Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 13 november 2013

Nerbladad


Jag blev mycket lycklig när jag hittade dörren till växthuset öppen! Äntligen! Det var faktiskt väldigt länge sedan jag kunde komma in där. Dag som natt har jag bara mötts av en stängd dörr?

Desto underbarare att få komma in där nu, och upptäcka att allt var som precis vanligt. Förutom att matte fått Stora Klippsjukan! Hon klippte och klippte bland vindruvsbladen, och det bara dråsade ner stora, gula blad. Bland annat på en stackars katt, som försökte uppnå en stunds vila i sin
favoritstol. Samme katt, som dessutom är ägare av nämnda växthus! 

Ni gissar säkert att det var jag som blev nerbladad? Stolt kan jag dock meddela, att jag inte tog någon som helst notis om det som skedde! Jag fortsatte att njuta av att ligga där på min lilla värmedyna, utan att ens öppna ögonen. Där låg jag kvar långt efter att matte avslutat klipperiet och gått in i huset.

Dessvärre tror jag det är kört med fri tillgång till växthuset nu, för det har kommit in nytt golv och plast på väggarna där. Det brukar innebära, att dörren öppnas endast soliga dagar. Egentligen sörjer jag inte mycket, för de andra dagarna är det inte så värst skönt där inne ändå. 


12 kommentarer:

 1. Du ser ju helt klart oberörd och värdig ut där på din värmedyna. Det krävs helt klart en katt med klass för en sån bedrift.
  Antar att vi får räkna månaderna till sommaren, innan din matte öppnar in dit igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt hur man kan avstå från att reagera när man kopplar av ordentligt! Jag lät det regna blad hur mycket som helst utan att röra ett morrhår!
   Dessvärre tror jag du har rätt om tidsangivelsen... :(

   Radera
 2. Måste jama att du ser riktigt stilig ut i dom där bladen !
  Men vad är det man jamar ?
  Allt klär en skönhet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju snällt jamat! Kanske matchar bladen min päls litet grand?

   Radera
 3. Tur för matte att du är så cool. Tänk om du blivit rädd för bladen? Eftersom det ju är ditt växthus kanske matte inte hade fått komma in där mer då? Nåjam, nu blev ju allt bra till slut ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte varken Piff eller Puff varit så oberörda, de är så känsliga på alla möjliga konstiga sätt. Tror matte haft vissa synpunkter på utestängning, det hade nog aldrig blivit väl?

   Radera
 4. Bra att du hann se till ditt hus innan det stängs! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med! Hoppas jag ska kunna utöva viss tillsyn åtminstone någon gång emellanåt framöver. Det ÄR ju så mysigt där inne!

   Radera
 5. De gula bladen gör sig verkligen utmärkt mot din päls! Synd att säsongen för öppen dörr in till växthuset är över, men det gäller att njuta av de soliga dagar som är kvar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det litet lika färg?
   Jag sörjer verkligen den öppna dörren in dit. Så många timmar jag tillbringat där inne den här sommaren. Tänk bara när det regnat...att ligga under bilen är inte riktigt samma känsla!

   Radera
 6. Men Gustav, du ser ju jamans fin ut i dom däringa löven, *Fniss* Det klär din päls, Mjau
  Synd att du inte kan komma in till den däringa öppna dörren mer,,
  men sommaren kommer snart får vi hoppas.
  Jo vi har annat som vi hjälper matte med, som att sopa golven med mera
  vi drar ihop mattorna oxå, det är jamans kul det, *Fniss*

  Tass i tass, kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker våra människor inte har riktigt sinne för mattdesign när de låter dem ligga alldeles platt på golvet!? Urtrist! Vi kan det där med att piffa till dem!

   Radera