Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 15 augusti 2012

Inte dum, bara klok!

Vet ni hur man gör bästa kojan? Jo, man tar en vedkorg, kapar bort handtaget, vänder den upp och ner, lägger en madrass i den och toppar med ett liggunderlag! Vips har man en helt perfekt liten koja att krypa in i när det regnar. Min koja står under tak, annars hade jag behövt något täckande över den, förstås. Vill ju inte bli pälsblöt.

Eftersom det är tak en bit ut över den dörren, kan jag alltid tassa ut oavsett väder. Matte och husse tycker jag är tokig ibland som vill ut när det öser ner blött. Men vadå? Jag avvaktar lugnt i min koja, och kan tassa ut omedelbart det blöta upphör. Det är mer än man kan jama om servicen inne i mitt hus. Dels måste jag ju be om att få kolla väderstatusen varannan minut, dels kan jag inte alls vara säker på att bli åtlydd i denna begäran. Dessutom kan jag gå miste om värdefull arbetstid bara för att matte och husse inte är så noga med att kolla utanför fönsterna.

Med andra jam är jag väldigt klok som tassar ut, även när det ösregnar.

16 kommentarer:

 1. Undrar om du inte skulle kunna tjäna en hel del på att serietillverka din excellenta koja? Jag tror efterfrågan skulle bli stor. Sen är det ju bedrövligt att dina människor inte kan möta dina högst blygsamma önskemål om att öppna dörren för väderkontroll. Förstår de överhuvud taget problemen de skapar för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte, de tycker att jag TJATAR??! Att det är samma regn utanför alla dörrarna, och lika mycket regn som för några minuter sen. Hur jamars kan de veta det? Man MÅSTE ju sticka ut nosen och få det bekräftat, så är det bara! Eller allra helst vara ute, förstås!

   Radera
 2. Det var på tiden att du fick ha vedkorgen för dig själv. Jag minns när dina människor tyckte du var tokig som låg och sov i den.
  Att ligga ute så där och vänta på att det slutar regna verkar väldigt klokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar även den icke uppochnervända vedkorgen, den med handtag kvar. Men den är inte mycket att ha som spaningsplats när det gäller väder. Den står ju inne. Tänk vad vedkorgar kan vara användbara!

   Radera
 3. Du är ju den klokaste vi känner. Så klurigt och bra ordnat, och underlaget blir ju lite varmt och gott när det är kallt.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är så bra där inne. Inget blött och ingen blåst. Är rätt nöjd, faktiskt.

   Radera
 4. Smart!
  Iofs kan vi tassa ut som vi vill. Men att ha ett perfekt skydd ute, så man kan spana på Området vore underjamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att uppjama er husse att sätta igång!

   Radera
 5. Mjausingen så jamars klok idé du har kompis. Det ska vi komma ihåg framöver, om vi kommer åt en gammal vedkorg, jamars tack.

  Gustav, nu finns det nya bilder på den däringa prasselsaken vi har fått, den ser liiite jamars rolig ut, Fniss
  Tass in på våran blogg och kolla den.

  Tass tass

  SvaraRadera
 6. Så mysig koja! Skönt med varmt underlag, för då kan man vara ute länge utan att bli kall om tassarna. Korgen ser ut att vara bra till klovässning också. Mycket funktionellt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klovässning stämmer säkert, det har jag inte prövat än. Liggunderlaget är jamarbra på vintern. Fast jag hoppas att det aldrig mer blir sådär kallt igen. Som det är nu hoppas jag det alltid blir.

   Radera
 7. Mycket fiffig lösning på utetassningsproblemet. Här kan man verkligen jama om att slå två flugor i en smäll, för du har ju dessutom fått en ny, härlig mysplats. Som Findus och Co jamar - både snyggt och funktionellt!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och precis lagom stor för en välbyggd katt! Det är skönt med ställen man kan känna sig trygg och säker på!

   Radera
 8. Fiffig litet hus du har fått där ute på altanen !
  Klart man kan gå ut och ligga där även när det ösregnar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa platsen, och med full koll på läget! *Tassen upp!*

   Radera