Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 30 december 2013

Julrapport


Jahajam, vad ska man tycka om julen? Själva julafton har jag inte mycket till övers för. Synnerligen trist dag. Både matte och husse försvann tidigt, och kom inte hem förrän julafton var slut! Att jag fått extra mycket blötmat i min skål räckte inte alls för att kompensera en i övrigt långtråkig dag. 

Nä, tacka vet jag juldagen! Då kom alla människor jag känner. Åtminstone de jag känner bäst. Särskilt minisen gillar jag. Hans leksakslåda uppskattar jag också. Mina människor tycker det är aningen underligt, för jag bryr mig ju inte om kattleksaker? När ska de fatta att bilar, gubbar och andra småsaker är mer i min smak? Men de ska ligga i lådan. Ute på golvet mister de märkligt nog sin charm!

Resten av julen har varit helt okej. Mina människor har i huvudsak skött sig. Hyggligt varmt om tassarna där ute. Enda lilla orosmolnet är att jag igår kväll upptäckte en icke inbjuden katt under en av mina rhododendronbuskar. Självklart är vederbörande noga upplyst om vems mark detta är, men jag blev mer eller mindre intvingad av husse innan jag var helt klar med min information. Kan bara hoppas jag slipper ta till ytterligare klargöranden ikväll.14 kommentarer:

 1. Vi tycker också att julafton är trist, för då är alla hos särbon utom vi *muttrar missnöjt* Så vi jamar helt med om att juldagen och de andra helgdagarna är mycket roligare.
  Håller tassarna att inkräktaren har tagit intryck av dina jamanden och lämnat ditt område.
  Till sist vill vi önska dig och de dina ett riktigt fint och mysigt 2014!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är julafton överskattad som mysdag? Förstår inte ståhejet om den dagen? Men sen har det blivit bättre, tack och lov!
   Jag hoppas också att inkräktaren insett hur fel han hamnat, för jag gillar verkligen inte att ta till tassgripligheter. Det brukar komma så surt efteråt. :(
   Vi önskar förstås er detsamma inför det nya året!

   Radera
 2. Vi har haft en jättebra jul med våra människor eller åtminstonde en av dem hemma hela tiden, hur bra som helst! Tror nog inkräktaren förstod tassen! Nsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur ni har haft! Jag måste nog försöka uppfostra mina människor bättre när det gäller hemmavarande på helger!
   Jojam, hoppas också att jag slipper hitta någon objuden i buskarna i kväll!

   Radera
 3. Hm, minileksaker alltså? Kan det vara något även för mig? *funderar*
  Hoppas att den fräcka katten förstod meddelandet och inte återkommer mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad det är, men den där lådan är jamarintressant! Särskilt att peta runt med tassen i den!
   Visst är det fräckt att bara komma sådär, utan min tillåtelse?! Vart är världen på väg???

   Radera
 4. Här så jobbade min matte hela julafton och hon hann knappt komma hem innan hon och husse rymde iväg och var borta hela kvällen :(
  Juldagen var inte mycket bättre den , matte jobbade halvdag och sen så rymde dom och så avlöpte nästan resten av veckan också *suck*
  Idag har äntligen matte haft en ledig dag och hon har varit hemma det mesta av den :)
  Bra att du jamade till den där inkräktaren att han skulle tassa bort från DIN buske !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, och jag som tyckte att jag hade det besvärligt! Hör att dina människor är ännu mer ouppfostrade än mina! Det rymmandet är synnerligen besvärligt att få bukt med, verkar det som!
   Man bara MÅSTE ju jama ifrån till inkräktare, vem vet vilka friheter de annars skulle ta sig? Käka upp min mat, kanske?

   Radera
 5. Härligt att du är tillbaka å bloggar igen. Vi hoppas också att inkrätaren förstod vems område han råkat? tassa på! men det hade nog varit bra om du fått jama klart instruktionerna och INTE blivit 'intvingad' av husse!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det oroar mig litet att jag inte fick ge klart de sista instruktionerna. Hoppas han inte fick för sig något bara därför? I kväll kommer jag i så fall slutföra hela mitt resonemang, så att alla tvivel undanröjes!

   Radera
 6. Här på katthememt gillar vi inte helgdagar över huvud taget. Det ska vara som vanligt, tycker vi. Fast att vi fått julklappar gillar vi förstås. Förstår din frustration över den ionbjudne gästen. Såna där snyltare finns visst överallt. Hoppas h*n förstod tillräckligt mycket av det du hann jama igår för att inte återkomma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan gott sympatisera med er! Vanligt är absolut att föredra!
   Hittills inga spår av inkräktaren, så kanske gick budskapet hem ändå!

   Radera
 7. Inkräktare måste man bli av med så fort som möjligt. Annars kan dom försöka hålla sig kvar och ställa till problem.
  Eftersom vi i Kattmaffian ofta hjälps åt att jaga bort såna typer har vi inte så ofta problem av den sorten. Men det har hänt.
  Leksaker ska ligga i låda för att vara kul. Vi har alla våra leksaker i en stor kattong. Det riktigt roliga är att tömma hela kattongen på saker. Låta matte plocka ihop och sen tömma den igen.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju ensam om att freda Mitt Område, låter härligt att få hjälp med den tråkiga arbetsuppgiften! Och stort tack för tipset om leksaker, jag har missat litet i matte-uppfostran. Klart att det ska gå till som ni beskriver! Och Gott Nytt År till er också!

   Radera