Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 11 december 2013

Hur har ni det med drickandet?


Hörnställning, ska de' va'
Vad har ni för dricka-vanor? Jag har tre vattenställen. Två skålar och en fontän. Jag använder nästan jämt skålen här på bilden. Där står jag, eller sitter, alltid i hörnet. Det är bara jag som fattat hur perfekt det är! De andra katterna står litet hur som helst och dricker vid skålen?

En likadan skål står i ett annat rum, men den använder jag aldrig. Det finns ingen mysfaktor alls där! Och så har jag förstås den där vattenfontänen. Någon enstaka gång kan jag ta några slick där. Förut gillade jag den allra mest. Drack nästan aldrig nån annanstans. 

Men just nu slår inget att få hörn-dricka i en helt vanlig skål.


24 kommentarer:

 1. To each their own Gustav...corner drinking it is!
  Purrs,
  Miss Kitty

  SvaraRadera
 2. Vi dricker i duschkabinen, hihihi! Inte spillvatten där utan ur en röd liten hink som matte en gång råkade ställa där och som vi genast gjorde till våran, den står nu alltid där! (Givetvis tas den bort när matte duschar!).Vi sitter ned eller står med tassarna på kanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I duschkabinen, det var ett udda ställe! Men rätt praktiskt måste jag jama. Inga klagomål på vattenspill där!

   Radera
 3. Det har vi inte tänkt på förut, men självklart smakar vattnet bättre i ett hörn. Dessutom är det alldeles lagom plats med en stilig röd katt i hörnet - som uträknat. Överhuvudtaget är det roligare att variera drickställena - kökskranen, mattes karaff med vatten och förstås kastrullen med vatten som matte täcker över varma plattor med (när vattnet svalnat). Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fiffiga ni är! Kökskranen? Karaff? Kastrull? Kan man dricka där?? Inte ens i min vildaste fantasi skulle jag komma nåt sånt! Fast jag är ju nästan aldrig över golvnivå heller...förutom i mina sängar och fåtöljer förstås!

   Radera
 4. Vi har två skålar, en i köket och en i ena gästrummet, funkar utmärkt, vattenfontänen gillade vi inte..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piff och Puff dricker heller aldrig i fontänen, så det finns fler än ni som inte gillar den!

   Radera
 5. Jag tror också att hörndrickning är det bästa sättet att dricka sitt vatten på. Har testat lia andra sätt, men inget går upp mot det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Nån mer som också praktiserar min metod! :D

   Radera
 6. Jag har en vattenskål i köket som jag dricker ur när det precis är nyupphällt och iskallt ska det vara tack !
  Ibland så får jag matte att öppna kranen i badrummet så att jag kan dricka direkt ur den , det är också gott !
  Men min absoluta favorit är nog ändå Husses prydnadsfontän eller kanske är det vattenkannan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska du ha iskallt vatten? Du är visst en tuffing på alla vis?! Vatten kannan kan jag förstå, för jag brukar dricka ur den ute ibland, om den är riktig full.

   Radera
 7. Vi dricker vatten ur ett gammalt tvättfat som står på golvet nedanför mattes och husses tvättställ. Jag (Kolfart) brukar sätta lite fart på vattnet med tassen innan jag dricker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag låter som ett riktigt bra ställe att dricka på! Piff brukar också ta tassen i vattnet innan hon dricker, det är visst vanlig att katter gör så? Men inte jag!

   Radera
 8. Vi har en vattenskål i köket och en i hallen. Funkar bra för oss, mjau
  Vattenfontän har vi aldrig testat på.

  Tass i tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär som här, alltså. Men ni kanske också har en favorit av de två?

   Radera
 9. Fiffigt! Själv dricker jag från golvet i duschen(de sköljer noga bort tvål), från en liten kopp i badrummet och från glas som står på flera ställen i huset. och så mjölk ur skålen vid vår bar i köket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så många konstiga ställen! Fast Piff gillar också att dricka på golvet i duschen. Tänk att du har en bar i köket! *imponerad* Måste lägga till det till min önskelista!

   Radera
 10. Så du har TRE vattenställen? *imponerade* Vi har bara en enda skål, som vi får använda tillsammans. Matte tycker inte att det är lönt att sätta fram två, eftersom vi inte dricker så mycket. Men det beror nog på att vi bara äter blötmat, för vi kissar som fontäner, säger matte, hihi... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är rätt törstiga rätt som det är. Särskilt på morgonen vill jag ha en rejäl skvätt. Och det vill de andra också, så det är nog säkrast att det finns flera skålar. Man vill ju inte riskera krockar. *ryser*

   Radera
 11. Hm, vi har bara en endaste fontän i köket. Fast den räcker bra, jag brukar ta ett par slick när jag suttit och spanat i köksfönstret en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här funkar inte bara en fontän, för varken Piff eller Puff vill använda den, knäppisarna. Tur att Viska och Tindra är klokare!

   Radera
 12. Jag dricker nästan alltid i nån av våra 2 vattenskålar som står på kökgolvet. Småbrorsorna dricker där också men Mårrgan föredrar sitt eget dricksglas med vatten som han alltid har stående på diskbänken. Bosse kommer ofta när matte sitter på toa och vill dricka ur kranen i handfatet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tufft att ha ett eget dricksglas! Jag tycker det verkar litet svårt att dricka ur en så liten öppning? Fast jag har aldrig prövat, ska jag erkänna!

   Radera