Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 14 april 2014

Jag såg något märkligt


En hyfsat bra helg har jag haft, trots att husse fortfarande saknas. Men matte har hållit sig hemma, och gräddgrannen har anlänt. Lägg till ett öppet växthus, så blir det ganska mycket på plussidan ändå.

Igår fick jag syn på något märkligt. Inte i hela mitt långa liv har jag sett nånting sånt? På gångstråket alldeles nedanför min tomt, där alla skällisarna brukar rusa omkring, kom en hel hop med djur på jättehöga ben, och med människor som satt på toppen!? Jag satt alldeles stilla och iakttog när den ena efter den andra rusade förbi. Inte nog med att jag måste hålla rätt på alla skällisar, ska det drälla omkring såna här jättefyrbeningar också nu?  Efter den upplevelsen drog jag mig tillbaka i växthuset, och lämnade inte min tomt mer den dagen.

Mina arbetsuppgifter denna helg har mest bestått av att hålla koll på mattes härjningar i min trädgård. Inte förstår jag riktigt vad hon gör, eller varför hon gör det? Men plikttroget har jag hållit henne sällskap. Åtminstone när hon hållit sig i solen. Skuggarbete är inte riktigt min melodi.  


 
  

14 kommentarer:

 1. Förstår att du blev förundrad när du såg dom jättestora djuren med människorna ovanpå.
  Jag har också sett dom.
  Dom finns här hos oss också.
  Som tur var hade jag inte hoppat ur bilen när dessa bjässar kom förbi mig.
  O som det klapprade när dom kom.
  Jag höll hela tiden ett öga på var dom var när jag skulle tassa ut på min runda.
  Skönt att du haft en bra helg även om inte gosmagen varit hemma.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, finns de hos dig också? Uschjam, de var verkligen för stora för mig! Hoppas verkligen att de inte tänker ha min stig som nån slags dagligt utflyktsmål! *darrar*

   Radera
 2. Jag som länge har tänkt att Gustav har så mycket att göra så han skulle behöva bli av med några arbetsuppgifter. Och vad händer? Du får ännu en arbetsuppgift! Hoppas de där stora fyrbeningarna inte stör dig alltför mycket framöver. Om jag har rätt låter de en hel del också? De har inte tysta tassar som vi, precis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog bullrade det litet om de där, men det hade nog varit värre om det kommit på den riktiga vägen med asfalt. Men kan inte påstå att de smög fram, precis! Hoppas att de inte får min väg som sitt favoritstråk!

   Radera
 3. Men vadjam är det som händer hos dig? Är det såna där hästar eller? För såna har jag mött på promenad förut. Det var jamarläskigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så heter de nog. Tänk att du mött såna, jag har aldrig sett nån förut. Men då förstår du att jag inte gillade det. Och många var de också, kanske tio stycken. Uschjam!

   Radera
 4. Ännu en sak för dig att kontrollera, arbetet tar ju aldrig slut. Skönt när man kan vara behjälplig i solsken! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste förstås se till att de där fyrbeningarna inte förirrar sig in till mig. Fast frågan är vad jag skulle kunna göra för att stoppa dem? Men jag hoppas det aldrig händer.

   Radera
 5. Vet du vad, såna där konstiga fyrbeningar ser vi här ibland. De brukar promenera på vår gata nedanför fönstret ibland och matte har sagt att det är ridande poliser. De är jamarspinnande att titta på, men jag skulle inte vilja möta dem på tu man tass.
  Hoppas de inte gör det till en vana att störa dig på området.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns väl någorlunda tryggt att se dem från ett fönster? Jag skulle absolut inte vilja stöta på dem ute på min patrullering. De springer ju så fort! Jag hoppas också att de inte får den vanan, men litet osäkert känns det allt.

   Radera
 6. Klokt att titta på litet avstånd när man stöter på nyheter. Man vet ju inte, om så stora djur vet var de sätter ner sina hårda fossingar. Och växthuset är ju en toppenplats att vara på! Allt löste sig till det bästa. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är nog bäst att inte hamna i vägen för en sån där! Och växthuset, jag BOR där numera. Eller skulle göra, om jag själv fick bestämma!

   Radera
 7. Hmjam, låter skumt med de där jättefyrbeningarna, du gjorde väldigt klokt i att dra dig undan, tycker vi. Man vill ju inte bli nertrampad så där i förbifarten...!
  Perfekt att hålla sig på solsidan under tassistensen, klart man ska förena nytta med nöje om det går :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu så länge är det läge att undvika skuggan, men jag minns dagar när jag klagat på hettan? Kanske kommer de igen?

   Radera