Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 5 mars 2015

Premiärtid
Nu är det tätt på dem, premiärdagarna! Idag upptäckte jag till min glädje att matte stod ute vid torkställningen. Ytterligare en av livets ljuvligheter uppenbarade sig framför min nos! Sedan tvättkorgen blivit vederbörligen invigd, fick tvätten hängas upp. 

Kanske är de stora premiärerna avklarade nu? Växthuset, hasselbusken och tvättkorgen. Sedan kommer de mindre trevliga, som fästingar, getingar och ormar. Jag har noterat en ökad aktivitet när det gäller min pälsvård varje gång jag kommer in? Blir kammad med stor noggrannhet. Det tycker jag är rätt skönt, ett tag, men för det mesta måste jag sätta en gräns. Hon är litet väl nitisk, tycker jag? Dessutom måste jag efteråt sköta själva finputsningen själv. 

En premiär till kom jag på, förresten. Det är när jag måste söka skydd i skuggan, när solen är för varm. Men det blir nog inte i morgon.


 

16 kommentarer:

 1. Visst är det härligt nu när man kan ana våren! Tyvärr får vi aldrig chansen att utforska nytvättad blöt tvätt eftersom matte alltid smiter ner i tvättstugan och upp kommer torr vikt tvätt som åker in i skåpen direkt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara beklaga er litet grann, för det är något speciellt med tvättkorgen där ute. Men man kan inte få allt här i världen, och det finns förstås viktigare saker!

   Radera
 2. Håller med dig om alla premiärer som duggar tätt nu.
  Oj, har din matte hängt tvätt också???
  Kan tänka hur du funderar på hur du ska kunna lägga dig i den när den kommer in torr o luktar gott nu i kväll.
  Själv har jag tagit tass om huset ensam i dag
  Matte o husse har haft stora vårrensningen i trädgården nästan hela dagen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vet du, ska jag njuta av tvätten måste det bli i tvättkorgen där ute, för sen försvinner den bara? Det blir tomt på torkställningen, och sen ser jag inte tvätten mer? Inte idag i alla fall.
   Då har du haft det litet långsamt idag, kan jag gissa? Men du har väl övervakat arbetet via fönsterspaning? Vårrensning är kul, den brukar jag delta i. Hoppas den blir till helgen här.

   Radera
 3. Det finns inget bättre än när sängkläderna får torka ute i solen, de doftar så gott när man bäddar rent med dem... Ljuvligt!!!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att få vara med och bädda rent i sängarna är ett sant nöje! Och särskilt om lakanen hängt ute! :-)

   Radera
 4. Trevlig premiär! Härligt med sol, värme och gräs och andra fina vårtecken!! Nytvättat är inte dumt det heller! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ena trevligheten efter den andra! Bara att tacka och ta emot! :-)

   Radera
 5. Vad bra att du kunde pricka av ännu en premiär idag. Har också noterat att människor ofta är alltför nitiska när det gäller att kamma och borsta oss. Det är skönt till en viss gräns, men sen sköter vi resten själva för att det ska bli bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte väl att vi tyckte lika om kamning och borstning, vi katter är nog rätt lika på den punkten. Lagom är bäst, alla gånger!

   Radera
 6. Det låter jamarmysigt med fler premiärer. Ja, inte dom där fästingarna och såna otäckingar, men det andra.
  Jag är likadan själv när det gäller kamning och borstning, ibland måste man liksom jama ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller fästingar önskar jag att sista föreställningen vore gjord! De borde inte få finnas! Men det är mycket annat som är mysigt med värmen, och jag kan ju inte önska ständig kyla bara för att slippa fästingar och andra odjur. Men jag kan väl få hoppas på att inte få så många fästingar på mig i alla fall?

   Radera
 7. Vilka härliga premiärer du radar upp, det ger oss alla hopp om en ny vår - ja till och med en ny sommar! Fast fästingar och annat otyg får gärna ställa in sina premiärer :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar just om inte ni också snart får ha en premiär - och få tassa ut och kolla om det kommit nytt gräs? Det verkar ju NÄSTAN bli litet sommarlikt i helgen!
   Uschjam för fästingar, för att inte ta till grövre jam!

   Radera
 8. Finns inget som luktar godare än utomhus torkad tvätt , för att inte tala om hur mysigt det är att ligga och sova på den :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ändå kunde uppfostra människorna till att använda korgen när de tar in tvätten också, och sen lämna den där inne, i soffan till exempel! Det vore det absolut perfekta!

   Radera