Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 20 augusti 2012

Inga fler blåsningar, tack!


Vilken härligt solig helg jag har haft! Hoppas det varit lika fint hos er allihopa? Nu vet jag förstås att alla inte är lika lyckligt lottade som jag, som kan vara ute som jag vill (nästan). Men sol i pälsen i ett fönster är rätt skönt, det med.

Jag har mest tagit det lugnt. Vilat mycket under min hasselbuske. I lördags kväll funderade jag allvarligt på att stanna kvar ute. Det var varmt som på dagen. Men så hörde jag ett välbekant ljud. Klirret av våra tallrikar, de som vi får delikatesser på! Och det lät där ute! Vad nu då?? Naturligtvis måste detta undersökas närmare.

Tassade fram till trappan. Hittade en glad Piff ute på gården, och en inte lika glad matte utanför ytterdörren. Där stod hon och gjorde tallriksljud för att locka in Piff, som hade rymt. Igen. Fast jag skulle gjort precis som Piff, om matte klantat sig och inte kollat tillräckligt efter kattnärvaro innan hon öppnade dörren.

Tyvärr var det fel katt som gick i fällan. Det vill jama jag. Tji natt ute! Fast efter en stund kom även Piff tassande, under protest. Då fick vi några godisbitar som plåster på såren. I fortsättningen får matte faktiskt ha bättre koll på den där rymmarkatten. Jag undanber mig fler såna här blåsningar.

Fast i kväll händer nånting roligt! Husse återvänder hem från norra landet! Äntligen ska jag få ge magmassage igen! Och jag kommer vara inomhus helt frivilligt!

 

16 kommentarer:

 1. Husse har nog saknat sin magmassage och blir glad om du är inne och ger honom den. Sedan är väl hans goskonto alldeles tom och måste fyllas på ordentligt!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stackarn, vad goskontot ska vara helt tomt, för att inte jama vara på minus! Tur att jag har mycket ork i tassarna!

   Radera
 2. Du har då att stå i. Man kunde ju tycka att matte kunde ta ansvaret för Piff och Puff i alla fall, så du fick koncentrera dig på Området. Att bli blåst bara för att matte inte kan hålla koll på Piff är ju närmast genant. Hoppas det inte upprepas. Du får trösta dig med husse ikväll i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det FÅR inte upprepas, det har jag påjamat ordentligt för matte. Vi var helt överens! Och husse är inte sämsta trösten!

   Radera
 3. Man kan ju inte luras med gottistallrikarna heller! Skönt att ha alla hemma igen! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, visst var det fult gjort? Och det är SÅÅÅ härligt att ha husse hemma igen!

   Radera
 4. Jamarns vilken osis att det blev du som gick i fällan. Hon är allt lite lömsk din matte. Hoppas du har bättre tur nästa kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite lömsk tycker jag var snällt jamat. Jag tycker det var riktigt lumpet handlat. Tänk att snuva mig på min utenatt...Fast konstigt nog sov jag ändå gott i fåtöljen sen. Tur man inte är långsint.

   Radera
 5. mja, det är inte roligt att gå på såna blåsningar precis... hm, människor är allt bra slarviga med sin syn....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så typiskt att detta slarv skulle drabba tredje katt... :(

   Radera
 6. Det var ju tur att ni båda fick lite gottis som kompensation :)
  Men jag tycker nog allt att er matte kunde ställt sig och kokat vitfisk !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du alldeles rätt i! Att det var klockan mitt i natten saknar betydelse i sammanhanget!

   Radera
 7. MEN Gustav då, blev du blåst, stackare. Tassar om!
  Inte alls roligt när tvåbeningarna gör så.
  Hoppas din matte inte gör om det, isf får du lura henne på ngt sätt nästa gång, *Fniss*

  Tass tass

  Förresten, har du sett våran nya klätterställning, som vi visar på våran blogg?
  Har fått den av en vi känner.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknar med att detta inte ska upprepas. Vi är faktiskt helt överens om det, matte och jag.
   Ska tassa över och kika på er klätterställning!

   Radera
 8. Det är alltid retligt att tassa i fällan, särskilt när man är en rutinerad gammal räv :-) Men man får ge din matte det erkännandet att det var jamarlistigt att klirra med delikattesstallrikarna :-)
  Sedan måste jag bekänna att jag också tycker att det är rätt skönt att du tillbringar nätterna i hemmets trygga vrå...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju extra snopet just för att matte faktiskt tänkt bevilja mig en utenatt. Det var när hon skulle ställa ut mat till mig som Piff smet. Jajam, nu är det som det är. Få se om något nytt tillfälle yppar sig?

   Radera