Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 4 november 2015

Det undrar jag?

Jag sover så gott, hela natten

Det måste ha blivit något fel på klockorna här i huset? Eller också har mina människor tagit fel på dag och natt? När det är dags att sova är de nämligen uppe, och när dagens arbete ska sätta igång, ligger de och sover? Så tokigt det kan bli!

Så här har jag haft det några dagar nu. Efter kvällsmålet, som de kallar frukost, gör jag en snabb sväng där ute, innan det är dags att krypa ner i min sköna kartong. Den står skyddad bakom en byrå, helt nära mattes säng. Där sover jag gott nästan hela natten. Ibland tassar jag ut och kollar läget och tar mig en matbit. 

När det sen börjar bli morgon, infinner sig problemen. Människorna påstår att det är kväll och läggdags!? Jag kan gå med på det till en viss gräns, men tålamodet är inte oändligt. Det brukar jag påjama med emfas någon gång klockan på småtimmarna. Vad tror ni händer då? Att de kliver upp, ger mig frukost och sätter igång med dagens sysslor? Stiger upp och släpper ut mig? Icke något av detta!

Jag nästan skäms å deras vägnar, men det enda som händer är att sovrumsdörren stängs, med mig på utsidan! Hur ska jag få ordning på det här, det undrar jag?

12 kommentarer:

 1. Ojojoj, verkligen bekymmersamt men en sak är klar :det är DIN klocka som går rätt!! Ps
  Mysig kattong!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En katts klocka är alltid korrekt, naturligtvis! Men du har rätt i att det är bekymmersamt, verkar riktigt marigt att få ordning på människorna här!

   Radera
 2. Du är inte ensam om att uppleva detta.
  Mina människor har också konstiga tider.
  Jag undrar om det har något att göra med att klockorna ställdes om för en tid sedan.
  Våra människor kanske gjorde något fel där och då?
  Men jag tycker synd om dig som behöver ligga på fel sida om dörren.
  Det ska du absolut inte acceptera.
  Själv har jag inga stängda dörrar någonstans, det har jag lärt mina människor att så SKA jag ha det.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också misstänksam mot den där ändringen de gjorde? De måste har vridit alldeles på tok fel! Du är duktig som kunnat uppfostra dina människor så bra! Jag har idogt försökt, mest genom att kloa ögonen på dem på nätterna, och inte ens det har rönt någon framgång? Problemet är väl att jag vill UT, och de inte vill ha mig ute vid den tiden? Sen har de en tråkig inställning till sömn, de vill inte sova till bara tre ungefär. De kan väl vila med mig senare, det vore så mycket mera praktiskt!

   Radera
 3. Så jobbigt det är när tvåbeningarna vänder på dygnet. Vet inte hur man ska få dom att gå rätt igen. Ett bra tips måste väl vara att du fortsätter försöka få dom att gå efter den riktiga tiden. Jag vet ju att du inte är den där typen som ger upp i första taget. Håller tassarna för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Och ja, jag fortsätter ihärdigt natt efter natt. DERAS, natt, alltså, egentligen är det ju arbetstid! Hittills utan framgång, men hoppas kan man ju!

   Radera
 4. Hoppas att dina 2benta rättar sig efter dina tider.
  Du går ju RÄTT, HELA TIDEN och struntar hur deras underliga klocka fungerar...
  De borde kanske skaffa Skalmans Mat- och Sov-klocka ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara bättre att kolla klockan man har inne i sig, än de som sitter utanpå armen? MIN klocka går ALLTID rätt, och behöver aldrig ställas. Men hur jag ska få matte och husse att följa den begriper jag inte riktigt?

   Radera
 5. Kattongen ser finfin ut! Vi delar problemet med dig, men matte stänger inte dörren men eftersom vi bantar är hon snål med maten och säger att vi får vänta! Oförskämt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kattongen har jag haft ganska länge, och gillar den skarpt. Undrar just om ni utan protester accepterar att vänta med maten? Kanske är det bäst att ligga litet lågt med protesterna, har en känsla av att mina försök med klo på ögonen gjort att jag hamnat på andra sidan dörren?

   Radera
 6. Låter ju ytterst märkligt att dina människor plötsligt har vänt på dygnet sådär. Men ge inte tappt, trägen vinner och snart ska du säkert lyckas få dem i rätt rytm!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag fattar ingenting? Men ni kan lita på att jag gör allt jag kan för att få rätsida på det här problemet! Jag är VÄLDIGT envis när det gäller somliga saker! ;-)

   Radera