Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 9 augusti 2012

Testresultat hittills av Skudo

Nu har jag testat fästingvakten Skudo sedan i slutet av mars. Alldeles i början fick jag två fästingar på mig, olika dagar. Men sedan dess har jag inte haft en enda fästing! Antingen finns här inga längre, eller också fungerar den. Det borde ju varit perfekt fästingväder, med sol och blött om vartannat?

Skudon sägs fungera genom att sända ultraljud på en frekvens av 40.000 Hz, och det är inget jag kan höra, men fästingar och loppor gillar det inte. Ljudet når ca 1,5 meter. Batteriet i Skudon ska räcka ett år. I så fall är de ca 340 kronorna Skudon kostar inte dyrt. 

Jag uppskattar att ha sluppit det blöta i nacken så här långt. Fast matte tycker det är nästan för bra för att vara sant. Ännu har vi några fästingmånader framför oss, säger hon, både augusti och september brukar det vara gott om dem. Jag återkommer med ett utjamande när de månaderna ligger bakom oss. 

10 kommentarer:

 1. Det skulle ju verkligen vara kanonskönt om du slapp det där blöta i nacken. Vi håller tassarna för att Skudo är orsaken till att du inte fått uschiga fästingar på dig.

  SvaraRadera
 2. Åtminstone har jag sluppit undan den här sommaren. Det är ju inga nyttigheter precis, men bättre än att bli biten av en sån där otäcking. Allra bäst är förstås om Skudon verkligen hjälper.

  SvaraRadera
 3. Låter fantastiskt bra att en sån där makkapär fungerar !
  Är gott om fästingar på denna sidan åsen i alla fall säger min mattes föräldrars katt Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM den gör det är det jamarbra! Hur som helst har jag sluppit klet de här månaderna. Tänk vad mycket klet jag fått varje vår/sommar/höst. *ryser*

   Radera
 4. Tror att det bara är att gratulera. Förstår att det är du själv som valt ut just Skudo? Hoppas det bara är att fortsätta njuta av resten av sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis, jag skickade telekattiska tankar till matte när hon var i djurbutiken. Mycket praktiskt att ha den förmågan!

   Radera
 5. Mjausan, hoppas du slipper det sedan när sommaren är över, hållar tassarna. Vi har inte fått några kryp på oss än iaf. Kan inte vara så trevligt att ha sådan om halsen, Funderar*

  Tasskram
  vi har saknat dig jamars mycket under din semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag bryr mig faktiskt inte om den där grejen ett dugg, är ju så van att ha halsband och pingla. Och tänk att slippa kletet, det är det bästa! Roligt att ni saknat mig!

   Radera
 6. Vi har klarat oss från fästingar. Det finns kanske inte
  så många i vårt område. Fast mattes dotters hundar har haft ett
  par på sig. Vad bra att den där saken du fått verkar fungera!
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju inte om det finns några här heller. Men inte en enda på hela sommaren, det har aldrig hänt. Brukar få ett tiotal varje sommar trots Frontline. Men vi får se vad som händer under hösten.

   Radera