Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 24 april 2014

Klös-tankar


Idag tänkte jag göra en liten undersökning. Finns det någon mer katt som jag, som 1) aldrig klöser inomhus, och 2) aldrig hoppar upp på diskbänken? 

I mitt hus står diverse attiraljer utställda, som tydligen är avsedda att klösas på? Bland annat två långa stolpar, en klöstunna och en soffa. Jag är aningen osäker på om ändamålet med soffan är just klösning? Egentligen tror jag den finns för att hussar ska kunna ligga på den med en katt på magen? Förmodligen har den dubbla funktioner, för jag har noterat Piffs och Puffs ivriga vässande där, utan att något hörts från varken matte eller husse. Matte har suckat något om "gett upp", men det vet jag inte riktigt vad det innebär?

Hur som helst, jag har aldrig någonsin begagnat någon klösgrej här inne. Inte heller diskbänken tycker jag är ett endaste dugg intressant. För många år sedan kollade jag där en gång, konstaterande att det inte var värt att göra igen. Och det har jag hållit.

Nu undrar jag, finns det någon mer som jag?  


 

16 kommentarer:

 1. OJ! Jag tror du är ganska så unik med att uppfylla båda punkt 1 och 2! Räkan å jag klöser inne och hoppas upp på bänken men Lucia gör bara punkt 1 men det kan ju inte räknas i din undersökning!
  Vad gäller soffor så ÄR de till för att klösas på! Här har det också "getts upp" hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att jag är litet annorlunda när det gäller just detta. Men det är tur att man får vara precis som man är! Har också förstått att mina människor inte ogillar de här sidorna alls!
   Jahajam, det är alltså därför det finns soffor? Fast jag tror jag fortsätter använda dem på mitt sätt!

   Radera
 2. Du är unik Gustav jamar matte.
  Varken klösa eller hoppa på diskbänken, det måste vara att du är väluppfostrad vad gäller klösningen och det andra är nog att det inte fanns något gottigt på diskbänken när du var uppe där.
  Själv klöser jag hej vilt på mina höga klöspelare men aldrig på sofforna.
  O hoppar på diskbänken gör jag också nästan varje dag.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, väluppfostrad? Vad menas med det? Har jag aldrig riktigt förstått innebörden av? Att jag inte klöser inne beror förstås på att jag är begåvad med massor av klösträd av mycket högre kvalitet där ute! Tycker de här inne känns aningen futtiga om man jämför.
   Med diskbänken har du nog rätt. Om jag trodde att det fanns något smarrigt på diskbänken skulle jag inte tveka att hoppa upp. Tror jag i alla fall?

   Radera
 3. Just det där med soffan känner jag igen. Jag är också säker på att den tjänar som både liggplats för människa och katter, samt klösgrej. Även husse påstår att han 'har gett upp'. Gett upp vadå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klöser ju inte soffan, men de två andra gör det för mig också! Har också funderat på var "gett upp" kan betyda? Hittills har jag inte kunnat komma på något vettigt?

   Radera
 4. På din sista fråga kan jag svara direkt: NEJ. Vi katter är alla unika och det finns därför inga som oss. Sen tror jag behoven varierar mycket bland oss katter. Vissa behöver kloa lite varstans, andra, som du antar jag, sköter sånt när det är patrullering ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore kanske konstigt om det fanns något på pricken som jag? Men det är ändå litet kul att höra om liknande eller motsatta egenskaper hos andra. Det är roligt att vi är så olika!

   Radera
 5. Du och jag är rätt lika, även på denna punkt. Klöser helst ute, i nöd har jag nån gång klöst på den rullade mattan i tvättstugan(den ska ändå klippas upp och bli inredning i vår rasthage och på diskbänken eller köksbänken är jag aldrig, däremot på matbordet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var intressant att läsa! Jag trodde nästan att alla katter brukade vara på köksbänkarna, men du är som jag! Skillnaden mellan oss får då bli matbordet, för det är flera år sedan jag var där. För länge sen kunde jag sätta mig där när jag protesterade mot något, men jag har använt andra metoder sen dess!

   Radera
 6. Vi hoppar upp på köksbänken fast vi inte får. Och vässar gärna våra klor lite varstans i huset.

  SvaraRadera
 7. Ja du är nog lite ovanlig tror vi när det gäller det här. Klösningen kan vi förstå eftersom du tassar ute och har riktiga träd. Här hemma låter vi bli soffan, men vi har en fåtölj som är oemotståndlig för oss alla tre. Sen har vi Mårrgan som bara inte kan låta bli dörrposterna fast matte säger till han varje dag.
  Men diskbänken? Där förstår vi inte alls. Alla läckerheter tar ju vägen förbi diskbänken så den måste man ha noga koll på!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grejen är nog den att jag ha min mat SERVERAD! Den ska ligga i en skål eller på ett fat, annars får det vara. Det som hamnat utanför bryr jag mig inte om. Ett annat problem är att min diskbänk är så liten, och det i princip aldrig ligger mat obevakad där. Fast både Piff och Puff försöker sno åt sig något ibland. Jag är väl helt enkelt inte nog på hugget?

   Radera
 8. Jag älskar att klösa på båda mina klösträd , tunnan den bara sover o busar i :)
  Köksbänken har jag som du provat en gång och aldrig mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör precis som Piff, då. Hon sover i/på tunnan, och klöser på träden. Fast så har hon soffan också.
   Aha, äntligen en som inte heller är diskbänksintresserad! Började nästan tro att jag var konstig på nåt sätt? Men nu kan jag vara helt lugn! ; )

   Radera