Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 2 december 2013

Inget jobb för mig!


I morse måste jag ha väderinspektion fyra gånger innan jag bestämde mig. Tassa ut eller inte? Det är stora överväganden att göra på morgonkröken. Man vill ju inte förfrysa nosen!

Annars har det varit en riktigt behaglig helg. På lördagen kunde jag till och med vara ute och jobba nästan som vanligt. Åtminstone bra mycket längre än vad som kunnat betecknats som 'vanligt' den senaste månaden. Inomhus fick jag extrajobb med att godkänna diverse underligheter matte placerat ut litet här och var. Men nu är det gjort, och de får tills vidare stå kvar.

"Jag vill va' ifred" jamade Kjelle
Igår försvann matte på eftermiddagen. Hon skulle hälsa på min gode vän Kjelle Bus, som skulle jobba som Tittapåkatt i en butik.  Alltså, jag fattar inte, vilken kille! Tänk att sitta i en bur i en affär mest hela dagen?! Och dagen innan hade han också varit där! Visserligen fick han komma ut och gosa mycket med sin matte också, men ändå?
Det jobbet skulle jag tacka nej till!  

12 kommentarer:

 1. Det gäller verkligen att vara försiktig så här års, för väderkatten kan vara lite lömsk och luras ibland. När man tittar ut är det strålande solsken, men när man kommer utanför dörren så snöar och stormar det. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö har jag tack och jam inte sett någon än, men jag kunde ju blivit vit om nosen ändå i morse. Brr, så kallt det var. Flera minusgrader! *ogillar*

   Radera
 2. Har hört att många katter haft fullt upp i helgen med att kattifiera massa saker som deras tvåbeningar satt upp i fönster och på andra ställen. Utan att fråga oss katter, förstås. När det gäller Kjelle Bus tror jag man måste ha en specialtalang för att kunna leva som han göra. Jag skulle inte heller klara av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det varit full kattaktivitet runt om i landet! I just det här fallet har jag överseende med merarbetet, för man kan ju faktiskt få ut något positivt av det. Extra leksaker är aldrig fel!

   Radera
 3. Klokt att du tänker dig noga för innan du bestämmer dig för att gå ut, det är ju inte självklart så här års. Kjelle är tuff han som tycker det är ok att sitta i en bur..skönt att slippa jamar vi.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen inte självklart! Men jag är glad att jag en valmöjlighet, vet att inte katter har det så. :(
   Visst är han tuff, Kjelle, det tycker jag också!

   Radera
 4. Vi jamar instämmande att Kjelle är en riktig tuffing fast han är fluffig och ser snäll ut, vi hade aldrig klarat av det han gör.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad många beundrare han har!!! Han skulle bara veta...

   Radera
 5. Så tappert av Kjelle att acceptera detta milt jamat knäckande extraknäck. Vi jamar som du, vi hade aldrig fixat det. Kjelle regerar!
  Bra att du inspekterar mattes underligheter, det kan vara farliga saker, de där kattventsprylarna!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tur att man slipper sånt där jobb! Jag jobbar ju tidvis som kundmottagare på vårt kontor, DET är ett behagligt arbete!

   Radera
 6. Undrar vart min kattentar tog vägen ?!
  Jamade i alla fall att det var trevligt att träffa din matte igen och att det inte är speciellt jobbigt att ligga och sova i en bur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte jobbigt, jamar du? JAG skulle i alla fall tycka att det JAMARTRÅKIGT att vara på samma plats så länge! Men det är tur att det finns såna som du, som ställer upp!

   Radera