Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 augusti 2012

Då var det synd om Puff


Ni kan tro att det hände något jamarotäckt igår! Matte satt, och jag låg, i godan ro ute på altanen, när det började låta något. Ett tjut. Vi reste oss båda två, undrande vad det var? Dörren till huset, som var halvöppen, öppnade matte och gick in. Ve och fasa, tjutet blev...det finns inte jam för hur högt det lät. Hon fick allt gå in ensam.

Det var brandlarmet som hade löst ut! Och i den delen av huset där det lät som allra starkast, där satt en panikslagen stackars Puff. Matte hade stängt dörren till köket, för att inte Piff eller Puff skulle kunna smita ut när hon hade öppet till altanen. Piff hade turen att vara ute på andra altanen. Mest tur av alla hade förstås jag, som skyndsamt distanserade mig långt bort från detta förfärliga.

Matte irrade runt som en yr höna, hon fattade inte vad det var frågan om, eller hur hon skulle få tyst på eländet. Men så ringde telefonen, och någon hjälpte henne knappa in några siffror och mojänger på en apparat vi har på väggen. Puh! Äntligen tyst! 0+pppppppppppppppppppppppo,.p. Jahajam, här kom Puff in och gav sin högst kattliga kommentar till incidenten. Jag tror det är en bra sammanfattning av hennes känslor. 

Inte brann det här, som tur var. På kvällen kom det en trevlig tvåbening och tittade i brandvarnaren. Det var en spindel som byggt ett bo i den! Kanske hade den rökt på där inne? 

Jag är i alla fall ytterst tacksam att det inte hände på natten. Min sovfåtölj står nämligen just där det lät som mest. Fast om det skulle börja brinna, är det förstås tur att man inte fortsätter sova.

 

10 kommentarer:

 1. Förstår att du blev rä.. jag menar att du genast insåg att det inte var nån riktig fara, men att du ändå intog beredskapsläge. Blogghjälpens brandlarm brukar tjuta ibland om nåt runnit över i ugnen och hon öppnar ugnsluckan. Skulle gärna vilja se hur hon reagerar då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faran var ju att öronen skulle gå sönder! En vanlig brandvarnare låter nästan ingenting jämfört med det här larmet. Ja, stackars Puff...

   Radera
 2. Uschjam så otäckt. Jag har själv hört hur en brandvarnare har tjutit och det var inte kul alls! Stackars Puff som var instängd med det hemska oljudet. Fast du hade ju tur som inte låg och sov i din fåtölj. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det ett larm som sitter uppe på vår vind, du kan inte ana hur det låter. Hörs i hela grannskapet. Uschjam, så hemskt. Jag hade stor tur som var ute!

   Radera
 3. Stackars Puff, visserligenär det ju bra att den där varnaren låter men helst när den ska. Ni tog väl hand om Puff lite extra efter chocken? Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, till och med jag var extra hänsynsfull ett tag därefter. Vi var nog litet chockade allihop!

   Radera
 4. MEN stackars Puff som fått höra det höga ljudet, :( Stackare, det måste ha låtit illa i Puffs öron.
  Mjausan det jamas att det är bra med varnare säger matte, men då ska det ju varnas när det är allvar.
  Mjau, ja ditt svar kom med hos oss,
  Det syntes jamars bra.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste gjort förfärligt ont. Dumma spindel som ställde till alltihop! Vad bra att svaret kom in, det kom inget meddelande eller nåt om att det funkat.

   Radera
 5. Vilken tur att er matte var hemma säger jag , tänk om det där larmet stått och tjutat o tjutat i flera timmar !
  Tror också att den där Spindeln kanske rökt på lite ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit värre ändå...det hade kommit röda bilar tjutande. Rätt pinsamt om jag får jama vad jag tycker. Nä, puh, vilken tur att hon var på plats!

   Radera