Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 24 november 2015

Att det ska vara så svårt?


Tre dagar utan att få komma ut på patrullering tär på mitt
Jag ger upp. Hon är obildbar!
psyke. Särskilt frustrerande blir det när jag upptäcker något uppseendeväckande i gästrumsfönstret, och genast rapporterar mina iakttagelser. Jag skyndar mig till människorna och beskriver allt i detalj. Reaktion? Jam, vad tror ni? Ingen, naturligtvis! 


Beger mig därför runt i huset och kontrollerar alla fönsterna, samtidigt som jag försöker påkalla mattes uppmärksamhet. Hon verkar inte alls ha insett allvaret i det hela? Sittande på hennes sängbord gör jag ett sista försök att på så tydlig jamiska som möjligt förklara läget. Till slut ger jag upp. Inte konstigt jag blir frustrerad!

Jamiska måste vara världens svåraste språk?


 

15 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att jamiska tvärtom är ett av de enklaste språken eftersom vi alltid är tydliga och förstärker språket med vår kroppshållning. Tyvärr är det nog våra människor som är mer eller mindre obildbara. Förstår att du blir frustrerad!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara så illa ställt med människorna? De kan inte ha det lätt att klara vardagen i så fall? Jag får försöka ha tålamod med dem...

   Radera
 2. Förstår att du blir frustrerad.
  Jag känner igen beteendet från mina människor också.
  Man jamar o jamar, men man gör det för döva öron verkar det som.
  Vi får hoppas att vädret blir lite bättre så du kan komma ut imorgon.
  Jag har också hållit mig inne idag, förutom en runda på altanen på morgonen, men då gnällde husse så mycket över att det blåste så jag blev tvungen att gå in med honom innan jag hade spanat färdigt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid en tröst att fler delar samma erfarenheter. Hoppas verkligen det blir mer kattvänligt ute i morgon, idag tror jag det regnat hela dagen? Och blåst. Det var väl hyggligt av dig att avstå spaningen för att ta in husse, det måste jag jama!

   Radera
 3. Som alltid måste man ha överseende med tvåbeningarnas klena intellektuella utrustning. De tjabblar en massa på nåt ganska obegripligt tungomål, men enkel jamiska - nä, det är för svårt. Vi kan ju lära oss deras språk, men det kan inte lära sig vårt. Slutsats: det är hos oss som intelligensen samlats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ger en fullkomligt genialisk sammanfattning av sakernas tillstånd!!!

   Radera
 4. Sippo brukade ofta berätta samma sak. Han höll på att bli tokig när husse inte reagerade över hans rapporter om märkliga filurer på innergården. Inte ens med enkla jam och pekande med tassen så fattade husse. Vet inte riktigt hur vi ska lyckas bättre. *fundersam*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag förstår inte heller det? Verkar inte hjälpa med övertydlighet heller. Men de kan ju inte skylla på oss om det händer hemska saker!

   Radera
 5. Men jisses har du inte fått komma ut idag heller ??
  Här höll det åtminstånde upp fram till 10-tiden :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det regnat HELA DAGEN! Och blött, blött på marken. Och blåsigt! Men i morgon, hoppas jag!

   Radera
 6. Törs inte tänka på hur situationen ser ut på restaurang Pipiga Pilfinken när den varit obevakad i TRE dagar......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är totalt kaos där! Det har aldrig varit så fullsatt där som nu, och ingen som helst ordning på gästerna, som slår sig ner helt oorganiserat. Hoppas det blir uppehåll i morgon så jag kan bringa litet ordning där!

   Radera
 7. Törs inte tänka på hur situationen ser ut på restaurang Pipiga Pilfinken när den varit obevakad i TRE dagar......

  SvaraRadera
 8. Det är ju våra människor som är fullständigt obildbara helt enkelt!Frustrerade är väl jamet! Fin bild på dig.Nosbufffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt, för jag tror att de själva tycker sig vara väldigt smarta och intelligenta? Jag får inte alls ihop det??

   Radera