Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 27 augusti 2012

Jag njuter


Jag har haft väldigt stor tur i livet, som fått träffa så många trevliga tvåbenta. Som mina gäster den här helgen, till exempel. Jag har bara lovjam om dem. Kände mig uppskattad och sedd, och bjöds på mycket kli bakom öronen. Snart blev de därför mina skyddslingar, och med det följde förstås ett visst ansvar. Höll bland annat koll på att de inte irrade bort sig på stranden. Men nere där sanden börjar fick de klara sig själva. Dit ner tassar jag aldrig. Mjuk sand, och inte ett träd att fly till vid behov. Ni kan ju tänka er!?

På lördagskvällen fick jag äntligen revansch för fadäsen härom kvällen, när matte lurade in mig på ett synnerligen fult sätt. Den här gången tänkte jag efter före. Kom när hon ropade, men tassade bara stolt förbi trappan och lade mig demonstrativt tillrätta under bilen. Sedan låtsades jag, som om hon inte fanns där. Och faktiskt, hon fattade vinken! Ut kom en skål med mat, dörren stängdes och lamporna släcktes där inne. Äntligen fick jag min efterlängtade natt ute!

Nu är allt som vanligt igen i mitt hus. Mina gäster har jag tassat hej då till. Husses mjukmage får sig en rejäl omgång massage emellanåt. Litet skrik ibland tyder väl på god verkan, kan jag tro?

Idag har jag kunnat slappa i solen under min hasselbuske. En riktigt härlig dag. Jag njuter.16 kommentarer:

 1. Tror absolut att husses ljudeffekter är ett tecken på höggradig uppskattning av utförd magmassage. Jobba på! Trevligt med gäster som förstår sig på katter och är kompetenta kliare. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror ni verkligen det? Ibland undrar jag...han LÅTER inte så glad precis?
   Jag har stor tur som nästan enbart begåvats med såna gäster. De andra glömmer jag fort.

   Radera
 2. Önskar att alla katter kunde jama att de haft stor tur i livet, liksom du. Tänk att du har så trevliga gäster. Fast jag tror också att deras trevlighet är en följd av ditt trevliga omtasstagande. Tur att du ändrade beteende när det gällde mattes försök att lura in dig på kvällen. Snart är ju säsongen förbi när man vill vara ute på natten. Och vad husses skrik beträffar - lite skrik rensar magen, eller vad är det man brukar jama?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar också att alla katter skulle få ha sån tur som jag. Det är skönt att ha goda erfarenheter och kunna lita på människor.
   Redan nu har det börjat bli kyligare, det var verkligen precis att jag hann passa på!
   Det där sista låter som ett vettigt jamspråk, det ska jag lägga till i jamboken!

   Radera
 3. Låter som du har haft en riktig toppenhelg! Härligt! Skönt att du fick vara kvar ute också men vi tycker att det har blivit ganska svalt så det är rätt skönt att vara inne ändå..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, NU har det blivit svalt, det var minsann precis jag hann med min utenatt! *pustar ut*

   Radera
 4. Varit en höjdardag här med idag :)
  Lyckades släpa med matte ut på en promenad nu i eftermiddag och nu ikväll så har hon och husse glidit runt nercabbat och fikat på stranden.
  Så bra att din matte ÄNTLIGEN fattade vinken om att du ville ha en utenatt :)
  Trevligt med gäster som förstår sig på katter !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det varit härligt idag?! Fikat på stranden? Grillade möss och hade det mysigt, förstår jag?
   Det var litet svårt för matte att INTE förstå min avsikt, hon har aningen besvärligt att komma åt mig där under bilen...

   Radera
 5. Härligt att helgen blev lyckad och att gästerna skötte sig så bra. Självtassande gäster är de bästa! Och att de gillar oss katter är naturligtvis en förutsättning för att de över huvud taget ska bli inviterade :-)
  Tänk att du vågar vara ute på nätterna, jag tycker det är tillräckligt läskigt på dagarna :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självtassande gäster gillar vi, helt klart. Det där med nattliv ute är nog en vanesak. Jag har ju alltid varit utekatt. Men jag skulle nog tycka att det vore otäckt att vara ute i en stad. Det är här som det är så lugnt och härligt!

   Radera
 6. Vad bra att du haft en härlig helg!
  Det är viktigt att alla besökare vet hur man ska uppföra sig i en katts hem.
  Annars blir dom inte inbjudna igen.
  Ibland är vi också ute på nätterna.
  Fast matte gillar det inte alls.
  Så för att vara snälla mot henne turas vi om att vara inne
  och hålla henne sällskap.
  SvansKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, er matte är likadan? Jag fattar inte varför, det är ju så mycket mer intressant när det är mörkt? Varför kan inte de vara uppe på nätterna och sova på dagen som hederliga katter?

   Radera
 7. Du verkar haft en jamars trevlig helg, med tvåbenta som förstår sig på oss katter, tassarna upp, jamars trevligt!

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här tvåbenta var av bästa sorten, så de får gärna komma tillbaka!

   Radera
 8. Bra gjort att du inte föll för mattes trick igen. Så finns det folk som säger att katter inte är smarta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. VA? Finns det någon som säger så? Så konstigt! Mattes trick fungerade EN gång, men inte går man på samma dumhet två gånger!?

   Radera