Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 5 december 2013

Den optimala lösningen


Som jag berättat tidigare, behöver jag en del betänketid numera innan jag fattar beslut om huruvida jag ska tassa ut eller inte? Egentligen tycker jag det är fel att stressa fram såna saker. Den optimala lösningen är givetvis att matte håller upp dörren i en lagom vinkel, så att jag kan sitta inne i värmen och samtidigt bevaka omgivningen där ute!

Jag har nu försökt praktisera denna min lösning några dagar. I vanliga fall brukar jag stå och kolla om vädret är tjänligt, och har flera gånger efter en stund råkat ut för att jag på något sätt helt plötsligt befinner mig där ute? Nu har jag i stället satt mig ner innanför dörren, och där lugnt avvaktat. När matte frågat "hur ska du ha det, Gustav?" har jag bara fortsatt min spaning utan ta någon notis om henne.

Nu måste jag erkänna, att min taktik fungerar bara till en viss gräns. Men i morse slog jag nytt rekord i dörrspaning, så helt klart är det mest en fråga om finslipning av argumenten. Det tror jag säkert? 

14 kommentarer:

 1. Såna där beslut ska man absolut inte stressa fram. Tänk om det kommer regn eller otäckt vitt när man har gått ut.
  Din optimala lösning är verkligen optimal och jag föreslår att vi tar upp det vid nästa kattkonferens i Jamlunda och finslipar våra argument tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken bra idé du kommer med! Förhoppningsvis kommer vi fram till ett beslut som kan glädja många katter!

   Radera
 2. Sippo har alldeles rätt så viktiga beslut får absolut inte stressas fram! Men vi hade aldrig kunnat sitta och spana ut över vårt Område vid en öppen dörr. Om vi nu hade haft ett Område alltså :-) Men i alla fall, efter cirkus en halv sekund hade matte börjat frysa och sedan hade dörren obevekligen stängts :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halv sekund? DET var kort tid! Kanske är det tur att ni inte har något Område?

   Radera
 3. Såna här händelser får mig att verkligen tänka till. Tänk om det här med katthem är fel? Tänk om det i själva verket är så att vi skatter skulle behöva start tvåbeningshem för att ta tass om stressade tvåbeningar? De skulle verkligen behöva tas om tass av katter som ger dem tid och kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket tänkvärt! Jag tror ett sånt hem med kattpersonal skulle ha en mycket välgörande inverkan på tvåbeningars hälsa! Fast jag vet inte om min matte är stressad precis, hon är nog mera frusen, pälslös som hon är!

   Radera
 4. Mjausan, inte ska man stressa på mjau, man måste först se hur vädret där ute är, sedan kan man ju tassa ut, men inte för att just matte vill. Man måste ju se till sig själv liksom så man inte blir utestängd, ifall det skulle börja regna, *funderar*

  Tass på dig , kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är MYCKET viktigt att NOGA studera väder och vind, så man inte råkar ut för några obehagligheter!

   Radera
 5. Som de andra redan jamat så finns det vissa beslut man inte skall stressa fram. Men vad konstigt att du plötsligt befinner dig på utsidan av dörren när du står upp och spanar! Det är nog bäst att du fortsätter att sitta i dörröppningen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också funderat på det där konstiga, hur det kan bli så att jag helt plötsligt är ute i stället för inne? Det händer inte så ofta, mest när jag behövt extra god betänketid? Mycket skumt!

   Radera
 6. Är nog bäst att du fortsätter sitta en bit innanför dörren och spanar , så att du slipper att helt plötsligt vara utestängd !

  SvaraRadera
 7. Vi tassar faktiskt inte ut speciellt mycket längre. Idag försökte jag få vår människa att bara öppna dörren till altanen, för där ute är det bara lite vitt och mest grön matta. Det är fortfarande behagligt och skönt där, men hon är ytterst ovillig till att öppna den dörren för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ni inte vill tassa ut kan jag förstå, men er matte vill det tydligen inte heller? Hon kanske inte gillar att det kommer in en massa kall luft?

   Radera