Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 november 2013

Klo i ögat


Väldigt vad litet uteliv det blir nu för tiden? Det går ju inte att göra något vettigt när tassarna stelnar till i kylan! Ändå ska jag inte klaga, påstår matte, för "det är faktiskt plusgrader". Men det tvivlar jag på? Min tass-termometer avger åtminstone ett annat besked!

I lördags försvann både matte och husse och var borta hela dagen. De hjälpte minisen och hans människor att städa ur ett hus. Det huset, där jag en gång för länge sedan var anställd som musjägare i några dagar. Nu har de flyttat till ett annat hus, utan möss, så det blir nog ingen mer anställning.

I morse tassade jag åter av husse, för sjuhundradefemtioelfte gången. Som vanligt är det norra landet, och det där "jobbet" som lockar. Så nu blir det till att få liv i matte igen på morgnarna. Husse och jag har mer gemensamma morgonvanor. Men jag kan ju tekniken att få upp matte vid det här laget. Klo i ögat är osvikligt!

 

 

18 kommentarer:

 1. Oj, först blev jag jätte orolig när jag såg din rubrik för dagen, trodde du blivit skadad! Puh, men så var ju inte fallet! Det känns INTE som plusgrader ute även fast tvåbeningarna säger det, så det så!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen orsak att bli orolig! Åtminstone inte för mig! Matte har möjligen en annan åsikt beträffande hennes ögon?
   Inte känns det som plusgrader? Bra att du håller med mig!

   Radera
 2. Kan inte riktigt förstå tjusningen med hus utan möss? *funderar* Nåjam, det kan vara skönt för dig att slippa jobbpendla. Kan ju räcka med att en i familjen, husse, gör det. Gissar att klon i ögat får fart på din matte på morgonen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag städar förstås bort alla möss, men förut, innan jag kom, sprang det visst möss överallt här inne. Piff och Puff hade säkert gillat litet städarbete, de med, men jag anser det vara min avdelning, än så länge!
   Klon i ögat ger OMEDELBARA reaktioner!

   Radera
 3. Här är det husse som är först att klaga på när det blir kallt om fossingarna. Han är jättemesig när det gäller sånt.
  Men vad är det för sätt av husse att åka på jobb nu igen? Ska det hålla på så här så får ni skaffa en sån där husbil, då kan du ju liksom åka med på jobben i det norra landet. Fast då blir ju förstås matte ensam och det går ju inte. *funderar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag skulle trivas där uppe i norra landet! Ett jättelikt Område utan en enda inkräktare och knappt en enda bil heller. Fantastisk tillgång till småvilt. Jo jag vet det, för så hade min föregångare, Gustaf den förste det. Men, som du jamar, vem skulle passa matte? Och få upp henne på morgnarna? Nä, jag behövs här!

   Radera
 4. Kallt är vad det är, vi tog en snabb tur ut igår men det var inget skönt så vi var snabbt inne igen. Klo i ögat låter som en mycket bra väckningmetod! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt ska kallas kallt, tycker jag! Man behöver inte någon termometer för att känna det!

   Radera
 5. Man kan ju tycka att en klo i ögat är en drastisk åtgärd för att få upp matte, men vad ska man göra? Hon har ju faktiskt ett val, nämligen att gå upp i tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles riktigt! När hon märker att jag stigit upp ska hon naturligtvis inte ligga där och såsa! Så det är helt hennes fel om det uppstår skador!

   Radera
 6. Klo i ögat, jo du, vi kör visst samma metod vi. Matte var inte värst glad men upp kom hon. Körde en klo i ögonvrån i lördags. Hon har sminkning under ögat nu, blått

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men blått klär hon väl i? Och snyggt om hon sätter på sig någon passande färg på tröjan! Jag har kört med klo i ögat nästan alltid. Ögat är effektivast. Och klorna ska vara utfällda, förstås, annars händer ju inget!

   Radera
 7. Här håller matte helt med dig angående kylan! Vi håller ju oss inne, men nog är det kyligt när matte envisas att ha fönstret på glänt. Det där låter som en effektiv väckningsmetod. Vi brukar skicka in Bosse under täcket och sätta klorna i mattes fötter, det brukar fungera det också :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fönstret på glänt? *huttrar* Räcker det inte att ha det kalla där ute?
   Om klor i fötterna fungerar hos er är er matte nog mera samarbetsvillig än min? Fast i ärlighetens namn har jag aldrig prövat, för jag kryper av princip aldrig under täcken. Och så har jag ju redan en fungerande metod!

   Radera
 8. Klo i ögat???!!! Vågar du verkligen det? *stirrar storögt*
  Om vi skulle ens komma på tanken att köra en klo i ögat på Mademoiselle Rozie von Mamsen så skulle hon veta det redan innan vi hade tänkt det. Nej, här gäller det att hålla tass för tunga och rätta sig in i kattledet! Hårda katt-bud!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag vågar! Jag måste ju få upp henne! Nä, där har jag inga betänkligheter! ;)

   Radera
 9. Min matte som körde sin hoj till vinterförvaringen kan intyga att det visst det är kallt ute !!
  Jag brukar hoppa rundor i sängen när jag tycker dom ska gå upp.
  Ett välriktat hopp på deras mage funkar alltid purrfekt :)
  Hoppas du lyckas skicka iväg din matte till Ängelholm någon av dagarna , hade varit kul att träffa henne igen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var det jag jamade?! Jag KÄNNER ju att det är vinterkallt!
   Tvivlar på att hopp skulle räcka hos mig, så jag får nog hålla mig till min beprövade metod! Och matte lovar att försöka!

   Radera