Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 november 2013

Vad hände med dagen?


Trots att mina människor försvann med bilen nästan hela lördagen, är jag ganska tillfreds med min helg. Innan de for öppnades mitt växthus! Inte nog med det, jag hittade min matskål där! Självklart gjorde jag en snabb besiktning direkt dörren öppnades, men tassade rätt snart ut igen. Det var nämligen riktigt varmt och skönt i luften.

Härligt väder var det igår också, så nog var jag ute en hel del. Men ändå blir det inte de där riktigt långa dagsverkena som jag avverkat tidigare? Efter några timmar är jag nöjd på utelivet. I stället värmer jag upp husses säng. Kan det finnas något invändigt relä i kroppen som slår till så här års? Som tvingar en att vila mer? Det är härligt med jakt och patruller, men väldigt skönt att kura ihop och ta det lugnt också!

Den här dagen har varit en konstig sådan, för den tog sig liksom aldrig? Det började bli litet dag på morgonen, men sedan hände inget mer? Och vid tre upphörde försöken visst, för nu är det kolsvart igen. Ytterligare en sovdag att lägga till handlingarna.  

12 kommentarer:

 1. Hej Gustav, jag tror både människor och djur har inbyggda kuraochsovarelän som går igång när dagarna blir kortare! Så här års SKA vi dra oss lite inåt och samla krafter inför vår och sommar! Just nu ligger jag på ett täcke och halvsover framför braskaminen! Myyyysigt!
  Tasskram på dig från Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så? Jahajam, så bra! Då ska jag samla MYCKET kraft framöver! :D

   Radera
 2. Du och husse har nog samma termostat, för han blir bängtrött när det är mörkt ute. Själv är jag liksom sådär lite-lagom-trött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu har ju Sven berättat här ovanför att vi bara samlar kraft, så jag kan inte se annat än att det bara är nyttigt att vila?

   Radera
 3. Sovdagar är helt ok om de ägnas åt gos och mys i massor! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att gos och mys förhöjer kraftsamlandet ytterligare! :)

   Radera
 4. Eftersom vi katter är så perfekt konstruerade så är det nog så att vi jobbar mer på somrarna och vilar mer på vintrarna. Oftast behövs ju inte så stora insatser på vintrarna av oss, utan vi kan överlåta åt våra människor att göra det som behövs. Jag tror de blir glada över att få det förtroendet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att särskilt de viltvårdande insatserna behövs mer på somrarna, så det är nog korrekt det du skriver. Och med tanke på det är det förstås bäst att samla så mycket kraft man kan nu!

   Radera
 5. Tror nog att dom 2-benta skulle mått mycket bättre om dom gått efter samma ät o sov klocka som vi katter :)
  Jag sover också mera nu när det mörknar tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag fick jag i alla fall husse med mig när vi skulle vila/samla krafter. Vi låg tillsammans och hade det SÅ skönt! Och jag jobbar på att få med matte också.

   Radera
 6. Vi tycker att Sven kom med en sån bra förklaring att det är inte så mycket mer att tillägga. Sen jamar vi som Dui och Deco att bästa kombinationen är med massor av mys och gos!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Sven en mycket klok katt? Nu kan jag med gott samvete ligga och vila hur mycket som helst!

   Radera