Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 12 november 2015

Det tänker jag på idag
Känner att jag ska ta det litet lugnt och stillsamt idag. Tänka på hur tacksam jag ska vara för varje dag jag får fortsätta tassa omkring här, tillsammans med en matte och husse som älskar mig och vill mitt bästa. Tacksam för att jag mår bra, fast jag är mer än sexton år gammal. 

Igår fick jag en påminnelse om hur fort allt kan bli annorlunda. Hur viktigt det är att värdesätta varenda dag vi har tillsammans.

Det tänker jag på idag.

19 kommentarer:

 1. Jag tror att vi är många som har liknande tankar idag. Det som hände igår stämmer till eftertanke och tacksamhet för det vi har. Du uttrycker det så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet ju alla att vi måste tassa vidare i våra liv, men när sånt här händer får man en påminnelse om att fundera på vad som verkligen är viktigt i livet.
   Och tack!

   Radera
 2. Du jamar så kloka och fina ord. Vi förstår att Sippo tyckte du var världens bästa vän.
  /Tindra och Viska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla ni, jag förstår att det är tomt och konstigt hemma hos er idag. Nu måste ni ta jättemycket tass om er husse, ligg nära och värm honom, han behöver er väldigt mycket!

   Radera
 3. Jamar som du.
  Man ska vara tacksam varje dag man mår bra och kan tassa omkring.
  Äta o sova o kunna göra, ja du vet vad, utan problem är guld värt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast tassar man omkring, uppfylld av vardagens sysslor. Man kan ju inte bara tänka på tacksamhet hela tiden. Men man får inte glömma bort det. Tacksamhet är en positiv känsla, som gör gott. Men det är jag säker på att du redan vet och praktiserar.

   Radera
 4. Injamar med dina fina ord!
  Jag blir ju "bara" 14 på nyårsafton...

  Nospussar
  /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man är 14 är man ju också en ganska mogen katt. Jag hoppas att både du och jag får många fina år ännu tillsammans våra människor. De blir ju så fruktansvärt lessna när vi beger över bron...

   Radera
 5. Vi känner oss också tagna och lite lågmälda idag. Det är svårt att ta in och förstå att världens bästa säkerhetskatt har tassat över bron. Trots att den dagen ju kommer för oss alla.

  SvaraRadera
 6. Vi känner oss också tagna och lite lågmälda idag. Det är svårt att ta in och förstå att världens bästa säkerhetskatt har tassat över bron. Trots att den dagen ju kommer för oss alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det bara inte gick att ha en vanlig blogg idag, och skriva om väder eller dåligt med mat. Hur oviktigt känns inte det, jämfört med att tassa över Regnbågsbron?

   Radera
 7. <3 Våra tankar vandrar de med.. Vi som är hemma och älskade, det gäller att njuta av det vi har. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ni och jag har extra tur att få vara just älskade. Och i natt fick jag extra gos när jag låg i mattes säng. Det njöt jag av.

   Radera
 8. jag brukar ibland tänka att stjärnorna på himlen är våra älskade vänner som tassat vidare och vakar över oss som är kvar här på jorden
  min egen pepsi,grannens lilla precious och nu sippo...så många fler stjärnor...
  ni svansbarn som så ofta lämnar jordelivet före oss,ni finns ju där ändå
  man tycker sig känna en liten,lurvig smekning på kinden ibland på natten när man vaknar,kanske önskedrömmar kanske verkligt..vad vet vi?
  en sak är säker,era tassavtryck finns i våra hjärtan för alltid
  och jag önskar så innerligt att alla katter skulle ha en älskad famn att krypa upp i,en egen husse eller matte..

  kramar och buffar från matte sari med skruttan och leon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vackert du skriver, nu kommer tårarna igen...men låt dem rinna, de små kära är värda att gråta för. Och tyvärr finns det alldeles på tok för många katter som aldrig någonsin blir saknade eller begråtna.

   Radera
 9. Kloka ord som vanligt från dig! Ibland behöver man stanna upp lite, det är så lätt att ta det man har för givet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag var det absolut en dag för eftertanke. Dumt att det ofta behövs hemska saker för att man ska tänka efter på allvar.

   Radera
 10. Du jamar så klokt du Gustav !
  Önskar att fler skulle stanna upp emellanåt och vara tacksamma över det man faktiskt har.
  Din namne Gustav här är vad vi vet minst lika gammal som dig och vi är tacksamma för varje dag som han hänger med !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ofta glömmer man bort att vara tacksam för de enkla sakerna. Man måste inte vinna en massa vitfisk för att vara tacksam (även om det skulle vara skojigt), man kan vara tacksam bara över att ha kunna tassa omkring ännu en dag.
   Jaså, den Gustav är också en mogen kille? Hoppas också vi båda får vara med ett tag till!

   Radera