Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 8 augusti 2012

Inte så fel ändå


Hade ett allvarligt jam med min sekreterare om att mitt tålamod med hennes frånvaro på arbetet börjar sina. Hon får faktiskt ta och skärpa sig litet. Visserligen händer det inte så mycket så här, men ändå. 

Den här sommaren har det blivit ovanligt litet nattarbete för min del. Faktiskt bara en enda natt hittills. Nu har det inte varit helt frivilligt. Flera gånger har jag uppfordrande påjamat behovet av nattpatrullering. Detta, efter att i god tro ha kommit in för en bit kvällsmat. Har alltför sent insett misstaget. Men, konstigt nog, efter en stund måste jag erkänna, att det varit rätt skönt att lägga mig tillrätta i min sovfåtölj. 

Ibland på nätterna tassar jag ut på altanen genom kattluckan. Har slutat leta efter kryphål ut i det fria. Men det är ändå mysigt att sitta där en stund, kolla läget och känna dofterna. Eller se hur det blöta faller där utanför. Har det gjort rätt ofta. Då är det inte helt fel att ha en väntande fåtölj inom tasshåll.

12 kommentarer:

 1. Mysigt att kunna tassa in och sova i bästaste fåtöljen ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag nu inte verkar få kattlucka ut till den riktiga friheten, är jag ändå tacksam för det näst bästa!

   Radera
 2. Jag tycker nog att du förtjänar en del vila, så passa på att njuta när du väl är inomhus. Det låter rätt okej att kunna tassa in och ut som man själv vill, även om du inte kan ta några längre promenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helst skulle jag förstås vilja bita hål på nätet, men jag tror inte jag klarar det. Så man får göra det bästa av situationen, och försöka vara positiv ändå. Med det också.

   Radera
 3. Tyvärr är du ju inte ensam om att ha personalproblem att brottas med. Många av oss får kämpa hårt för att få våra sekreterare att utföra de arbeten de anställts för. Det gäller tyvärr inte bara de skrivarbeten de ska utföra. Många av oss, säkert även du (?) har stora problem med att få dem att servera den mat de ska och på de tider vi bestämt. För att inte jama om de gigantiska problemen många av oss har med godisförsörjningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, och jag som kände mig så ensam om mina bekymmer. Vi borde bilda någon slags arbetsgivarorganisation, i hopp om att få större tyngd i våra krav? Det är för trist att våra krav ska nonchaleras på detta viset.

   Radera
 4. Det är ändå ett helt ok alternativ att kunna vara lite halvute sådär. I all synnerhet när det har kommit så mycket blött nedfall som det har gjort nu. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har rätt. Det är inte många nätter som varit nedfallsfria!

   Radera
 5. Med tanke på vilken sommar vi haft så hade jag också tyckt det hade varit helt OK med en nätad altan att tassa ut på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag klagar ju inte heller så väldigt mycket! ;)

   Radera
 6. Människor.... vi jamar bara det!! Du kan tro att vår blogg samlar damm... Uschiamej! Alltför att människorna latar sig! :( Vi får ta och ordna en protassrörelse!
  nosgos å protassgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir aldrig riktigt klok på dom, det är ett som är säkert! En protassrörelse vore inte helt fel-...

   Radera