Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 1 augusti 2012

Vilken tur jag har!

Många gånger har ni fått höra om min vänskap med favoritgrannen. Nu ska jag avslöja något som hittills varit hemligt. Ja, inte för mig och min nästfavoritgranne, förstås. Sedan en tid tar jag nämligen tass om en till granne.

Det är bara nu på sommaren som de bor här hela tiden. Resten av året kommer de ibland på helgerna. Givetvis har jag alltid hållit deras hus och tomt under uppsikt, även när de inte är där. Deras mark ingår ju i Mitt Område. På senare tid har jag upptäckt hur duktiga de båda är på att klia mig bakom öronen. De kompletterar varann. Först brukar jag tassa fram till honom för litet kli, och sedan till den henne. Om inte båda är ute tassar jag fram till ytterdörren och väntar. Jag tassar aldrig in där. Det räcker med att jag har två hem. Ibland ropar då den som är ute på den som är inne att komma ut, att jag väntar. Det tycker jag är artigt. 

Härom dagen när matte och jag hämtade posten kom de båda förbi. Då skvallrade de för matte om mina besök där. Och så sa de att jag var en ovanligt klok och fin katt. Jag är verkligen lyckligt lottad som är omgiven av människor som förstår att uppskatta en katts närvaro.

14 kommentarer:

 1. Bra att du väljer dina grannar med omsorg. Förstår att det ibland kommer andra på besök i området som du inte valt, men man kan inte få allt som man önskar. Så artigt av dig att sitta utanför och vänta. Tror favoritgrannen uppskattar att han är den enda du går in till, förutom i ditt eget hus förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns förstås ganska många som bor i Mitt Område. Några får sköta tillsynen själv när de är där. Närmsta grannen, till exempel, de med skällisen.
   De trevliga grannarna var rätt förvånade att jag inte tassade in. Men, som jamat, jag sköter ju redan om två hus, det får räcka.

   Radera
 2. Där ser man, vilken tur med så artiga grannar som dessutom vet att uppskatta dina besök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har väldigt stor tur, men jag är också hygglig mot dem. Bryr mig inte om rabatter och så. Det gillar de!

   Radera
 3. Mjau! Du verkar bo i ett kattparadis. Tänk om alla katter kunde få ha det så bra, med kliande och förstående grannar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, man kan nog knappt ha det bättre. Jag har min frihet, och alla är snälla. Inte ens någon inkräktare. Kattparadis var jamet.

   Radera
 4. Låter härligt med grannar som uppKATTar dina besök och som har vett att klia dig under hakan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Men så lovar jag att hålla musfritt där också!

   Radera
 5. Härligt med så fina grannar som förstår att uppskatta dig! Lite kli är ju aldig fel! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet nog att inte alla har sån tur som jag. Det finns ju de som inte gillar katter alls. Konstigt nog.

   Radera
 6. Vilka lyllosgrannar!!! Hoppas att de förstår vilken ära det är att bli omhändertassad av Kung Gustav! Och vi är så glada att matte mår bättre nu! Vi har saknat dig!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att de förstår det. Litet grand i alla fall, så mycket man kan begära av tvåbeningar. Och så trevligt att ni saknat mig! :)

   Radera
 7. Snäll du är Gustav, Tassar om, som inte bryr dig om grannarnas rabatter, är ju inte alla tvåbeningar som gillar att vi katter tassar där.
  Sedan har du ju bra grannar som gillar din närvaro, toppen jamar vi.

  Tass tass

  Nu finns det några bilder iaf på våran skällis´
  på bloggen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har liksom ingen anledning att kladda ner mig i jord, när jag har en hel sandstrand som är bara min. Så alla är nöjda och glada!
   Då ska jag kolla er skällis!

   Radera