Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 14 november 2013

Något positivt finns detDet börjar bli kallt om tassarna nu. Snart behöver jag nog inte den gula medaljongen om halsen. Den, som ska göra att fästingar inte gillar mig. Nu har jag haft den på mig sedan mitten av maj, och kan konstatera, att antingen hjälper den minst lika bra som de medel man sprutar i nacken på mig, eller också har det varit väldigt få fästingar här. 

Innan jag började med medaljongen hade jag tre fästingar på mig på kort tid, trots att jag var "sprutad". Fram till min hotellvistelse har jag varit helt utan "sprut", och har haft cirka tio fästingar på mig på fem månader. (På hotellet skulle utekatter vara behandlade, så jag fick en dos i nacken innan.)

Fungerar? Bara bluff? Inte vet jag! Men ett vet jag, att det enda positiva med kyla under tassarna är att jag slipper de där hemska angriparna!  

10 kommentarer:

 1. Det ser ju nästan ut som om du har en medalj runt halsen. I vilket fall är det ju skönt att slippa dumma fästingar. Såna tycker vi absolut inte om. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fästingar är verkligen avskyvärda! Kliar gör de, och otrevligt är det när de ska dras ut från pälsen. Bara elände!

   Radera
 2. En sak som är bra med att bo på ett katthem är att det är väldigt ovanligt att bli fästingbiten när man flyttat ut från karantän. Därinne händer det ofta att katterna har fästingar på sig när de kommer hit. Och du ska inte tro att de som hamnar här har kostats på nån fin medaljong som håller krypen borta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, de som hamnar i karantänen har väl inte kostats på just något av varken det ena andra slaget, de stackarna. Och i väntan på föralltid-hemmet får man ändå både kärlek och fästingfritt hos er!

   Radera
 3. Vad skönt att den fungerar mot äcklisarna!
  Du var jamarns så stilig idag när du sitter där och poserar på trappan!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, om det är den eller bara slumpen? Fast huvudsaken är ju att jag mest varit fästingfri varenda dag!
   Och tack, tack för komplimangen!

   Radera
 4. Tur att det finns NÅGOT positivt med att det blir kallare. Att slippa de där rackarns fästingarna är verkligen på tiden. Det verkar som om medaljongen har fyllt sin funktion. Och färgen klär dig ju fint! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tänka mig något annat positivt. Det finns konstiga människor som gillar snö har jag hört jamas om, men jag undrar om det verkligen kan vara sant??? *tvivlar*
   Och tack så mycket!

   Radera
 5. Ja du Gustav , det är minsann tur att det finns något positivt med att det blir kallare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, nåt annat positivt har jag svårt att komma på... ;)

   Radera