14 kommentarer:

 1. Men fyjam för att bli instängd i monsterskåpet! Ännu läskigare när du inte har haft tillfälle att inspektera på en tid, vem vet vad som finns därinne då? *ryser* Tänk om de hade muterat sig och blivit jamarmånga eller växt sig jättestor och anfallit dig därinne i mörkret och utan möjlighet att ta dig ut. Jam vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt! *morrhårsdarr*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så hemskt, det har inte ens tänkt på *biter på klorna* Jag hade nog tur som klarade mig undan utan en skråma där inne. Aldrig mer ska jag stängas in så där! *stampar bestämt*

   Radera
 2. Vilket FRUKTANSVÄRT övergrepp!! Det får ju bara inte upprepas och tänk att din matte började 'dalta med Puff' när du var i en mycket allvarlig belägenhet inne i MONSTERskåpet! Hua! Själv lyckades jag idag ta mig in i ett skåp fullt med antika kristallglas, började sortera lite grann där inne.....men blev bryskt utlyft!......Visst är tvåbeningar märkliga??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puff såg väldigt frågande ut när hon blev anklagad för nervältning. I det läget skulle jag förstås inte hållit mig så stilla, utan passat på med något brak när matte gick förbi. Men man inbillar sig ju att de ska fatta något själva?
   Ett skåp med antika kristallglas låter intressant! Säkert såg du att ordningen där behövde uppdateras! Typiskt att våra goda avsikter nästan alltid ska missförstås!

   Radera
 3. Men vad är det du jamar?! Blivit instängd i monsterskåpet. Det var ju rena turen att det otäcka skåpmonstret åt upp dig när du blev inlåst. *ryser*
  Jag kan förstå att du jamade i högan sky för att visa vad du tyckte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det förfärligt?? Du kan tro att jag blev irriterad till slut på att sitta där inne i mörkret. Hade jag blivit uppäten hade jag blivit RIKTIGT sur!!!

   Radera
 4. Men snälla nån, ska en katt verkligen behöva genomlida sånt här? Och ska DINA skåp verkligen bestå av nerskräpade hyllor? Den här historien reser många frågor. Hoppas att matte inser att detta inte är acceptablet så det inte händer igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur många gånger jag demonstrerat att jag behöver mera plats för mina inspektioner i skåpet, men det verkar totalt omöjligt att få till stånd en ändring.
   Hädanefter ska denna dörr aldrig stängas helt har jag beslutat. Hoppas bara matte och husse har minne nog att komma ihåg det.

   Radera
 5. Oj, oj! Upprörande! Nog kan man förvänta sig att matte har koll när man utför så viktiga saker som kontroll av monsterskåpet! Skönt att hon förstod till slut ändå även om det var en alldeles för lång väntan.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upprörande var det verkligen! Och nog var det en lååång väntan. Tur matte var i närheten andra gången, annars hade jag väl suttit där än? Nä, de hade nog saknat mig, hoppas jag...

   Radera
 6. Men Fy Jam såååå OTÄCKT det måste varit att bli instängd i Monsterskåpet av alla skåp !!
  Det kunde ju varit ett skafferi fullt med gottisar som du blivit instängd i istället :)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, varför händer aldrig det? Jag vet precis vilket skåp jag inte skulle ha något emot att få utforska i lugn och ro ett slag. Men då skulle en viss plåtburk vara öppen förstås!

   Radera
 7. Ja jag säger då det, ingen rast ingen ro. Vaksam dagarna i ända, men vad hjälper det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vad hjälper det om man blir instängd??? Det är minsann inte alltid lätt att vara katten Gustav!

   Radera