Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 23 april 2014

Jag jamar bara...Solen håller på att gå ner i havet. Det gör den i knappt fyra månader till. Resten av året försvinner den bakom udden. Det är nu, när havet slukar solen på kvällarna, som mitt liv är som allra bäst. Åtminstone såna här kvällar, när det ännu är alldeles varmt, och jag vet att snart kommer det spännande mörkret. Och jag måste inte tassa in för att det blir kallt! 

När jag tänker efter är det nog just det som är allra bäst med sommaren? Soliga dagar i all ära, men jag jamar bara: Varma nätter!!! Det är grejor, det!18 kommentarer:

 1. Här uppe hos oss dröjer det nog lite till med varma nätter. Ska bli minusgrader i natt, till exempel. Man för egen del är jag glad att jag är inom hus. Tror inte det skulle gå så bra för mig att vara hänvisad till utelivet eftersom magen krånglar lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minusgrader låter KALLT! Det är synd om dig som har har en krånglande mage, måste vara jamarjobbigt! Men jag hoppas att du ändå nån gång får njuta av varma nätter på något sätt!

   Radera
 2. Jag bara jamar att du har rätt om solen.
  O matte hon bara suckar över hur vackert det är när solen går ner i havet.
  Du har din udde (jag vet vilken det är) och jag har en annan udde som förstör för mig på högsommaren.(den udden drar till sig samma folk som din udde).
  Fast det där med att vara ute om nätterna är inget jag vet något om, men du får gärna berätta för mig vad du hittar på.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv bryr jag mig inte så mycket om var solen går ner, men min matte är precis som din. Ofta ropar hon på att husse att han MÅSTE komma och titta? Det viktigaste är väl att det är varmt och skönt?
   Det där stökfolket som kommer ibland kommer tack och lov inte så nära mig. Än så länge. Vi får väl se när det kommer ett nytt hotell helt nära.
   Vad jag gör på nätterna? Oj, oj, aldrig är jakt så stimulerande som då! Det är ju då alla byten är i farten! Mmm, längtar!

   Radera
 3. Lyllos dig men vi har det nästan lika bra! Om ett tag när det är lite varmare på näterna så kommer våran altandörr att stå på glänt HELA natten! Då kan vi vara på uteplatsen hur mycket vi väl även nattetid! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om ni har jamarstor tur kan det kanske komma förbi ett jaktbyte på uteplatsen? Det finns bara inget mer spännande än nattjakt!

   Radera
 4. Åh, du är en riktigt poetisk katt du. Du beskriver det precis som jag känner det. *imponerad*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att du också får ta del av det spännande nattmörkret när blir riktigt varmt? Då vet du vad jag jamar om! Och tack för berömmet! :-D

   Radera
 5. Visst är det härligt med våren , fågelkvittret och alla blommor som man kan sitta och lukta på :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter och njuter och vill inte tassa in ett endaste dugg!!!

   Radera
 6. Visst är det härligt att det börjar bli varmt och alla skojsiga insekter börjar vakna till liv. Vi som inte får gå ut får nöja oss med såna som flyger in, men vi klagar inte utan tycker dem är jamarskojsiga.
  Här är det fortfarande runt 0 eller minusgrader på nätterna, då är det skönt att sova inne.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, har ni så kallt ännu? Då vill jag inte heller vara ute. *hutter*
   Kan tänka mig att säsongen för insekter inletts hos er med, och den är ju väldigt bra för att hålla reflexerna på topp! För det är viktigt att hålla dem vältrimmade!

   Radera
 7. Så väldans skönt med de varma nätterna, så att du kan utöka din arbetstid på Området med spaning och jakt i mörkret. Hoppas att din matte har förståelse för behovet av patrullering även sedan natten faller på. kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, just det ni skriver om förståelse får jag ständigt jobba på. Tränar henne så smått varje kväll nu. Är borta litet längre varje kväll, så att hon vänjer sig. Men det är ett väldigt ropande på henne...

   Radera
 8. Vi håller med dig! varma natter är grejor det!!! det finns så mycket roligt att göra ute då... som musjakt, fladdermöss som man kan hoppa efter eller alla fjäderfä som flyger omkring.. *nosbuffar* Mizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl ingen gång man jobbar så effektivt som på natten? Rätt naturligt, eftersom de mest eftertraktade bytena också är i farten i då. Härliga tider stundar!

   Radera
 9. Vi jamar fullkomligt med och det gör matte med, hon säger alltid att det inte räknas som varmt om det inte är varmt i skuggan också. Och samma gäller naturligtvis för natten. Det blir ju mycket lättare för dig att hålla dygnet runt-koll på ditt Område när du kan vara ute även nattetid. Ska verkligen bli skönt med lite ÄKTA värme nu! :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg i tidningen idag att sommaren kom till Malmö i lördags, men jag tror den kom av sig litet? Just det där skuggvarma kunde gott bli aningen bättre, tycker jag. Men vem är jag att klaga som har ett växthus att bo i? Och när det blir varmt på riktigt är den dörren öppen också på nätterna. DET är något att längta till!

   Radera