Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 3 augusti 2012

Vilken miss!

Jag gjorde en stor tabbe i vintras. Det var då jag skulle passat på och rensat marken från koltrastar. Inte fattade jag vilka konsekvenser det skulle få att jag var hygglig och lät dem gå där och picka på marken!
Otack är världens lön ...*mutter*
Kolla bara vad som hänt! Fritt tillträde till växthuset förbjudet! Bara när matte tagit sig in där, kan jag snika åt mig en stunds avkoppling i mitt växthus. Och det bara för att matte hittade ett gäng koltrastar, som hade kalas där inne på vindruvorna. 

Jag jamar bara: Vindruvor, hur viktiga är de?? Hade det varit vitfiskklasar som hängt där, hade saken kommit i ett helt annat läge. Då hade jag nog arbetat med dygnet-runt-vakt där inne. Men, som vanligt, vad har en katt att jama till om i såna här frågor? Det lär förbli nätat tills matte själv plockat druvorna.

20 kommentarer:

 1. Vi har olika prioriteringar, de 2benta har sina och vi katter våra!!!

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och somliga prioriteringar är vettiga, och andra inte...

   Radera
 2. Du ska självfallet kräva kattdörr/lucka! Växthuset är ju självfallet till för dig i första hand. Dags att sätta ner tassen, hårt.
  Stödtassar i massor
  Mats och Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska GENAST tassa över detta till matte! :)

   Radera
 3. Nu kan man ju tycka att om matte vill ha sina druvor i fred får väl hon sitta där och vakta dem. Det kan ju inte vara ditt jobb. Eftersom växthuset ju självklart tillhör dig så tror jag man kan anklaga matte för "omvänt hemfridsbrott" enligt Kattlagens § 781, 4:e stycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en paragraf jag inte kände till, tack för upplysningen! Nu har jag något att slå henne i huvudet med! Och visst, hon kan väl ställa dit sin säng och sova där? Det skulle ju vara jamarmysigt! Det tycker jag.

   Radera
 4. Du behöver ju absolut tillträde till DITT växthus, det får matte ordna. Ni kanske kan göra en överenskomelse om koltrastarna. Du tar hand om dem helt enkelt..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone är det något att tänka på den kommande vintern. Nu är de ju inte så mycket på marken, så jag får nog svårt att eliminera dem helt. För här är MÅNGA trastar. *Suckjam*

   Radera
 5. Men jösses hur kan några Vindruvsklasar vara viktigare än dina mysstunder i växthuset ??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en sann och förstående vän!!! *tacksam*

   Radera
 6. Vindruvor????!!! Kan de väl få, koltraskarna... Gör väl inget?! Dessutom hade ju problemet varit löst om du släpptes in där tillsammans med koltraskarna. Tänk vad gottis du skulle hämtat då!! Du hade kunnat bjuda hela familjen, jaaa, t o m favvominisen och Leverkorvsgrannen-Med-Hatt på koltraskmiddag!
  nosgosågottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte heller grejen med vindruvor? Så totalt ointressanta. Möjligen kan man sparka litet tassboll med dem när de hamnat på marken.
   Att matte inte tänkt på er förträffliga lösning av problemet? Helt otroligt! Vilket kalas det skulle bli! Jag riktigt ser framför mig hur alla sitter där och smaskar på mina egenfångade delikatesser!

   Radera
 7. Fy så elakt att beröva dig dina vilostunder i växthuset. Dumma fjäderfän som ställer till det för dig.
  Vitfisklasar... *dregel*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, kan du se klasarna...hela växthuset fullt av små, läckra vitfiskar som bara väntar på att slukas...vilken härlig dröm!

   Radera
 8. MEN Gustav då, fick du inte komma in i växthuset med din matte, tassar om. Vindruvsklasar är väl inte så viktigt, *Funderar*
  Du får verkligen jama till din matte att du vill ju oxå vara där, fast hon håller på med dom däringa vindruvorna. Bättre med vitfisk klasar, Fniss

  Tass tass

  Trevlig helg på er förresten

  SvaraRadera
 9. Kan knappt tänka mig något mindre viktigt än vindruvor. Hoppas matte snart plockar ner dem så allt blir som vanligt igen. Och jag önskar er en fin helg också!

  SvaraRadera
 10. Ja där ser man vad såna där fjäderfän kan ställa till!
  Inte komma in i ditt eget växthus! Stackars dig!
  Nästa gång du ser ett sånt där fjäderfä tassar du till det
  ordentligt, så dom inte kan förstöra något mer för dig.
  TröstarTass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska tänka på dina jam nästa gång jag ser en sån där svart sak. Har varit alldeles för snäll mot dem förut...

   Radera
 11. Vindruvor är inte ett dugg viktigt! så jam så

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det tassar jag under på! *stampar bestämt*

   Radera