Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 21 augusti 2012

Försmädligt


Jag missade världens guldläge härom morgonen. Försmädligt.

Som jag jamade för några veckor sedan satte matte helt utan min tillåtelse ett nät framför dörren till växthuset. Till följd av detta tilltag har jag förlorat intresset för att vara där inne. Tassar inte ens åt det hållet. Det skulle jag ha gjort den morgonen!

När jag, alltför sent, begav mig ditåt, var det för att jag såg matte hålla på med något där. Glad i hågen tassade jag dit för att kolla vad det var? Vad fick jag för mottagande? "Gå din väg, Gustav!" befallde matte med en sträng och otrevlig röst. Ja, jag skäms för att jama det, men hon faktiskt föste iväg mig med foten också. 

Men jag hann allt se vad hon höll på med! Hon höll en koltrast i ena handen, och en sax i den andra. Den hade fastnat i nätet! Tänk om jag hunnit dit före henne! Matte, som totalt saknar sinne för gourmetmat, bara släppte iväg steken sedan hon lossat den!

Nu har hon ställt stora hinkar på marken över nätet så att de inte ska kunna fastna mer. Förstår inte vad hon tänker på? Fast det är klart. Någon vidare sport blir det ju inte med sån jakt. Men jag skulle nog kunna tänka mig att avstå det momentet.

16 kommentarer:

 1. Din stackare. Först blir du utestängd från ditt härliga växthus, sedan bortföst när du ska hälsa på matte, bara för att slutligen se hur hon släpper iväg din lunch. Jag lider verkligen med dig. *tröstartass*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, du ser hur jag har det!? Kan man någonsin bli riktigt klok på hur de "tänker", människorna?

   Radera
 2. Våra 2benta förstår sig inte på deliKATTesser... suck...

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det allra minsta! Tänk vilken läckerbit det var...och dessutom helt gratis! *suckar också*

   Radera
 3. Det där med att tänka är något våra tvåbeningar behöver öva på.
  Inte nog med att du är bortföst från DITT växthus du får inte ens nöjet med lite fjäderkotletter "suck" Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar just om det räcker med att öva? Är rädd för att det helt enkelt saknas nån gen, och att logiskt tänkande därför inte går?

   Radera
 4. FY JAM så taskigt att putta bort dig med foten och inte unna en stackars Gustav en gourmet middag !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var RIKTIGT fräckt gjort, jag som tydligt visade mitt stora ornitologiska och kulinariska intresse. Skulle ha UPPMUNTRATS enligt min mening!

   Radera
 5. MEN Gustav då, föste hon t.o.m bort dig med foten, suckjam vilken matte du har. Förstog hon inte att du ville få tag på fjäderkotletten?
  Det som är så jamars gott. Tassar om.

  Tasskram på dig kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mina hemska misstankar att det är just precis det hon förstod! Men det kan väl inte vara sant??

   Radera
 6. Det här måste ju delas upp i ett antal olika åtalspunkter: först utestängning från eget territorium, sen avvisning med otrevlig röst och så sist men inte minst: bortfösning medelst fot! Därtill kommer undanhållande av gourmetmåltid! OM, jag jamar OM, du nu skulle välja att överse med allt detta, hoppas jag att matte inser vilken oerhört storsint och förlåtande katt du är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken klok och riktig analys du har gjort! Mycket imponerande! Jag måste medge att jag faktiskt har börjat stryka ett streck över alltihop, under förutsättning att det var en engångshändelse. Och jag tror att matte nog, så långt hon begriper, förstår att jag är ovanligt överseende!

   Radera
 7. Den där rösten tar vår matte också alltid fram när vi kommer med
  fjäderkotletter.
  Tvåbeningar förstår sig varken på jaktens tjusning eller gourmetmat.
  Egentligen är det synd om dom trögskallarna!
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det finns någon koppling till just fjäderkotletter? Det visste jag inte. Men, helt riktigt, det är mest synd om människorna, som inte förstår bättre!

   Radera
 8. Tvåbeningarna tjatar ju jämt om psykologi och inlevelseförmåga, och då kan man ju tycka att detta var ett perfekt tillfälle för matte att få lite övning i dessa tydligen så viktiga färdigheter. Men än en gång ser vi att teori är en helt annan sak än praktik!
  Men jamar med om att det inte är någon riktigt sport att skjuta sittande fågel :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppriktigt jamat tror jag inte hon skänkte varken psykologi eller inlevelseförmåga en endaste tanke. Vet inte om hon tänkte alls?
   Nä, det är såklart ingen sport att ta en som sitter fast, men den hade nog smakat lika gott ändå...

   Radera