Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 29 augusti 2012

Transformer-katten


Jag undrar varför just jag måste ha världens underligaste katt som inneboende? Kommer aldrig bli riktigt klok på henne. Jag jamar förstås om hitflyttade Puff.

Så långt det bara är möjligt, försöker jag undvika kontakt. Tassar omvägar längs väggarna om hon kommer emot mig på golvet. Sätter mig på behörigt avstånd på morgnarna, när vi ska få frukost. Det innebär, att jag väntar nästan ute i matrummet, medan hon sitter precis vid mattes fötter i köket.

Det är bara på ett ställe jag kan vara helt säker. Ute på altanen. Både Piff och jag kryper utan att tveka igenom kattluckan dit. Puff, den fegingen, vågar sig knappt ut på altanen ens när dörren står öppen. Och vet ni varför? Jo, det kan finnas ett farligt monster där ute! Nämligen hennes egen syrra Piff! Ja, jag jamade ju att hon är konstig! Puff, alltså. 

Så fort Piff tassat över tröskeln ut på altanen, transformeras hon till Darth Cater. Verkar Puff tycka. Jag ser förstås att det är samma gamla Piff, och ligger lugnt kvar om jag skulle vara där. Men skulle Puff ha vågat sig ut en bit på altanen, och Piff uppenbarar sig i dörren, blir Puff alldeles kolossalt vettskrämd. Väs och fräs och högsta växeln in. 

Eftersom Piff gillar att vara på altanen, blir densamma alltså nästan alltid Puff-fri. Visst är det skönt med en fristad. Men en besynnerlig katt är hon, den där Puffen. 

11 kommentarer:

 1. Hmjam, man undrar ju VARFÖR hon är så fnurrig... Finns det något man kan göra, är det något som hänt henne som hon behöver jama ut om? Eller ska man bara låta henne vara en tråkmåns om hon nu vill det? *funderar*
  Inte lätt att veta hur man ska tassa till väga, men EN sak vet jag med säkerhet: Det är inte alltid så lätt att leva tillsammans, vare sig det tassar om två- eller fyrbeningar!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vet jag om hon behöver jama ut...men inte blir det hos mig i så fall. Kanske är det vad hon gör hos matte varje dag, det låter så åtminstone.
   Kanske är det som du jamar, att det inte är lätt. Fast JAG tycker det är lätt, med de andra. Får nog bara fortsätta hålla mig på min kant med Puff.

   Radera
 2. Var och en har ju sina små egenheter och Puff råkar ju ha ganska stora egenheter. Jag tror att din strategi är den bästa i längden - att hålla sig undan och låta henne vara. I början brukar man ju hoppas att det ska bli bättre men efter en tid är det lika bra att inse fakta, vilket du så klart redan gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har slutat hoppas på någon förbättring för längesen. Men du ska veta att det inte alltid är så lätt att hitta ställen att tassa undan på. Det är nog tur för henne att jag är så väldans tolerant katt.

   Radera
 3. Jamars, jag tror jag skrattar morrhåren av mig. Vilken toksyrra du har. Fast det måste ju onekligen vara skönt att få vara ifred nånstans i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan gott hålla mig för skratt, kan jag jama! Men vilken tur att jag har rätt stort hus. Du och Tindra har det så fint tillsammans i er lägenhet, men tänk om det vore Puff och jag...hjälpjam!

   Radera
 4. Oj då! Puff verkar vara riktigt rädd att gå ut.. nåjam det är trots allt skönt att ha egna ställen där man får vara själv.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan stå jamarlänge i dörröppningen och fundera på om hon ska våga eller inte. För det mesta kommer Piff och tar beslutet åt henne...

   Radera
  2. Men Gustav då, vilkien syrra du har som inte kan bestämma sig, OM hon ska vara ute eller inne, mjau
   Det är som Mimmi här hemma, hon kan inte heller bestämma om hon ska vara ute eller inne?
   Men till slut så bestämmer hon sig för att vara inne iaf.

   OM du har tid, så får du tassa över till oss för att kolla på en video, som vi har filmat på våran skällis

   Tass tass

   Radera
 5. mjausan, försvann våran tassinlägg här, Funderar

  Vi jamade så här
  att Mimmi här hemma, kan inte heller bestämma sig, för om hon ska vara inne eller ute.
  MEN till slut så bestämmer hon sig för att vara inne iaf.

  Tas tass
  om du vill se våran video som vi har filmat på våran skällis så tassa över till oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ni ser så funkade det första gången! Ibland är det sådär. Mimmi kanske är litet släkt med Puff, vem vet?
   Ska tassa över och kolla skällisen. Om jag vågar?

   Radera