Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 20 november 2013

Positivt bo på hotell?


Vi tre katter bodde ju på hotell flera veckor för inte så länge sedan. Under mitt långa liv har jag hunnit med rätt många sådana vistelser, även om jag aldrig bott så lyxigt som den senaste gången. När jag återvänt hem efter dessa övernattningar, har jag alltid fortsatt mitt liv precis som vanligt. Inte minsta skiftning i min karaktär har kunnat skönjas.

Jag har ju två kattfröknar som inneboende, ett känt faktum för tidigare läsare. Att jag skriver "inneboende" beror på att de flyttade hit långt efter mig. (Ändå tar de sig ibland friheter vida utöver vad som passar sig, vilket förorsakat mig en hel del lidande.)

Hur som helst, med fröken Puff har efter jamade hotellvistelse hänt något? Hon vågar saker hon tidigare avstått! Som att tassa ut på altanen. Inte ens om matte öppnade dörren tordes hon kliva ut mer än någon enstaka gång. Nu, när hon kom hem från hotellet, skyndade hon sig direkt till kattluckan mot altanen och tassade ut! Och har så fortsatt. Men det är inte nog med det. Än märkligare saker har hänt.

Puff har hälsat nos mot nos på mig! För första gången någonsin! Jag kände mig litet osäker i situationen, och satt alldeles stilla. Skulle ju vara väldigt skönt om hon slutade vara så misstänksam mot och rädd för mig. Kanske måste jag boka in henne för några extra veckors hotellboende?

18 kommentarer:

 1. Hotellviselsen har klart gjort Puff gott.
  Vem vet?
  Du kanske har rätt i att hon mår bra av att bo på sagda Lyxhotell ett tag igen.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som reser lär sig alltid något, har jag hört jamas? Kanske gäller det speciellt Puffar?

   Radera
 2. Heja Puff!! Tänk vad lite miljöbyte kan göra å va' fint att du var sååå pedagogisk och samlad när hon ville noshälsa! Fast jag tror inte hon vill bo på hotell om hon inte samtidigt känner av din trygga närvaro ett par sviter bort! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte tro så stilla jag satt...stel som en pinne! Jag var förstås mer än väl medveten om Puffs attityd till mig annars = hålla sig på minst tio tasslängders avstånd.
   Jag tvekar nog till att själv bo på hotell bara som sällskap, så kanske får jag vara nöjd med de framsteg som gjorts?

   Radera
 3. Tänk om lösningen för Puffs beteende ligger i en hotellvistelse? Det har tagit lång tid, men tänk om hon äntligen förstått hur man ska bete sig mot en gentlekatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt konstigt hur hon förändrats sedan hon kom hem. Inte vet jag vad hon förstått och inte förstått, men hoppas att det håller i sig i alla fall!

   Radera
 4. *kliar huvudet med tassen* Hm, det var som katten. Tänk om deras misstänksamhet mot dig, kan botas med lite mer hotellvistelse. Jam håller tassarna för att matte skickar iväg dem ett par veckor till. Då får du ju en liten extrasemester ensam hemma med matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man förundrad? Dessvärre tvivlar jag på att det blir mer hotell på ett tag, trots det goda resultatet. Men jag får väl glädja mig åt att få egentid med matte och husse varje natt!

   Radera
 5. Vad häftigt om det funkar, tänk vad skönt att kunna vara tillsammans i lugn och ro! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både häftigt och förvånande! Hoppas bara det inte går över!

   Radera
 6. Coolt !
  Kanske hon blir riktigt trevlig mot dig efter nästa hotellvistelse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, DET tvivlar jag starkt på! Men jag är en anspråkslös katt, och är tacksam om nuvarande tillstånd håller i sig!

   Radera
 7. Bodde verkligen Puff på samma hotell som du? Undrar vad som kan ha hänt med en sån stor personlighetsförändring. *fundilerar* Är du helt säker på att det är Puff ni har fått med er hem?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag är helt säker på att samma Puff som bodde några rum bort är samma Puff som nu tassar omkring i mitt hus! Om hon inte är en klon, förstås? Näe, hon har väl bara upptäckt att hon är modigare än vad hon trodde förut?

   Radera
 8. Mjau, Puff kanske har börjat förstå att ni ska vara vänner och inte gå vid sidan av varandra, *Fundilerar*
  Hon verkjar ju ha blivit modigare. Det är väl jamans bra.
  Hon kanske blev modigare eftrer hotellvistelsen?

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tassarna för att det är så att hon börjat fatta nåt. Men det är nog en lång väg att vandra än...

   Radera
 9. Det var ju en högst trevlig biverkning av hotellvistelsen! Nosbuffar piggar ju alltid upp, och de fungerar också som smörjmedel om relationen är lite gnisslig. Och lite uteliv har ju aldrig skadat någon. Ska bli spinnande att se om det blir några Piffiga personlighetsförändringar också :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa biverkning jag hört jamas om! Fast Piff och jag är precis desamma som innan. Piff har ju aldrig varit rädd som Puff, och jag har
   definitivt varit modig i hela mitt liv!

   Radera