Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 9 april 2014

Min hemlis


Nu ska jag berätta en hemlighet för er. Lova att inte skvallra för matte och husse! Vill inte riskera någon form av diskussion angående min diet. Jag har nämligen en egen gräddleverantör, som mina människor inte vet något om!

Redan tidigare har jag någon gång nämnt att det bor snälla människor tvärs över gatan. Kanske inte bor på riktigt, men de är ofta här i alla fall. När de kommer tassar jag alltid över och hälsar dem välkomna hit. De blir lika glada varje gång. Vad jag inte berättat, är att de alltid har med sig vispgrädde till mig! 

Det är alltså med förväntan jag tassar med dem in. De brukar ju ha med en del andra saker också när de kommer, men min grädde packar de upp nästan först. Så gör bara människor som vill göra allt för sin gäst. Gissa om jag är mån om vår vänskap? 
16 kommentarer:

 1. Waow, grädde!
  Har jag aldrig hört varken matte eller husse nämna någon gång när min mat ska inhandlas.
  Låter verkligen gott måste jag säga, fast jag inte riktigt vet vad det är.
  Men du, var försiktig så att det inte finns något kvar i dina morrhår som kan avslöja dig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så var det för mig också! Hade aldrig smakat det förut, men nu vet jag ju vad jag gått miste om i alla år! Tänk, att man ska behöva ha snälla grannar för att göra såna upptäckter?

   Radera
 2. DEN hemlisen är nog säkrast att behåla, vi skvallrar inte... Matte å jag looovar :)

  =^.^=

  Nosgos
  /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt! Jag är ju mån om att få fortsätta med denna guldkant. Särskilt ser jag fram emot sommaren, när de är här läääänge!

   Radera
 3. Nja, sa Bezzie, vispgrädde är inte min melodi, räkor passar mer min slanka profil ((hhhrrrrrrrrrrrmmmmmmmmm säger matte då'rå'). Men när vi ändå är på tråden, så har vi ofta med oro funderat på hur det gick med din leverkorvsleverantör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är jag precis tvärtom! Vispgrädde uppskattar jag, men räkor...näe, MÖJLIGTVIS kan jag äta en, men det är absolut max!
   Min favoritgranne, jam, vi har inte träffats sedan han blev sjuk. Men han är hemma, och det kommer människor många gånger varje dag och går in där. Vi får väl se om han kan komma ut när det blir varmare. Om han och jag kommer jamas igen ska jag förstås berätta om det. Jag hoppas!

   Radera
 4. Såna där grannar måste man behandla med respekt. Och det här väcker ju frågan: vad mer har vi undanhållits i livet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högst berättigad fråga! Kanske lika bra man inte vet???

   Radera
 5. Va' underbart med en sån härlig hemlis och vilken härlig gräddsommar som stundar för dig!! Så gulligt att de har med sig grädde speciellt till dig Gustav! Vi får grädde om vi vill men jag är inte så där jätte intresserad. Räkor e min absoluta favvomat (alltså INTE min kompis Räkan, hihi!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tur du förtydligade där på slutet, jag blev ju riktigt bekymrad! Näedå, förstår väl att du inte käkar kompisar!
   Kanske smakar grädden som allra bäst när man får den borta? Nästan så jag tror det...

   Radera
 6. Vad lyxigt! Bra att de förstår vem det är som ser till deras hus! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, och att de dessutom är så tacksamma för det! : )

   Radera
 7. Helt otroligt vilka snälla grannar du har. Jag börjar tro att de flyttar ut dit bara för att få träffa dig. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det skulle man kunna tro, OM de inte hade bott här innan jag kom. Men det är säkert anledningen till att andra flyttat hit, t.ex. superkändisen som köpte hus några hus bort för några år sen. H*n måste hört ryktet om min omsorg om husen här. Har säkert haft betydelse för huspriserna här.

   Radera
 8. Jisses vilka kanon grannar du har , Gustav !
  Vispgrädde det låter lyxigt det :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft stor tur, frånsett den där skällhundsgrannen. Fast så länge den är instängd bryr jag mig inte så mycket.

   Radera