Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 10 december 2013

Min eller husses, det är frågan?


Ska du inte lägga dig snart, matte?
Har i några veckor infört en ny kvällsritual. Varje kväll lägger jag mig på en stol under matbordet. Där ligger jag tills jag är säker på att matte har krupit ner under täcket. Då är det dags för min entré i sängkammaren. Ger matte litet kvällsgos, innan jag tassar över till min säng. Jag skriver "min säng", för nu har husse varit borta så länge, att besittningsrätten måste ha övergått i min ägo. Gissar att han kommer ha vissa synpunkter på detta när han återvänder sent i kväll? Vi får väl se vad vi kan förhandla oss fram till. Jag är inte helt omedgörlig, för hans mage tillhör ju mina favoritplatser att ligga på.  

Det brukar alltid bli en del äganderättsproblem i början, när husse återvänt hem. Räknar med att det inte blir annorlunda i kväll.

14 kommentarer:

 1. Självklart har besittningsrätten gått över till dig när han är borta så länge i det norra landet!
  Sen vet vi att du är en oerhört snäll och givmild katt som gärna delar med dig, så ni kommer nog överens men jag tycker husse skall tänka på att det är han som skall kompromissa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar ha en del "inkörningsproblem", husse säger åt mig att flytta en bit bort, jag återtar min plats, husse säger åt mig att flytta en bit bort, jag återtar min plats, husse....jam, sådär håller vi på! Det är allt tur för honom att jag är så överseende, annars hade han nog fått sig en åthutning!

   Radera
 2. Det är t o m så att äganderätten till en plats, vilken som helst i en katts hem, övergår till katten efter bara några timmars bortovaro! Det finns prejudikat på detta i översta kattdomstolen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter bara några timmar??? Oj, det visste jag inte! Då är ju detta ärende helt solklart! :)

   Radera
 3. Vilken bra vana du börjat med! Klart platsen är din! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det stödet, det känns verkligen bra!

   Radera
 4. Det är samma sak med husses säng här med varje fredagskväll.
  Han sover ju bara med oss 2 nätter i veckan.
  Så visst får vi ligga på hans sida av sängen på tvären ALLA dagar?!?

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni har förstås samma problem med förfoganderätt som jag! Att ligga tvärs över husse låter logiskt, om han nu nödvändigtvis måste ligga i den sängen!

   Radera
 5. Men det är väl klart att det är din säng. Vem annars skulle det vara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högst berättigad fråga! Vem har använt den mest, om jag får fråga? Just det!

   Radera
 6. jam, som Kattson så klokt jamar, klart är att rätten till en ledig plats faller i kattens ägo så snart katten önskar. Bara att ligga tvärs över husse, helst på mjuka magen. Själv ligger jag mellan kuddarna, bara för mina tjänare att finna sig i. Vilket de lyder, konstigt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina tjänare har fattat villkoren, måste jag jama! Jag får nog fila litet på mina uppfostringsmetoder, så jag blir mer bestämd!

   Radera
 7. Klart som Tonfiskspad att sängen är DIN !
  Din husse får väl ligga som ett S eller nåt runt dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi-hi, som ett S? DET skulle jag vilja se!!!

   Radera